profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedris: Esam gatavi tam, lai spētu uzvarēt klasē un cīnīties par augstu vietu absolūti

Go4speed 12.05.2021 - 10:41 Zviedris: Esam gatavi tam, lai spētu uzvarēt klasē un cīnīties par augstu vietu absolūti
Valters Zviedris. Foto: Valters Zviedris Racing Pilot

Šajā nedēļas nogalē no 14. līdz 16. maijam Rīgā, Biķernieku trasē tiks atklāta Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta jaunā sezona ar „DeWALT Grand Prix”. Par spīti pandēmijai, čempionāta pirmais posms pulcēs vairāk nekā 100 dalībniekus dažādās ieskaitēs – TCR, GT, BMW 325 Cup, ABC Race, kā arī sešu stundu izturības sacīkstēs un citas klasēs.

Zināms, ka šī gada sezonā latviešu sportists Valters Zviedris pārstāvēs TCR klases autosporta komandu ''LV Racing'', kas ir Latvijas vēsturē pirmā šāda līmeņa komanda. Ar jaudīgo 340 zirgspēku ''Audi RS3 LMS TCR'' Valters piedalīsies gan sprinta sacensībās, gan prestižākajās Baltijas autošosejas čempionāta sacensībās – sešu stundu izturības sacīkstēs. Katras izturības sacensībās startējošās komandas sastāvā parasti ir trīs līdz četri sportisti. Šogad kopā ar Valteru startēs vēl viens latviešu pilots Ivars Vallers, kurš autosporta pamatus apguvis kartinga sacensībās, bet pēdējos gados savas prasmes slīpējis autošosejas trasēs Vācijā. Somu sportista Antti Rantala vietā šajā posmā dosies pieredzējušais Latvijas autosportists Konstantīns Calko, kurš arī pagājušajā gadā pārstāvēja šo komandu ir vienīgais latviešu braucējs, kurš ir piedalījies leģendārajās Le Mans 24 stundu sacensībās.

Izturības sacīkstes solās būt ļoti aizraujošas – līdz ar ''LV Racing'' komandu tajās startēs vēl viena Latvijas ekipāža – ''Flash Racing Latvia'' ar Lamborghini ''Huracan ST''. Trasē varēs redzēt tādas pasaules līmeņa sacīkšu automašīnas kā Porsche, Lamborghini, kā arī citas TCR klases automašīnas.


Foto: Edgars Viļums

Interesanti būs vērot arī jaunizveidotās “BMW 325 CUP” klases braucienus, kurā uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 30 braucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Vienādi tehniskie noteikumi visām automašīnām radīs aizraujošas cīņas trasē, kur uzvarēt spēs vien tikai labākie piloti. Šajā klasē “LV Racing” komandu pārstāvēs Konstatīns Calko, kurš trasē dosies ar “BMW 325 CUP E92” jaudīgo spēkratu.

Par gaidāmajām sacensībām Valters Zviedris saka šādi: ''Mūsu komanda ir ļoti labi sagatavojusies. Treniņos Biķernieku trasē katrs esam nobraukuši pa vairākām stundām, kur uzrādījām labu ātrumu – ātrākajā trases vietā pat līdz 220 km/h. Mašīna visu ziemu ir rūpīgi gatavota šai sezonai, un arī mēs, piloti, esam trenējušies, lai ātri notiktu pit-stopi, esam pielāgojušies braukšanai gan sausā, gan slapjā trasē. Viss ir sagatavots tā, lai mēs spētu uzvarēt savā klasē un varētu cīnīties par augstu vietu kopvērtējumā. Cerams, ka Covid-19 pandēmija neietekmēs sacensību kalendāru un varēs notikt visi sacensību posmi.”

Saistībā ar valstī pastāvošajiem ierobežojumiem skatītājiem ieeja tribīnēs un dalībnieku parkā būs liegta, bet sacensības būs iespējams vērot tiešraidē “Sportacentrs TV” kanālā, kā arī Tvnet un sacensību rīkotāju YouTube un Facebook platformās.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png