profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autokrosa braucēji Grenči Ungārijā kāpj uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena

Go4speed 28.08.2017 - 23:27 Autokrosa braucēji Grenči Ungārijā kāpj uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena
Justs Grencis. Foto: www.facebook.com/digitalsport.hu

Nedēļas nogalē Ungārijā, Njiradas trasē, norisinājās Eiropas autokrosa čempionāta kārtējais posms. SuperBuggy klasē uz starta stājās latviešu braucēji Ervins Grencis un Māris Līcis, savukārt JuniorBuggy klasē - Justs Grencis. Kā ziņo autocross.lv, tad tēvs un dēls Ervins un Justs no šī posma mājup brauc kā savu klašu uzvarētāji.

Ervins laika kontrolē sestdien sasniedza otro rezultātu, piekāpjoties galvenajam konkurentam Štūbem par nieka 0,007 sekundēm. Māris 30 dalībnieku konkurencē ierindojās 23. vietā. Pirmajā kvalifikācijā Grencis sasniedza uzvaru, bet Līcis savā grupā izstājās pēdējā aplī, jo pēc kontakta ar konkurentu bagijs stūrējās tikai vienā virzienā. Otrajā kvalifikācijā Ervins atkal uzvarēja, turklāt Štūbe finišēja tikai trešais. Tikmēr Līcim padevās labs brauciens, kur sportists izcīnīja ceturto vietu. Trešajā braucienā Ervins Grencis palika otrais, bet Līcis - piektais.

Justs Grencis JuniorBuggy klasē gāja tēva pēdās - laika kontrolē otrais aiz galvenā konkurenta Furažkina, piekāpjoties par 0,039 sekundēm. Abiem pirmajā sērijā arī pa uzvarai (11 dalībnieku dēļ klase dalījās grupās). Arī otrajā braucienā Justam uzvara, savukārt Furažkins nespēja sasniegt finišu. Līdz ar to pēc divām sērijām Grencis bija līderis. Trešajā braucienā Justs palika otrais, piekāpjoties Adamam Prokopam. Tikmēr Furažkins nefinišēja vēlreiz, kas bija izdevīgi Grencim cīņā par čempiontitulu.

Līdz ar to pēc kvalifikācijas Justs Grencis bija līderis, bet SuperBuggy klasē Ervins Grencis kvalifikāciju noslēdza otrais aiz Feilāda, kamēr Štūbe bija trešais. Līcim divi finišēti braucieni ļāva sasniegt 15. vietu, turpinot cīņu pusfinālā.

Ervins Grencis uzvarēja savā pusfinālā, kamēr Līcis savā braucienā ierindojās sestajā vietā, posmu formāli noslēdzot 12.vietā. Finālā Ervins smagā cīņā aiz sevis noturēja Štūbi, pārspējot vācieti par 0,6 sekundēm. Tikmēr Justs finālā par 3,3 sekundēm apsteidza Prokopu.

Izcila nedēļas nogale Grenčiem, kas turpina cīņu par čempiontitulu savās klasēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png