profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mūsas pārstāvis: Mērķis ir trasi izveidot par augsta līmeņa autosporta atpūtas parku

Mārtiņš Jankovskis 15.11.2016 - 22:53 Mūsas pārstāvis: Mērķis ir trasi izveidot par augsta līmeņa autosporta atpūtas parku
Foto: facebook.com/musaraceland

Nesen jau ziņojām, ka leģendārajai Mūsas trasei, kas atrodas Bauskas novada Gailīšu pagastā, kopš vasaras sākuma ir jauni īpašnieki. Sporta kompleksu iegādājušies divi zviedru uzņēmēji, un pašlaik trase piedzīvo krasas pārmaiņas. Ja vēl nesen nebija skaidrības par to, vai šajā trasē tiks aizvadītas autosporta sacensības, pirmdien noskaidrojās, ka šajā trasē 25. februārī tiks aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa posms.

Portāls Go4speed šonedēļ sazinājās ar Mūsa Raceland izpilddirektoru Dāvi Nātriņu, kurš pastāstīja, kādas izmaiņas ir piedzīvojusi Mūsas trase, kādi ir tās nākotnes plāni un kas šajā trasē notiek šobrīd.

Daudziem šobrīd interesē, kuri ir jaunie trases īpašnieki?
Jaunais trases īpašnieks ir Latvijas uzņēmums, kura vairumakcionāri ir zviedri un mazumakcionāri ir latvieši.


Foto: facebook.com/musaraceland

Kāpēc viņi nolēma iegādāties šo trasi un kas viņus tā ieinteresēja, lai iegādātos šo trasi?
Trase ir iegādāta ar mērķi izveidot to par augsta līmeņa autosporta atpūtas parku visai ģimenei. Viņi par labu Mūsas trasei nosliecās, jo tai ir lieliska atrašanās vieta, labs vēsturiskais fons un pietiekami liela platība, lai īstenotu visus attīstības plānus.

Cik var spriest pēc bildēm, tad trase un tās apkārtne ir piedzīvojusi lielas izmaiņas. Varbūt vari uzskaitīt tās galvenās lietas, kas trasē vai tās apkārtnē ir izmainītas, uzlabotas vai uzbūvētas?
Esam vēl procesā, taču jau tagad esam atsvaidzinājuši un sagatavojuši pilnvērtīgam darbam visu galvenās trases teritoriju, sakārtojuši pludmales teritoriju, izveidojuši bērnu pilsētiņu un uzbūvējuši galvenās lietas uz bezceļa trases.


Foto: facebook.com/musaraceland

Vai pati autokrosa trase arī piedzīvos vai jau ir piedzīvojusi kaut kādas izmaiņas, vai tā ir palikusi neskarta un ir tāda, kāda tā bija iepriekš?
Autokrosa trasi saglabājām vēsturiskajā konfigurācijā, esam tikai atjaunojuši betona apmales un veikuši sīkus seguma labojumus. Uz šo brīdi ir gandrīz pabeigta mazo tribīņu atjaunošana, tālāk ķersimies klāt arī pārējām.

Kas šobrīd ir tā galvenā lieta ar ko šī trase būs zināma un atpazīstama? Cik saprotu, tad tā vairs nav tikai sacīkšu trase, kā bija agrāk, bet tagad tās trases pamatfunkcijas ir citas?
Mērķis ir, lai Mūsas trasē cilvēki būtu katru dienu, ne tikai dažas reizes gadā uz autosporta sacensībām. Lai to panāktu, cenšamies izveidot šo vietu tādu, lai, atbraucot uz Mūsu, katram cilvēkam būtu pieejama piemērota izklaides iespēja. Vai tā būtu braukšana ar nomas mašīnām pa trasi vai bezceļu, vai izklaidēšanās ar bērniem, bērnu pilsētiņā, vai vienkārši pasēdēšana restorāniņā. Galvenais, lai cilvēkiem šeit justos labi un vēlētos atgriezties.


Foto: facebook.com/musaraceland

Noteikti daudziem interesē, vai šajā trasē tiks aizvadītas Latvijas mēroga vai starptautiskas autosacīkstes kā, piemēram, autokross, folkreiss?
Šobrīd esam vienojušies ar LAF, ka februāra beigās, ja laikapstākļi atļaus, notiks folkreisa un autokrosa posms. Tāpat strādājam arī pie pasākumu plāna vasarai. Bez autosporta trase noteikti nepaliks un strādāsim, lai nākotnē varētu organizēt arī lielāka mēroga sacensības.

Facebook pamanīju ierakstu par rallija skolu. Kas tas ir un kādus pakalpojumus tas ietver?
Rallija skola ir projekts, kuru plānojam, kā vienu no produktiem nākošajam gadam, kad no 1. maija sāksim darboties.
Šobrīd vēl strādājam pie pasākuma koncepcijas un sīkākas detaļas varēsim izziņot tuvāko mēnešu laikā.

Cik liela ir šīs trases komanda un cik varbūt ir vietējo vai ārzemnieku?
Trasē šobrīd strādā ap 8-10 cilvēki, taču aktīvākās būvniecības periodā vasarā darbojās ap 30 cilvēku. Visi darbi tiek pamatā veikti ar darbiniekiem no Bauskas vai tuvējiem rajoniem.


Foto: facebook.com/musaraceland

Kādi ir šī trases nākotnes plāni un ko jaunie saimnieki ar šo trasi gribētu sasniegt?
Tuvākie plāni ir no nākošā gada 1. maija sākt strādāt ar pilnu pakalpojumu spektru un iekarot stabilu pozīciju, kā vienam no draudzīgākajiem atpūtas kompleksiem visai ģimenei.

Kāds ir tas vecumu ierobežojums, kas var apmeklēt šo vietu un izpriecāties?
Vecuma ierobežojumi nav plānoti, gluži pretēji, veidojam visu tā, lai jau pašiem mazākajiem būtu ko šeit darīt. Mums būs gan bērnu pilsētiņa ar elektromašīnītēm pašiem mazākajiem, gan bērnu bagiji un kvadracikli jau mazliet lielākiem bērniem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png