profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lielais Latvijas autokrosa čempionāta fināls ir klāt

Go4speed 24.08.2017 - 23:09 Lielais Latvijas autokrosa čempionāta fināls ir klāt
Foto: Olafs Ezertēvs

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē, gaidāms lielais notikums – Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais posms, kurā jānoskaidro čempioni un pārējie medaļnieki. Autocross.lv apkopojis interesantākos notikumus, kas skatītājus un sportistus sagaida Smiltenē.

Medaļu jautājums
1600 klasē ir visvairāk skaidrības – zināms vienīgais priekšlaicīgais čempions - Rihards Dainis. Taču vēl jānoskaidro pārējie medaļnieki. Paredzams, ka par pārējām medaļām cīnīsies Andis Kļava un Kaspars Silenieks. Starp viņiem abiem ir tikai divi punkti cīņā par sudrabu, savukārt tuvākais sekotājs aiz Silenieka Andis Ūtēns atrodas septiņu punktu attālumā. Attiecīgi, lai Andis dabūtu medaļu, viņam jābūt vismaz ceturtajam, ja Kaspars negūst punktus vispār. Ja Silenieks ir septītais (pēdējais no šobrīd pieteiktajiem), Ūtēnam jābūt otrajā vietā.

Cēsu kaujas 2017
2000 Super klasē reālākie pretendenti uz uzvaru ir Rūdolfs Bogens (55) un Ritvars Kārkliņš (51). Teorētiski uz uzvaru pretendē arī Edijs Ošs, tomēr šādā situācijā abiem cēsiniekiem jāpaliek pēdējās vietās šajā posmā. Tas gan nav izslēgts scenārijs, zinot iepriekšējos notikumus, taču pārāk paļauties uz to nevajadzētu. Līdz ar to paredzams, ka būs duelis starp Bogenu un Kārkliņu. Starp abiem ir četri punkti, kas ir maza starpība.

Četri, bet tomēr divi
Open 2500 klase nonākusi unikālā situācijā – pirms pēdējā posma ir četri čempiontitula pretendenti, turklāt punktu skaita ziņā ne tikai teorētiski, bet pat praktiski pretendenti. Ints Jeršovs, Jānis Kozlovskis, Jānis Dreimanis un Gvido Saulītis ir deviņu punktu robežās ar 16 iegūstamiem punktiem.

VAZ klasē trīs pretendenti
Par čempiona titulu VAZ Klasika klasē spēkosies trīs braucēji, izteikti šā gada klases līderi Kalvis Tēts, Andris Krieviņš un Jānis Linde. Visi trīs ir sešu punktu robežās, attiecīgi, 58-56-52. Scenāriju un kombināciju daudz, tāpēc prognozējamības maz.

Grūti nekļūt par čempionu
Vecpils posma pēdējo pāris apļu drāma sagrieza kopvērtējumu par labu brāļiem Gatim un Jānim Geisteriem. Ja Jānim vēl ir visas iespējas iejukt pūlī un pazaudēt medaļu, tad Gatis ir soļa attālumā no čempiona titula.

Lietuviešu Latvijas tituls
Arī Mini bagiju klasē vēl jānoskaidro čempions. Neveiksme iepriekšējā posā Vecpilī iedragājusi Daugirda Dungvecka izredzes uz čempiontitulu, spēcīgajam un pieredzējušajam tautietim Matam Zavarskim dodot piecu punktu pārsvaru. Taču viss vēl var mainīties!

Kā liecina jaunākie notikumi, tad Open 4500 klasē negaidīti pieteikušies divi lietuvieši ar pilnpiedziņas VW Golf IV automašīnām. Pieteiktie sportisti ir Latvijā šogad jau pāris reižu redzētais Egidijs Kirdeiķis un viņa kluba biedrs Pauļus Šņuks. Abi šogad startē Lietuvas čempionātā, septiņu dalībnieku konkurencē šobrīd ieņemot, attiecīgi, trešo un sesto pozīciju. Egidijs šogad ziemā startēja Mūsas LAF Krosa komisijas kausa izcīņas posmā, gūstot otro vietu, arī pagājušajā svētdienā Jelgavā notikušajā rallijkrosā Kirdeiķis guva otro pozīciju.

Līdz ar to šāds minimāls sastāvs izglābj Open 4500 klasi no cīņas atcelšanas Smiltenē. Tiesa, vai būs papildinājumi no vēl kāda latviešu puses, pašlaik nav zināms. Noskaidrots, ka startēt noteikti nevarēs Armands Plūme, kas šogad bijis labs sparinga partneris Veģerim.

D12 smago automašīnu klasē cīņai pieteicies Andris Jurciņš, kurš, par spīti kavētajam pieteikumam, varētu būt viens no galvenajiem favorītiem cīņā par uzvaru. Smago automašīnu klašu sastāvs kopumā ir ļoti cienījams.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png