profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskās autokrosa sacīkstēs Vecpilī par autokrosa čempionu kļūst Rihards Dainis

Go4speed 07.08.2017 - 12:02 Dramatiskās autokrosa sacīkstēs Vecpilī par autokrosa čempionu kļūst Rihards Dainis
Foto: Malatesta Baltic motorsport tyres

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vecpils trasē tika aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējais posms. Kā ziņo autocross.lv, tad šajās sacīkstēs priekšlaicīgi par čempionu savā klasē kļuva Rihards Dainis. Tikmēr citās klasēs sagaidāmas fantastiskas cīņas par titulu sezonas noslēdzošajā posmā, kas notiks Smiltenē.

B600 bagiju klase:
B600 bagiju klasē Jānis Baumanis kontrolēja situāciju, būdams līderis, taču pāris metrus pirms finiša sportists piedzīvoja dramatisku izstāšanos. Līdz ar to uzvaru svinēja Kaspars Meņģelis, aiz sevis atstājot Jāni Geisteru un Lauri Brikaini. Kopvērtējumā līderis ir Gatis Geisters, kuram 12 punktus zaudē brālis Jānis Geisters, bet vēl par punktu mazāk Meņģelim.


Foto: Uldis Dobelis

Open 4500 klasē par uzvaru cīnījās tikai divi braucēji. Jānis Veģeris startā pēc falšstarta bija piesardzīgāks, kā rezultātā Armands Plūme izvirzījās vadībā. Taču brauciena vidū Veģeris atrada brīvu iekšmalu un apdzina konkurentu. Taču ar to cīņa nebeidzās, jo drīz pēc tam Plūme konkurentu iestūma valnī, kur Veģera mašīna apstājās, bet Plūme kļuva par uzvarētāju. Izskatot šo incidentu, tiesneši sprieda, ka sods nav piemērojams.

Negaidīti pavērsieni notika Open 2500 klasē. No starta vadībā izvirzījās Ints Jeršovs, dodoties pretim uzvarai. Tikmēr daudz startā zaudēja Jānis Kozlovskis, kurš, mēģinot visus apdzīt, sagriezās. Taču vēlāk abi sportisti izstājās, kas nozīmē to, ka starp Jeršovu un Kozlovski sezonas kopvērtējumā saglabājas divi punkti. Tobrīd vadībā nonāca Jānis Dreimanis, taču arī viņš Gvido Saulīša izdarītā spiediena dēļ zaudēja vairākas pozīcijas. Finišā pirmo uzvaru izcīnīja Saulītis, otrais Eduards Iesalnieks, bet trešajā vietā - Māris Rusmanis. Kopvērtējums Jeršovam 55 punkti, Kozlovskim 53, bet Dreimanim - 48 punktiem. Tur pat ir arī Saulītis, kam 47 punkti. Līdz ar to uz pēdējo posmu būs četri titula pretendenti.


Foto: Uldis Dobelis

1600 klasē startā uzvarēja Kaspars Silenieks, kurš lielāko daļu brauciena bija vadībā, līdz Rihards Dainis atrada veidu kā tikt konkurentam garām. Vēlāk Dainis finišēja pirmais un kļuva par čempionu posmu pirms sezonas beigām, tomēr tiesneši saskatīja pārkāpumu un tas Dainim lika atkrist uz otro vietu Vecpils finālā, kamēr Sileniekam tika piešķirta uzvara. Neskatoties uz to, Dainis priekšlaicīgi nodrošinājis 2017. gada Latvijas autokrosa čempiona titulu 1600 klasē. Trešais Vecpilī finišēja Andis Ūtēns.

2000 Super klasē startā uzvarēja Juris Zembergs, izdzīvojot pārbraucienu pār iekšmalas vaļņa galotnēm, taču pāris līkumus vēlāk viņš apmeta kūleni. Vadībā nonāca Raimonds Mūrnieks, kuram sekoja Ritvars Kārkliņš un Edijs Ošs. Rūdolfs Bogens, kurš visai daudz zaudēja startā, aizcīnījās līdz ceturtajai vietai un tika garām arī Ošam. Vēlāk piektajā aplī kūleni apmeta Aivars Kreijers, kā rezultātā mašīna palika uz jumta braukšanas trajektorijā, un aizdegās. Brauciens tika apturēts, kur tobrīd Bogens saņēma nopietnu mutisko brīdinājumu. Atkārtotajā startā uzvaru svinēja Ritvars Kārkliņš, aiz sevis atstājot Ediju Ošu un Juri Smilgu.

VAZ Klasika klasē pirmajā aplī finālā sagriezās vairāki braucēji, kuru vidū bija arī tā brīža kopvērtējuma līderis Andris Krieviņš. Tiesneši ziņoja, ka viņu sagriezis Andris Ozoliņš. Tikmēr lielisku uzvaru, aiz sevis noturot Kalvi Tētu un Jāni Lindi, izcīnīja Edijs Zimza. Krieviņš tika līdz piektajai vietai, bet kopvērtējumā pirms pēdējā posma viņš par vienu punktu atpaliek no Tēta.


Foto: Uldis Dobelis

Mini bagiju klasē Vecpils sacensību finālā uzvarēja Linards Jasons, aiz sevis atstājot Matasu Zavarski un Henriju Mūrnieku, kuram šis bija pirmais pjedestāls.

Līdz ar to šobrīd ir skaidrs, ka 27. augustā Smiltenē, Tepera autotrasē, mūs sagaida sīva cīņa par titulu atlikušajās klasēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png