profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas autokrosa čempionāta posms Mūsā pulcēs ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu

Mārtiņš Jankovskis 16.05.2012 - 15:23 Eiropas autokrosa čempionāta posms Mūsā pulcēs ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Jau pavisam drīz Mūsas trasē, Bauskā, tiks dots starts FIA Eiropas autokrosa čempionāta otrajam posmam. Pirms neilga laika Francijā tika aizvadīts pirmais posms, taču, kā liecina pieejamā informācija, tad gan laikapstākļu, gan trases un tehnikas sagatavotības dēļ šis posms neizcēlās ar īpaši spraigām cīņām. Piemēram, ''Touring Autocross'' klases fināla braucienā līdz finišam tika tikai divi sportisti.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Kā sola Mūsas organizatori, tad Latvijas posmā notiks vienas no visaizraujošākajām šī gada cīņām, jo ārvalstu sportisti īpaši gatavojas startam savā iemīļotajā trasē. Tāpat daudzi sportisti uz pirmo posmu nemaz nedevās, jo nepaspēja vēl sagatavot savu tehniku, taču uz Mūsas posmu visi līderi solās būt ierindā (gandrīz visās klasēs brauks pagājušās sezonas labākie braucēji). Noteikti spraigumu jau tā interesantajām un aizraujošajām cīņām piedos Nacionālās klases salonautomašīnu braucēji.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Pavisam kopā Eiropas autokrosa čempionātā sportisti sacenšās četrās FIA klasēs - ''Super Buggy'', ''Buggy 1600'', ''Touring Autocross'' un ''Junior Buggy'', bet paralēli Eiropas cīņām Mūsas trasē par Latvijas Nacionālo kausu cīnīsies mūsu un Baltijas labākie salonautomašīnu braucēji (ar dzinēja tilpumu līdz diviem litriem), kā arī beta bagiji (bērni).

Šobrīd no latviešu braucējiem dalību Mūsas posmam apstiprinājuši Jānis Boks (SuperBuggy), Juris Kuļikovskis (SuperBuggy), kā arī Māris Līcis, Andris Kuļikovskis, Ervīns Grencis un Dāvis Aupe (visi Buggy 1600). Diemžēl pagaidām izskatās, ka pirmo reizi ''Touring Autocross'' klasē var nebūt neviena Latvijas braucēja, jo pieteikumu sarakstā nav ne Alda Zēberga, ne Jāņa Bogdanoviča, taču pastāv iespēja, ka kāds no viņiem tomēr izies uz starta. Protams, cita aina ir nacionālajā klasē, kur jau šobrīd pieteikušies sešpadsmit dalībnieki no visām trijām Baltijas valstīm.


Māris Līcis.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Kā portālam Go4speed atzina Mūsas posma preses sekretārs Ģirts Avotiņš, tad šobrīd kopējais dalībnieku sastāvs tuvojas 100, bet, ja skatās tikai uz FIA klasēm, tad tur šobrīd pieteikušies nedaudz vairāk par 70 dalībniekiem. Ģirts zināja teikt, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir vērojams dalībnieku pieaugums. Tāpat Avotiņš minēja, ka tik daudz šo četru FIA klašu dalībnieku līdz šim Mūsas posmā nav bijis.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv 

Plašāku informāciju par FIA Eiropas čempionāta autokrosā 2. posmu iespējams atrast Mūsas sporta kompleksa mājas lapā www.musa.lv. Savukārt biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Serviss tirdzniecības vietās. Šī brīža dalībnieku sarakstu var atrast šeit, dienas kārtību var aplūkot šeit, bet visa pārējā informācija pieejama šeit.



Piedalies konkursā un iegūsti biļetes uz Eiropas autokrosa čempionātu! Vairāk par konkursu ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png