profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grenču dinastija autokrosā - par medaļām Eiropā cīnās tēvs un dēli (VIDEO)

Go4speed 05.06.2019 - 10:39 Grenču dinastija autokrosā - par medaļām Eiropā cīnās tēvs un dēli (VIDEO)
Foto: Zane Ķilpe

Aizvadītās nedēļas nogalē apmēram simt dalībnieku startēja Eiropas čempionāta posmā "Mūsas" trasē, kur dalībnieku vidū bija arī Grenču ģimene. Turpinot motoru sporta dinastiju, savu vietu autokrosā ir atraduši gan tēvs Ervins, gan viņa dēli Justs un Kristiāns, vēsta LTV1 raidījums ''Sporta Studija''.

Grenču ģimeni Eiropas autokrosā ievēro ne tikai spilgti oranžo krāsu dēļ. Ģimenes galva Ervins ir vairākkārtējs Eiropas vicečempions bagiju klasē un šogad pieaugušo klasē līdzās startē viņa 17 gadus vecais dēls Justs. Arī mazajam brālim Kristiānam aiz muguras jau vairākas sacensības Eiropas ieskaitē junioriem.


Ervins Grencis. Foto: Zaļaiskalns Photography

Dēliem autosports ir neizmērojama dzīves skola, uzskata Ervins Grencis. Viņš priecājas, ka puikas visus darbus ar mašīnām paveic paši. Savukārt dalība vienā ieskaites klasē ar dēlu ļauj tēvam palīdzēt atrast kļūdas savas atvases braucienos.

Grenču ģimenes aizraušanās ar tehniku ir jau vairākās paaudzēs un, lai nonāktu līdz augstākajam līmenim, ir noiets tāls ceļš. Ervins sacensībās sāka startēt ar paša būvētu bagiju, kas nebija ne ātrākais, ne izturīgākais. Tieši tehniskie brāķi, kas šķita nelabojami, lika tēvam saprast, ka autosports padara ģimeni spēcīgāku.

Kad pagurušajam spēkratam neviens mehāniķis vairs neķērās klāt, garāžā ieradās mazie Grenča dēli un prasīja tētim, kas jādara. Lai cik tobrīd Ervinam šķita, ka viss ar tehniku ir slikti un jāmet autosportam miers, puiku iesaistīšanās pēc pašu brīva prāta kļuva par lūzuma brīdi. Ervins atzīst, ka nobirdinājis asaru, ķēries klāt mašīnas skrūvēšanai un braucis tālāk. Ja ne dēlu iesaistīšanās, viņš autosportā vairs nebūtu.


Foto: Jancisko Media

"Galvenais nebija sports, bet kopā būšana, lai aiz sevis kaut ko atstātu," paskaidroja Ervins Grencis.

Jaunākajiem Grenčiem padomus par tehniku dod arī vectēvs. Justs jau 10 gadu vecumā iemācījās metināt un pērn apguva arī alumīnija metināšanas darbus. Sacensībās katrs domā par sevi, uzsvēra Justs, kurš pirmo sezonu startē "SuperBuggy" klasē. Viņam arī jārūpējas, lai paša mašīna būtu kārtībā, jo neviens cits to neizdarīs. Iekļaujoties Grenču komandā, katram jādara savs darbs, bet kopā jāiet uz vienu mērķi.

Video - ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png