profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc diviem Eiropas autokrosa čempionāta posmiem iezīmējas pirmie līderi

Go4speed 05.06.2019 - 14:23 Pēc diviem Eiropas autokrosa čempionāta posmiem iezīmējas pirmie līderi
Ervins Grencis. Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Aizvadīta nedēļas nogale ar Eiropas autokrosa čempionāta posmu Latvijā, taču jau šajās brīvdienās sekos posms Lietuvā, Vilkiču trasē. Par to, kāda šobrīd ir situācija čempionāta kopvērtējumā, skaidro autocross.lv

Čempionātā aizvadīti divi posmi, Vācijā un Latvijā. Abas sacīkstes uzrādījušas pagaidām izteiktas tendences cīņā par kopvērtējuma uzvarām. Lai gan punktus niansēti skaitīt pēc divām sacīkstēm ir krietni par agru, klasēs veidojas līderi, kurus kādā brīdī noķert var palikt sarežģīti. Divās klasēs viens braucējs guvis uzvaras abos posmos, pārējās divās Vācijas posma uzvarētāji guva otro vietu.

SuperBuggy ieskaitē Bernds Štūbe uzvarēja gan savās mājās, gan Bauskā, turklāt klātienē viņš izskatās tik ļoti pārliecinošs, ka šobrīd grūti iztēloties, kā viņš arī šogad varētu nebūt čempions. Starp citu, viņš SuperBuggy klasē ir deviņkārtējs Eiropas čempions, no kuriem astoņi sasniegti aizvadītajos gados pēc kārtas.

Var teikt, ka Ervins Grencis ar jauno tehniku vēl tikai ieskrienas, un Bauska jau bija krietni labāka nekā Vācija. Var teikt, ka Jakubs Kubičeks piedzīvoja kūleni, tāpēc viņa turpmākā cīņa Mūsā bija pakaļdzīšanās un līdz Štūbem viņš īsti netika. Visu ko var teikt, bet tas miers un stabilitāte, ar kādu brauc titulētais vācietis, ir biedējoši skaista.


Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Interesanti, ka pirmajos posmos bez paklupšanas izticis vienīgi Štūbe – visiem pārējiem tuvākajiem sekotājiem viens no posmiem bijis samocīts. Kubičekam nepalīdzēja Bauskas kūlenis, Anakleto Latvijā pēc laba sākuma palika bez vērā ņemama rezultāta, Grencim knapi izdevās tikt finālā Vācijā, Budlmaijers savā pirmajā gadā lielajā klasē ir ātrs, taču pagaidām ne stabils līderu braucējs (Bauskā bez fināla), Jordāks kvalifikācijas braucienos ir kā raķete, bet to neizdodas pārvērst labā rezultātā svētdienas vakarā… Tas tikai apliecina, ka arī šogad čempionāta līderpozīciju dalīšana būs spraiga, jautājums tikai, vai kāds procesa gaitā tiks klāt arī Štūbem.

Kopvērtējumā Ervins Grencis ceturtais, Justs Grencis pēc neveiksmes Vācijā spoži nodemonstrēja savu potenciālu māju posmā – sestais finišā un jau šobrīd 11. vieta kopvērtējumā. Kvalifikācijā viens otram ļāva atvest pa brauciena uzvarai – vispirms Ervins neaiztika dēlu, kad abi guva dubultuzvaru pirmo reizi, bet vēlāk Justs ļāva Ervinam gūt tik nepieciešamo uzvaru otrajā dubultuzvarā. Ja tas bija sarunāts – perfekta izspēle, ja nebija sarunāts – perfekta reakcija uz situāciju un izpratne, kurā brīdī kuram no dueta panākumi ir vairāk nepieciešami. Tiesa, pārinieka vaktēšana nes līdzi arī negatīvās nianses. Finālā pēc neveiksmīga starta Ervins pirmajā līkumā iepinās konkurentu pulkā, savukārt Justam, kurš bija aiz tēva, nācās pamatīgi zaudēt ātrumu, lai neapdraudētu viena vai abu vēl vairāku pozīciju zaudējumu. Ja Ervina vietā būtu kāds cits, liekas, Justs krietni drošāk un ar elkoņiem varētu mēģināt lauzties konkurentam garām.

Pagaidām citu latviešu SuperBuggy punktu guvēju pulkā nav – Māris Līcis risina mašīnas izturības problēmas. Kā nojaušams, viņa plānos Lietuvas posms nav. Savukārt Juris Kuļikovskis gatavojas Vilkičiem, un abi ar brāli pašlaik neatmet cerības būt uz starta.


Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Attiecīgi, līdz ar Andra Kuļikovska Bauskas neveiksmi arī Buggy 1600 klasē bez latviešiem punktu guvēju sarakstā. Arī TouringAX nē – šogad salonmašīnās bez mūsējiem. Pirmos punktus JuniorBuggy nopelnījis Kristiāns Grencis, kuram tehnisku problēmu dēļ neizdevās fināls, taču kopumā sniegums bija lielisks. Šobrīd viņš formāli 11. vietā no 16 braucējiem.

JuniorBuggy kopvērtējuma vadībā šobrīd Barts van der Putens, kuram izdevās apspēlēt galveno favorītu Jakubu Kubičeku. Viņi abi arī šobrīd veidojas par sezonas centrālajām personām šajā klasē

Buggy 1600 klasē šobrīd pussoli priekšā pārējiem šķiet pērnais čempions Petrs Nikodems. Lai arī čehs finālā piekāpās Vinsentam Mersjē, šobrīd viņš ir vienīgais, kurš izticis bez lieliem punktu zaudējumiem abos posmos. Turklāt jāņem vērā, ka Nikodems Mūsas posmu sāka ar izstāšanos pirmajā kvalifikācijā, tāpēc tālākā cīņa bija rāpšanās atpakaļ virsotnē, kas principā izdevās.

Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

TouringAX klase šogad veidojas ļoti aizraujoša. Šķietami pārāks pār konkurentiem joprojām ir čempions Vāclavs Fejfārs, taču abos pirmajos posmos finālā brīnumus rāda Matvejs Furažkins, kuram izdodas čehu apspēlēt. Saliekot kopā visu nedēļas nogali neliekas, ka Furažkins būtu ātrāks un labāks par Fejfāru. Taču rezultāti un kopvērtējuma tabula ir nepielūdzama – 2:0 krievu braucēja labā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png