profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļu nakts krosā pirmo uzvaru izcīna Viesturs Plētiens

Go4speed 10.02.2019 - 18:21 Brenguļu nakts krosā pirmo uzvaru izcīna Viesturs Plētiens
Viestura Plētiena auto. Foto: No sportista personīgā arhīva

Sestdien Brenguļu auto trasē tika aizvadīts nakts krosa sacīkstes. Jāatzīmē, ka dienu pirms sacīkstēm, piektdienas vakarā, sacensību vadība paziņoja, ka Krosa komisijas kausa klasei tiek atcelta iespēja izmantot radžu riepas. Protams, šāds lēmums vien pāris stundas pirms sacensību starta izraisīja dažādas runas un viedokļus, taču sestdienas vakarā sacīkstes notika, kā plānots. Diemžēl vairāki sportisti nolēma nestartēt šajās sacīkstēs - Aigars Bajārs, Māris Mardoks un Jānis Nikelis, Artūrs Šimins u.c.

Kā ziņo autocross.lv, tad pavisam kopā Lada RX klasē uz starta izgāja 11 pieteiktie dalībnieki, krosā deviņi, bet folkreisā – vairāk nekā 20 dalībnieki.


Foto: www.autocross.lv

Pirmajā braucienā krosa klasē uzvarēja Viesturs Plētiens, aiz sevis atstājot Ģirtu Kuzmani, kurš izcēla startu, taču pazaudēja līderpozīciju S veida pagriezienā. Trešais – Andrejs Freimanis. Tikmēr otrajā kvalifikācijā krosa klasē uzvarēja Krūmiņš. Otrais finišā bija Kļaviņš, taču viņa pozīciju atcēla, jo viņš sagrieza Grigoroviču. Līdz ar to otrais palika Plētiens, trešais - Kuzmanis. Visbeidzot trešajā kvalifikācijā uzvarēja Upenieks, kuram sekoja Krūmiņš. Smagā cīņā par pārējām pozīcijām trešais Kuzmanis, ceturtais Gustāns.

Autokrosa klases finālā no starta vadībā aizbrauca Kuzmanis, pārliecinoši turot līderpozīciju. Taču vienā brīdī Ģirta mašīna apklusa un līderis izstājās. Labs brauciens padevās Plētienam, kurš no piektās vietas pirmajā aplī laika gaitā nonāca līdz pirmajai vietai, gūstot pirmo uzvaru krosā! Šī Viesturam ir pirmā pilnā krosa sezona! Otro vietu guva Krūmiņš, kurš brauciena sākumā bija priekšā Plētienam, taču sagriezās un zaudēja pozīciju. Trešais Freimanis, gūstot otro pjedestālu divos posmos.


Krosa braucēju goda pjedestāls. Foto: No sportista personīgā arhīva

Pirmajā Folkreisa pusfinālā Svens Orass kontrolēja braucienu, taču pārprata dzeltenos karogus, uzskatot tos par sarkanajiem karogiem, un izstājās. Uzvaru sasniedza Rudzītis, bet finālā nokļuva Miks Alekors un Kristo Aroella. Igauņi viens otru apdzina ar neatļautu manevru, kā rezultātā vienu aizlika aiz otra, taču abi tika finālā. Otrajā pusfinālā Ivo Gabrāns bija līderis, līdz jau ceturto reizi iebrauca apmalē - tajā pašā S veida pagrieziena ieejā. Viņš gan saglābāja vietu finālā, finišējot otrais. Uzvara Vācietim, trešais Miks Gabrāns.

Folkreisa finālā Artis Biezais pārliecinoši no starta aizbrauca pirmais, tik pat pārliecinoši sasniedzot finišu. Biezajam divas uzvaras divos posmos. Cīņā par otro vietu Toms Edušs ar vairākiem mēģinājumiem tika garām Kalvim Buģim, gūstot pelnītu pirmo pjedestālu karjerā. Kalvis ar jauno VW Bora trešais (mašīnai pjedestāls gan Folkreisā, gan krosā (Krūmiņš)). Ceturtais - R.Biezais, piektais - ar lielisku rezultātu, Rudzītis. Finālā izstājās gan Rūdolfs Bogens, gan Mārtiņš Starks - vienam tehnika, otram avārija. Ivo Gabrāns, kurš bija viens no favorītiem, vēlreiz ielidoja savā mīļākajā trases vietā... Rezultātā zaudēts aplis un sacīkste.


Foto: www.autocross.lv

Lada RX finālā no starta vadībā nonāca Raitis Veinšteins, turot aiz sevis Ķristapu Kapaču. Kristaps pacietīgi sagaidīja brīdi, kad tikt Raitim priekšā. Nonācis vadībā, Kapačs kļuva neuzvarams - uzvara ar atrāvienu. Ilgu laiku otrais brauca Džeriņš, līdz pēdējā apļa vidū viņš sagriezās, no otrās vietas atkrītot uz ceturto. Pjedestāla pozīcijās nonāca Āris Bebrišs un Veinšteins. Pēc posma tika nopirktas Mārtiņa Spīķa un Ralfa Šantara/Riharda Daiņa mašīnas.

Kā ziņo autocross.lv, tad Nakts kross izdevās, par spīti atkusnim, toties ar lielisku publiku trases malā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png