profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Smiltenē pārsteidzoši rezultāti folkreisā, krosā uzvar Dreimanis

Go4speed 30.04.2018 - 14:02 Smiltenē pārsteidzoši rezultāti folkreisā, krosā uzvar Dreimanis
Foto: autocross.lv

LAF Folkreisa Vasaras kauss Smiltenē, Tepera trasē, iesācies ar pārsteigumiem, Raimondam Āboliņam izcīnot pirmo uzvaru, arī vairākiem sekotājiem sasniedzot karjeras augstākos rezultātus. LAF Krosa komisijas kausa sestajā posmā uzvara Jānim Dreimanim.

Folkreisā kvalifikācijas četru braucienu summā pārliecinoši labākais bija Kalvis Buģis, izcīnot uzvaru visos braucienos. Taču finālā viņa auto neizturēja jau pirmā apļa beigās, un Kalvim uzvara izslīdēja no rokām.

Folkreisam bija divi fināla starti – pirmais brauciens tika apturēts Jāņa Gustāna kūleņa dēļ. Atkārtotajā startā pēc Buģa izstāšanās vadībā nonāca Raimonds Āboliņš, kurš pārliecinoši turēja līderpozīciju, un devā pretī savai pirmajai uzvarai. Sekotājus praktiski visus mocīja tehnikas defekti, un labākas pozīcijas guva tie, kuru mašīnas “mira” lēnāk un vēlāk. No pirmajiem apļiem top-5 brauca Ivo Gabrāns, Māris Plūme un Viesturs Saukāns. Ivo mašīna pārkarsa jau brauciena vidū, kamēr Māris mocījās ar trūkstošiem pārnesumiem. Tikmēr Viesturs jau uz starta stājās ar krosa finālā pārvārītu motoru. Daudziem citiem izstājoties, Gabrāns prata saglabāt otro vietu, bet trešās vietas liktenis izšķīrās pēdējos metros, kad Saukāns atrada ceļu garām Plūmem. Māris, turklāt, pirms pēdējā pagrieziena pilnā ātrumā taranēja priekšā braucošo auto. Incidentu izraisīja Plūmes pārnesumu meklējumi – kamēr viņš vērojis ātrumkloķi, priekšā braucošais jau bija nobremzējis pirms finiša līkuma… Māra mašīna turpat arī sastinga. Līdz ar to ceturto vietu guva Kaspars Cikmačs, piekto Andris Čunčulis, bet Plūme klasificēts sestajā vietā. Visiem, izņemot Gabrānu, šis ir augstākais rezultāts karjerā.


Foto: autocross.lv

Komandu kausā uzvaru guva Autocross.lv Crazy Racing folkreisa komandu – divu pērnā gada konkurentu apvienota brigāde ar Buģi, Saukānu un Gustānu sastāvā. Otrajā vietā Ivo un Mika Gabrānu un Māra Zālīša Kavita V, bet trešajā pozīcijā Brieži.lv vienība ar Kasparu Cikmaču un Raimondu Berķi sastāvā.

Klasikas kausā uz starta stājās četri dalībnieki. Uzvaru guva Artis Lieljuris, kurš lielisku sniegumu demonstrēja arī absolūtajā vērtējumā, finālā gūstot septīto vietu (arī augstākais sasniegums). Aiz viņa Klasiku vērtējumā Andris Andersons un debitants Māris Vairogs. Ceturtais Kārlis Kupčs, kurš nevarēja cīnīties par augstāku vietu, jo dienas gaitā dalīja mašīnu ar Lieljuri.

Junioru kausā atkal pilns pjedestāls, jo cīņās atgriezušies vairāki braucēji vecumā līdz 21 gadam. Uzvaru guva Mairis Vigulis. Arī Mairis prata iekļūt lielajā finālā, tiesa, tajā izstājoties. Junioru kausā otrā vieta Adrianam Pūgam, trešais – Miks Gabrāns.

LAF Krosa komisijas kausa posmā 15 dalībnieku konkurencē galvenie favorīti bija ārpus ieskaites startējušais vienīgais Open 4500 klases pārstāvis Jānis Veģeris, kā arī Open 2500 braucēji Jānis Dreimanis un Armands Pārupe – viņi šķita visgatavākie cīņām par uzvaru. Veģeris dominēja kvalifikācijā, izcīnot uzvaras visos braucienos. Taču finālā pēc pāris apļiem Jāņa mašīna diemžēl apklusa.


Foto: autocross.lv

Fināla startā vadībā nonāca Dreimanis, viņam pakaļ dzinās Pārupe, tikai tad no “nultās” pozīcijas startējušais Veģeris. Abi līderi pārliecinoši kontrolēja brauciena gaitu, gūstot pelnītus panākumus. Trešās vietas dalīšanā iesaistījās gan tehnikas defekti, gan cīņas, bet rezultātā par pārsteigumu parūpējās krosa debitants Māris Mardoks, aiz sevis atstājot vienu favorītiem Daini Krūmiņu.

LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā pēc šī posma līderpozīciju saglabā Aivars Galbāliņš, kurš finišēja sestajā vietā. Otrais kopvērtējumā ir Krūmiņš, bet trijniekā atgriezies Viesturs Saukāns, kurš Smiltenē guva septīto vietu.

Latvijas krosa tipa sacensību sezona sākusies ar aizraujošu sportisko drāmu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png