profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

J.Grencis: Kad uzzināju, ka esmu čempions, piedzīvoju emocionālāko mirkli dzīvē

Mārtiņš Jankovskis 19.12.2017 - 06:28 J.Grencis: Kad uzzināju, ka esmu čempions, piedzīvoju emocionālāko mirkli dzīvē
Justs un Ervins Grenči. Foto: No sportista personīgā arhīva

Jau ziņojām, ka par 2017.gada Eiropas autokrosa čempionu JuniorBuggy klasē šogad kļuva 16 gadus vecais Justs Grencis, kurš sev titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Tikmēr Justa tēvs Ervins atkārtoja savu 2016. gada panākumu, arī šogad izcīnot otro vietu SuperBuggy klasē.

Sarunā ar portālu Go4speed Justs atklāj, ka titula izcīnīšana ir viņa līdz šim dzīves lielākais sasniegums. Sportists piebilda, ka viņa lielākais mērķis ir kādu dienu startēt jaudīgākajā SuperBuggy klasē. Jāatzīmē, ka Justam šis bija ceturtais gads autokrosā.


Foto: Olivier Vogel

''Šī bija grūtākā sezona no visām. Pirms sezonas bija ļoti daudz nezināmā. Pirmajā posmā izcīnījām devīto vietu, kas lika nedaudz aizdomāties par mērķi un par to, kā mēs viņu varam sasniegt. Pagājušajā gadā čempionātā paliku otrais, tāpēc šogad mērķis bija čempiontituls. Taču manā klasē brauca stiprs krievu sportists, tāpēc nezināju, kā viss atrisināsies. Taču beigās, manuprāt, krievu braucējs sadega, jo viņš jau pirms sezonas pateica, ka būs čempions. Pēc pāris viņa neveiksmēm sapratu, ka man ir iespēja izcīnīt čempiontitulu. Beigās ar gudru stratēģiju mēs spējām izcīnīt uzvaru,'' stāsta Justs Grencis.


Foto: Ermes Mapi

Par čempionu Justs kļuva vienu posmu pirms sezonas beigām. ''Priekšpēdējā posmā Itālijā fināla tētis bija izrēķinājis, ka esmu kļuvis par čempionu. Pēc fināla atstāju mašīnu tehniskajā kontrolē un gāju atpakaļ uz boksiem, kad tēvs nāca pretim un paziņoja, ka esmu čempions. Tas bija emocionālākais mirklis manā dzīvē. Jāsaka, ka tas pagaidām ir mans dzīves lielākais sasniegums,'' turpina sportists, kurš sarunas laikā vēlējās teikt lielu paldies komandai, ģimenei, mehāniķiem un atbalstītājiem, jo šis tituls bez šo iesaistīto cilvēku palīdzības nebūtu iespējams.

Lai arī uz pēdējo posmu Grencis juniors devās kā čempions, sportists atklāja, ka uz pēdējo posmu viņš nebrauca vienkārši tāpat vien, jo nav jēga braukt 3000 kilometrus, lai vienkārši pabraukātos. ''Vienmēr dodos trasē, lai cīnītos. Tad, kad esi čempions, nevajag apstāties, bet ir jācīnās līdz galam un jāpierāda sevi.''


Foto: Andreas Mikysek

Sarunas nobeigumā Justs piebilda, ka mērķis ir kādu dienu startēt SuperBuggy klasē, taču nākamgad tas vēl nenotiks. ''Jāturpina attīstīties, jo pieredze man nav liela. Nākamgad braukšu tajā pašā JuniorBuggy klasē, bet pēc tam domāju pārkāpt uz Superbuggy klasi. Šobrīd to nevaru darīt, jo tur vajag lielāku pieredzi. Taču mans mērķis ir nokļūt Superbuggy klasē un pacīnīties par uzvaru. Rallijkross tas ir augstākais līmenis, kur vajag lielus līdzekļus. Iesim soli pa solim un redzēsim, kur vedīs mūsu ceļi. Šobrīd man rallijkorss liekas nesasniedzams mērķis, bet, kā būs vēlāk, to mēs nezinām,'' nobeidz Justs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png