profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ervins Grencis otro gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas autokrosa vicečempionu

Go4speed 18.09.2017 - 22:43 Ervins Grencis otro gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas autokrosa vicečempionu
Foto: autocross.lv

Pēc Eiropas autokrosa čempionāta pēdējā posma Francijā kļuvis zināms, ka Ervins Grencis atkārtojis savu 2016. gada panākumu, arī šogad izcīnot otro vietu SuperBuggy klasē! Medaļa pievienota dēla Justa Grenča jau iepriekš nodrošinātajam Eiropas čempiona titulam JuniorBuggy klasē.

Pēdējā posmā Sentiņi de Vēras trasē Grencim bija teorētiskas iespējas apsteigt čempionāta līderi Berndu Štūbi un kļūt par čempionu. Tomēr realitātē iespēja bija pārāk niecīga, lai ar to rēķinātos. Ervins finālā sasniedza otro vietu aiz Džonija Feilāda, kamēr trešais bija Štūbe.

Kā ziņo autocross.lv, tad Ervins kvalifikācijas braucienos bija perfekts, gūstot uzvaras visās trīs cīņās un kļūstot par kvalifikācijas uzvarētāju, kamēr Štūbe bija tikai desmitais, ļaujot Grencim atgūt prāvu punktu daudzumu.

Arī pusfinālā Štūbe nespīdēja, finišējot tikai piektajā vietā – pēdējā pozīcijā no tiem, kuri tiek finālā. Taču šoreiz arī Grenča rezultāts nebija perfekts, jo sportists izcīnīja trešo vietu. Pēc fināla noskaidrojās, ka Štūbe kārtējo reizi sasniedzis Eiropas čempiontitulu, kamēr Grencis, kuram neizdevās sezonas sākums, bet vēlākais sniegums bija vairāk nekā pārliecinošs, izcīnīja otro vietu.

Justs Grencis pēdējā posmā, startējot jau ar nodrošinātu Eiropas čempiona titulu JuniorBuggy klasē, veica vēl vienu cienījamu sacīksti, taču piedzīvoja neveiksmi finālā, finišējot astotais. Klasē vadošās pozīcijas guva Justa sezonas galvenie konkurenti Matvejs Furažkins, Timofejs Ovčarovs un Barts van der Putens. Šādā secībā trijotne sarindojās arī Eiropas čempionātā aiz Grenča.

Jānis Boks, lai arī bija pieteicies pēdējai (savai sezonas pirmajai) sacīkstei, personīgu iemeslu dēļ tomēr Francijā nestartēja.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png