profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autokrosa braucējs Zembergs pēc piedzīvotās avārijas nonāk slimnīcā (VIDEO)

Go4speed 27.01.2019 - 16:52 Autokrosa braucējs Zembergs pēc piedzīvotās avārijas nonāk slimnīcā (VIDEO)
Foto: Autocross.lv

Kā ziņo autocross.lv, tad sestdienas Vecpils sacīkstē par dramatiskāko brīdi parūpējās Juris Zembergs. Veicot pēdējā brīža uzbrukumu konkurentam, lai paspētu to apdzīt pirms finiša līnijas, Juris jau pēc finiša nosūtīja valnī gan sevi, gan Aivara Galbāliņa auto. Par laimi bez lielām traumām, lai gan pašsajūta braucējam šodien nepatīkama.

Zembergs līdz avārijai aizvadīja sarežģītu un aizraujošu sacīksti, iesaistoties cīņās un apdzīšanās. Ar Galbāliņu abiem bija jau netīša sadursme dienas sākumā, gad Aivars netrāpīja līkumā pēc starta, bet Juris uzskrēja slīdošajai mašīnai virsū.

Tomēr pozitīvā aktivitāte šoreiz noslēdzās ar pārgalvīgu uzbrukumu Galbāliņam trešās kvalifikācijas finišā. 2016. gada un 2018. gada Krosa komisijas kausa ieguvēji cīņu beidza valnī.

Pēc avārijas Zembergs tika nogādāts Liepājas slimnīcā, kur tika veiktas pārbaudes. Par laimi, būtisks kaitējums veselībai netika atklāts. Svētdien Juris skaidro: “Sajūtas tādas, it kā kāds būtu pārbraucis man pāri ar kaut ko ļoti lielu. Kopumā var teikt, ka situācija noslēgusies visai veiksmīgi, nekas bīstams dzīvībai izmeklējumos netika atrasts un esmu mājās. Tagad gultas režīms. Šobrīd visu pārdomājot un saprotot savas traumas, saprotu, ka HANS sistēma izpildīja savu funkciju. Sitiens bija gandrīz frontāls, mašīna pret valni triecās aptuveni 45 grādu leņķī. Redzot video arī vairāk saprotu, kāpēc mašīna palika nevadāma un rezultāts ir tieši šāds. Ziemas sezona galā, taču vasarā tiksimies!”

Zembergs ir pēdējo gadu viens no progresējušākajiem Latvijas autokrosa čempionāta 2000 Super klases braucējiem, pērn izcīnot čempionāta bronzas medaļu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png