profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas autokrosa čempionāta Vācijas posmā J.Grencis uzvar, E.Grencis - trešais

Go4speed 25.06.2017 - 23:08 Eiropas autokrosa čempionāta Vācijas posmā J.Grencis uzvar, E.Grencis - trešais
Foto: www.autocross.lv

Eiropas autokrosa čempionāta trešais posms Vācijā izvērties lielisks Latvijas sportistiem. JuniorBuggy klasē Justs Grencis sasniedza sezonas pirmo uzvaru, savukārt viņa tēvs Ervins Grencis SuperBuggy klasē finālā trešais, ziņo autocross.lv. Abiem pērnā gada vicečempioniem šie ir augstākie rezultāti pēc smagiem pirmajiem diviem posmiem.

Justa Grenča uzvara finālā bija vairāk nekā pārliecinoša – otrās vietas ieguvējs Jakubs Novotnijs uzvarētājam zaudēja 11,5 sekundes. Tikmēr problēmas piedzīvoja visi galvenie Grenča konkurenti cīņā par Eiropas čempiona titulu. Kopvērtējuma līderis pirms šī posma Matvejs Furažkins, kurš uzvarēja abās pirmajās sacīkstēs Vācijā-1 un Lietuvā, fināla finišā palika piektais. Šo pozīciju “palīdzēja” nodrošināts Justs ar drošiem manevriem pirmajos metros pēc starta.

Izstājās arī otrajā vietā pirms šī posma bijušais Timofejs Ovčarovs, kura fināls ilga līdz ceturtajam aplim. Arī kopvērtējuma ceturtās vietas turētājam Adamam Prokopam neveiksme – pārlieku aktivitāšu dēļ viņš tika izslēgts no finālbrauciena, zaudējot top-3 pozīcijas.

Justa Grenča sacīksti veidoja lieliski rezultāti priekšbraucienos – divas otrās vietas aiz Furažkina un uzvara trešajā braucienā. Tas ļāva finālā startēt no otrās starta vietas.

Ervins Grencis SuperBuggy finālā guva trešo pozīciju, palaižot priekšā čempionu un šīs sezonas līderi Berndu Štūbi un holandieti Maiku Bartelenu. Ervina pozīcija droša – astoņas sekundes aiz Bartelena un piecas priekšā ceturtās vietas ieguvējam Vladislavam Štetinam.

Arī SuperBuggy klasē problēmas piedzīvoja vairāki vadošie braucēji. Kopvērtējuma otrās un trešās vietas turētāji Džonijs Feilāds un Florēns Tafani izstājās pēdējā aplī. Savukārt piektās uz sestās vietas īpašnieki pirms šī posma Andrē Hinenkamps un Tomass Anakleto, kā arī sekojušais Vilijs Albērss, netika finālā. Grencis kvalifikāciju noslēdza lieliskā trešajā vietā, braucienos gūstot divas uzvaras un vienu otro vietu. Pēc pusfināla Ervins nodrošināja piekto vietu fināla starta laukumā.

Abiem Grenčiem šis ir sezonas līdz šim labākais posms pēc sarežģītām cīņām Zēlovā un Vilkičos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png