profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišam un LV Racing otrās vietas Baltijas autošosejas izturības sacensībās Pērnavā

Go4speed 22.08.2023 - 11:47 Nitišam un LV Racing otrās vietas Baltijas autošosejas izturības sacensībās Pērnavā
Foto: uus.autosport.ee

Baltijas autošosejas čempionāta ceturtajā posmā kopā sacensībām bija reģistrējušies 149 dalībnieki no Baltijas valstīm, Somijas, Francijas, Polijas un Lielbritānijas.

Pirmā diena iesākās ar “NEZ Porsche Sprint Challenge” seriāla braucienu, kur starp 13 dalībniekiem arī Valters Zviedris, čempionāta līderis. Kvalifikācijā tika ieņemta piektā vieta, bet labs sacensību starts lietainajos apstākļos un apdzīšanas pirmajos apļos ļāva ātri pakāpties uz otro vietu aiz somu pilota Olli Kangas. Tomēr četrus pagriezienus līdz beigām neizturēja aizmugurējā labējā riepa, kā rezultātā divi sportisti paspēja apsteigt. Finišā Zviedris ceturtais. Otrajā braucienā, startējot no astotās vietas, Zviedris spēja pakāpties par vairākām pozīcijām. Sacensību otrajā aplī pēc sadursmes ar somu sportistu Jukka Eerola, cīņu nācās turpināt no beigām – finišā devītā starta vieta. Pirms noslēdzošā “NEZ Porsche Spring Challenge” Zviedrim 177 punkti, tuvāko konkurentu Matias Salonen apsteidzot par 15 punktiem.


Foto: BaTCC

Iespaidīga sacīkšu tehnika pulcējās “GT” klases braucienos. Jaudīgākajā “GT PRO” klasē ar Audi “R8 LMS GT3 EVO II” spēkratu uzvara lietuviešu sportistam Jonas Karklys, kurš uzstādīja jaunu “Porschering” trases rekordu – 1:11.792, pārspējot Reiņa Nitiša pavasarī iespēto par 0,5 sekundēm. Karklym uzvara arī otrajā braucienā, aiz sevis atstājot komandas biedru Aurimas Jablonskis ar identisku automobili, bet trešais somu sportists Jyrki Peltola ar Chevrolet “Corvette”. “BGT AM” klasē uzvara britu braucējam Drew Holland, otrais Aivaras Remeika, bet trešais Darius Gaucius. “TCR” klasē ātrākais igaunis Sven Karuse, aiz sevis atstājot Tomas Urbonavičius un Darius Žitlinskas. “BTC4” klasē ātrākais lietuviešu vecmeistars Ramūnas Čapkauskas. Ceturtā vieta klasē Emīlam Jakrinam.

“BMW 325 CUP” klasē šoreiz uz starta stājās 38 dalībnieki. Ar lielisku braukšanu slapjos laika apstākļos pirmo starta vietu izcīnīja čempionāta vicelīderis Ričards Šubeckis. Viņam padevās arī lielisks starts un izdevās noturēt pirmo starta pozīciju. Visa brauciena garumā sekoja uzbrukumi no konkurentiem, tomēr finiša karogu izdevās ieraudzīt kā pirmajam, tomēr sekoja sods pēc brauciena par vairākkārtēju trases nogriešanu, kā rezultātā Šubeckis tika klasificēts 12. vietā. Uzvara pirmajā braucienā lietuvietim Paulius Urbonavicius, otrais Romet Reisin, trešais Julius Kirsis. Ātrākie latviešu sportisti – Krišjānis Oskerko un Uldis Timaks, attiecīgi piektajā un sestajā vietā.


Foto: BaTCC

Otrajā braucienā “BMW 325 CUP” pirmais finiša karogu sasniedza igaunis Alekss Reimans, tomēr iesildīšanās aplī veiktais starta treniņš, nepalika nepamanīts no tiesnešu puses – seko desmit sekunžu sods klāt pie brauciena laika, kā rezultātā viņam braucienā trešā vieta, kas liedz kāpt arī uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena posma kopvērtējumā. Attiecīgi braucienā uzvara Kirsis, otrais Povilas Bonkevicius. Ātrākais no latviešiem Ričards Šubeckis – piektajā vietā. Rookie ieskaites vērtējumā otrā vieta Artūram Sarmam, trešais Vadims Ozols. “Masters” kategorijā otrais Artjoms Kočlamazašvili, trešais Uldis Timaks, bet Džentlmeņu vērtējumā trešā vieta Atim Veismanim. Klases rezultāti gan joprojām ir provizoriski un rezultāti vēl var mainīties.

V1600 klasē uzvara posmā Ernestam Eglītim, aiz sevis atstājot Raivi Meilandu un Elvi Turānu. Čempionāta vadībā ar 13 punktu pārsvaru pār Eglīti gan ir Meilands, un tituls klasē izšķirsies Rīgā.

“ABC Race” klasē bija divi ļoti aizraujoši notikumi trasē. Uzvarot abus sacensību braucienus, pirmais Jānis Hāns, aiz sevis atstājot Kristapu Stikutu un Thiago Carvalho. Iesācēju kategorijā pirmais Stikuts.

“BTC1” klasē uzvara lietuvietim Dovydas Akstinas. “BTC2” klasē ātrākais bija mājinieks Simo Lind, bet “BTC3” klasē uzvara Tomas Jatkevicius. Piektā vieta klasē Ruslanam Riļcinam.


Foto: BaTCC

Četru stundu izturības sacensībās uz starta stājās 24 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Lielbritānijas un Izraēlas. Kvalifikācijas braucienā uzvaru izcīnīja Juta Racing komanda no Lietuvas, aiz sevis atstājot vēl vienu Juta Racing ekipāžu ar Audi “R8 LMS GT3 EVO II” automašīnām. Trešo starta vietu ieņēma “Relaa Racing” komanda no Somijas, bet ceturtie – “Hmobile by AMG customer Racing” ar Reini Nitišu pie stūres.

Sacensību startā pirmo vietu nosargāja Juta Racing komanda, kurai cieši sekoja Relaa Racing un Hmobile by AMG Customer Racing komandas. Reinis Nitišs līdz savas maiņas beigām spēja izkarot otro pozīciju, nododot stafeti komandas biedriem. Sacensību noslēgumā pēc vairākām līderu maiņām uzvara “Juta Racing” komandai, otrā vieta “Hmobile by AMG Customer Racing” ar Reini Nitišu sastāvā, bet trešo vietu ieņēma komanda no Somijas – “Relaa Racing”.

''Tehnisku problēmu dēļ izlaidēm rīta treniņus, tāpēc kvalifikācija sanāca kā treniņu braucieni, bet sacensības bija labas un aizraujošas. Diemžēļ, komandas biedra pārkāpumu dēļ tikām sodīti, tāpēc izpalika cīņa par uzvaru kopvērtējumā, bet finišs otrajā vietā šajos apstākļos mūsu komandai ir kā uzvara!” pēc finiša atzina Reinis Nitišs.


Foto: BaTCC

“Touring Car 3” klases braucienā septiņu komandu konkurencē starp līderiem gan kvalifikācijas, gan sacensību braucienos bija “LV Racing” komanda ar “Audi RS3 LMS TCR” automašīnu, kuru pilotēja Ivars Vallers un Mārtiņš Lapiņš. Sacensības godam noslēgtas otrajā vietā, piekāpjoties vien lietuviešu komandai “Albe Alliance Racing Team”, bet apsteidzot vairākas spēcīgas komandas no Lietuvas un Igaunijas.

“Diesel” klasē uzvara lietuviešu komandai “Dvaras Racing”, “TC2” klasē ātrākie igauņi “Neomatic by Krauman Motors”, bet “GT AM” klasē pirmā vieta “Dream 2 Drive” komandai”

Nankang divu stundu izturības sacensībās uzvara absolūtajā vērtējumā “Anjese Dream 2 Drive” komanda ar BMW “M3 E92” automobili, otrā vieta “Albe Alliance Racing Team” komandai ar pilotiem Ramūnas un Titas Čapkauskas, bet trešā vieta “Hemi Racing by Statomenas.”

Toties V1600 klasē uzvara latviešu komandai “LDV Racing”. “BMW 325 CUP” klasē ātrākā ekipāža bija “EST1 Racing”, “BTC3” klasē uzvara igauņiem “Reinup Motorsport”, “BTC2” klasē vēl vienai igauņu komandai “Race.Attack”.

Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta noslēdzošais posms norisināsies no 22. līdz 24. septembrim Rīgā, Biķernieku trasē.


Informāciju sagatavoja:
Andis Meilands, BaTCC direktors
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png