profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tobiass uz pjedestāla Somijā, Vītolam drāma Lielbritānijā

Go4speed 27.08.2019 - 15:21 Tobiass uz pjedestāla Somijā, Vītolam drāma Lielbritānijā
Dāvis Tobiass. Foto: Zalaiskalns Photography

Nedēļas nogalē LAF Krosa komisijas braucēji aizvadījuši dažādas sacensības, to skaitā Latvijas autokrosa čempionāta posmu Smiltenē. Augstākais starptautiskais panākums – Dāvja Tobiasa otrā vieta NEZ Kroskartu čempionātā, ziņo autocross.lv.

Autokrosa cīņas Smiltenē
Smiltenē, Tepera trasē aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējais posms, kas bija arī Tepera trases pastāvēšanas 25 gadu svinību pasākums. Gandrīz visās klasēs rezultāti saasināja čempionāta situāciju posmu pirms seriāla beigām.

1600 klasē uzvaru guva čempionāta vicelīderis Edijs Ošs, savukārt kopvērtējuma līderis Kaspars Silenieks piedzīvoja sezonas pirmo izstāšanos. Līdz ar to čempiontituls tiks sadalīts pēdējā sacīkstē septembrī Mūsas trasē. Aiz Oša otro vietu sasniedza Jānis Nagla, bet trešajā vietā Jānis Nikels, kuram šis ir pirmais pjedestāls Latvijas autokrosa čempionātā.

2000 Super klasē pārliecinoši pirmo vietu sasniedza Ritvars Kārkliņš, priekšlaicīgi nodrošinot uzvaru kopvērtējumā un kļūstot par trīskārtēju Latvijas autokrosa čempionu. Otro vietu – pirmo pjedestālu karjerā – guva Juris Mesters, bet aiz viņa Juris Smilga, kurš ar šo rezultātu nostiprinās kopvērtējuma otrajā vietā.

Open 2500 klasē čempionāta līderis Armands Plūme piedzīvoja motora defektu, finālā nemaz neizejot uz starta. Tas deva iespēju par uzvaru cīnīties Aigaram Bajāram, Jānim Dreimanim un Jānim Gustānam. Cīņa noslēdzās ar Bajāra un Dreimaņa sadursmi, kā rezultātā Jānis atkrita uz trešo vietu. Tiesnešiem ilgstoši izskatot situāciju, tika nolemts, ka incidents uzskatāms par sacīkšu negadījumu, līdz ar to Bajārs varēja svinēt savu pirmo uzvaru Latvijas autokrosa čempionātā. Gustāns guva otro vietu, kas, savukārt, ir viņa augstākais panākums autokrosā. Dreimanim trešā vieta un, lai gan sacīkste ar sarūgtinošu iznākumu, viņš kopvērtējumā pietuvojies Plūmem cīņā par čempiontitulu.

B600 klasē fināla finiša līniju pirmais pārbrauca čempionāta līderis Mikus Neško, taču cīņas gaitā viņš bija uzsācis igauņa Mika Maesāra apdzīšanu dzelteno karogu zonā, kā rezultātā bija sagaidāms, ka braucējs saņems sodu par šo pārkāpumu. Maesārs bija ceļā uz otro vietu, kad pēdējā aplī viņa mašīnu piemeklēja motora defekts. Bagijs ar pēdējiem spēkiem sasniedza finišu, bet pēdējos metros viņam garām pabrauca cits Igaunijas braucējs Keivo Koivs. Tā kā Neško saņēma pozīciju sodu (aizlikts aiz Maesāra) par dzelteno karogu zonas pārkāpumu, Koivs kļuva par uzvarētāju, Maesārs otrais, Neško trešais. Lai gan Mikum nācās zaudēt uzvaru, viņš nostiprināja kopvērtējuma līderpozīciju, jo tuvākie kopvērtējuma sekotāji Lauris Brikainis un Edmunds Stūrmanis finišēja vēl aiz Neško.

VAZ Klasika
cīņā uzvaru guva Jānis Linde, savukārt viņa sīvākais konkurents cīņā par čempiona titulu Kalvis Tēts piedzīvoja tehniskas problēmas, finišējot tikai ceturtais. Rezultātā pirms pēdējā posma starp abiem pēdējo gadu čempioniem ir viens kopvērtējuma punkts Lindes labā. Smiltenē uz pjedestāla kāpa Armands Ķēniņš un Jānis Logins

Bērnu Mini bagiju klasē visu finālu līderpozīcijā pavadīja lietuviete Lēja Vareikaite, kura bija ceļā uz pirmo uzvaru Latvijas čempionāta posmā. Taču pēdējā aplī viņai garām tika čempionāta līderis, vēl viens lietuvietis Daugirds Dungveckis, kuru šis panākums pietuvinājis otram Latvijas čempiona titulam pēc kārtas. Vareikaite finišā otrā, bet uz pjedestāla kāpa arī Jānis Kozlovskis juniors.

Baltijas B6000 bagiju klasē pārliecinošu uzvaru sasniedza lietuvietis Audrjuss Pilipavičs, bet otro vietu pēc cīņas ar Latvijas sportistiem sasniedza igaunis Andress Lohuvali. Trešajā vietā vēl viens igaunis Igors Korobovs. Latvijas sportistiem fināls neveiksmīgs. Augstāko rezultātu sasniedza Aigars Lizums, gūstot sesto vietu, savukārt par pjedestāla pozīcijām cīnījušies Jānis Kozlovskis un Dinārs Ramats izstājās tehnikas problēmu dēļ.

Igaunijas čempionāta D12 klasē uzvaru guva Marko Tīnass, bet trīs latvieši – Bruno Leimanis, Ingus Staško un Alvils Igovens – fināla startā iekļuva masveida avārijā, turpat arī izstājoties. Igaunijas čempionātā D13 klasē uzvaru guva Maits Maesārs.

Dāvis Tobiass uz pjedestāla Somijā
Hivikē trasē Somijā aizvadīts NEZ Kroskartu čempionāta pēdējais posms. CK 650 klasē Latvijas braucējs Dāvis Tobiass izcīnīja otro vietu. Dāvis jau pirms pēdējās sacīkstes kopvērtējumā bija nodrošinājis bronzas medaļu, saglabājot cerības arī uz augstāku rezultātu. Lieliskais rezultāts gan neļāva pakāpties augstāk kopvērtējumā.

Xtreme klasē Ronalds Baldiņš pēc kvalifikācijas braucieniem bija ceturtajā vietā, savukārt finālā finišēja sestajā vietā. Savukārt Ingum Beļakovam šajā klasē neveiksmīgs posms, sasniedzot devīto vietu C finālā.

Grencim neveiksme Čehijā, Kuļikovskis finālā
Eiropas autokrosa čempionāta posmā Čehijā, Pržerovas trasē SuperBuggy ieskaitē Ervins Grencis aizvadīja cīņu par vadošajām pozīcijām, līdz izstājās pusfināla pēdējā aplī. Čehijas posmu Ervins līdz ar to noslēdzis 15. vietā. Eiropas čempionāta kopvērtējumā Grencis atkritis uz ceturto vietu.

SuperBuggy klasē cienījamu sniegumu demonstrēja Juris Kuļikovskis, taču arī viņa cīņa noslēdzās pusfinālā, ar izstāšanos trešajā aplī. Sacīksti Juris noslēdzis 18. vietā 29 dalībnieku konkurencē.

Buggy 1600 klasē Andris Kuļikovskis aizvadīja sezonas labāko sacīksti, pusfinālā gūstot piekto vietu, iekļūdams finālā. Izšķirošajā braucienā sasniegta šī posma desmitā pozīcija 26 dalībnieku konkurencē.

Vītolam drāma Lielbritānijā
Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols aizvadījis Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta piekto posmu Lidenhilas trasē. Junior klasē Roberts kvalifikāciju noslēdza trešajā vietā, bet finālā cīnījās par uzvaru. Taču fināla pēdējā aplī latvietis saņēma spēcīgu sitienu pa mašīnas aizmuguri, kā rezultātā Vītols izlidoja no trases un noslēdza posmu septītajā vietā. Lidenhilas posma rezultāti Junior klasē joprojām nav apstiprināti daudzo incidentu dēļ, arī Roberta situācija joprojām tiks izskatīta. Tiesa, jebkāds izskatīšanas iznākums nemainīs faktu, ka pēc avārijas Vītola izredzes uz uzvaru Lielbritānijas čempionāta kopvērtējumā kļuvuša minimālas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png