profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grenči kļūst par Eiropas autokrosa vicečempioniem

Go4speed 28.09.2018 - 13:53 Grenči kļūst par Eiropas autokrosa vicečempioniem
Foto: Claudiobellosta.com

No 21.-23. septembrim Itālijā, Madžioras trasē, tikai aizvadīts Eiropas autokrosa čempionāta 10. sezonas noslēdzošais posms, ziņo LAF. Sacensībās piedalījās arī mūsu autokrosa zvaigznes, valmierieši tēvs un dēls Ervins un Justs Grenči – Ervins Grencis startēja SuperBuggy klasē, kamēr Justs – JunorBuggy ieskaitē. Ervins pēdējā posmā ierindojās 10.vietā, tomēr kopvērtējumā saglabāja savu 2.vietu, tādējādi atkārtojot savu pērnā gada panākumu. Justs Itālijā kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena un šogad izcīnīja vicečempiona titulu. Itālijā līdz finālam netika Touring klasē startējušais Jānis Veģeris, tomēr sezonā arī viņam visnotaļ atzīstams rezultāts – izcīnīta 6.vieta. Savukārt Jānis Boks, kurš kopā ar Ervinu Grenci startē SuperBuggy klasē, Itālijā ierindojās 11.vietā un sezonā sasniedza 10 pozīciju.

Ervinam Grencim sacensības iesākās ļoti daudzsološi – trīs priekšbraucienu summā viņš bija stabils līderis, un uzvaru izcīnīja savā pusfinālā. Tomēr finālā Ervinam tiesneši par apdzīšanu pie dzeltenā karoga, piešķīra melno karogu – diskvalifikāciju braucienā, kas automātiski viņu ierindoja fināla pēdējā – 10.vietā. “Visu sezonu es uzvarēju praktiski visos priekšbraucienos, tomēr kā fināls – tā kaut kas notiek. Vairākas reizes man nebija izprotami tiesnešu lēmumi un, man esot brauciena līderu vidū, tika piešķirti sodi. Tomēr esmu priecīgs par to, ka vicečempiona titulu man izdevās saglabāt,” tā Ervins Grencis pēc pēdējā posma Madžioras trasē komentē savas izjūtas par aizvadīto sezonu.


Foto: Marcus Blodig

Justam Grencim sacensību sākumā Itālijā trīs priekšbraucienu summā bija 4.pozīcija, tad sekoja pārliecinoša uzvara pusfinālā un pēc nopietnas cīņas – uzvara finālā.

LAF un portāls Go4speed sveic Ervinu Grenci un Justu Grenci ar vicečempiona tituliem Eiropas autokrosa čempionātā, Jāni Veģeri ar 6.vietu sezonā, kā arī pārējos EAČ startējusšos Latvijas pārstāvjus ar lielisko sniegumu visas sezonas garumā. Vēlam panākumus 2019.gadā!

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png