profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu autokrosa un rallijkrosa braucējiem svarīgas cīņas Dānijā un Čehijā

Go4speed 13.08.2016 - 10:13 Latviešu autokrosa un rallijkrosa braucējiem svarīgas cīņas Dānijā un Čehijā
Beate Klipa. Foto: XAX photography

Nedēļas nogalē Latvijas sportisti cīnīsies starptautiskajā arēnā. Čehijā, Pržerovas trasē tiks aizvadīts Eiropas autokrosa čempionāta posms, kurā uz starta stāsies Ervins un Justs Grenči un Juris un Andris Kuļikovski. Dānijā, Nisumas trasē notiks NEZ Rallijkrosa čempionāta trešais un NEZ Kroskartu čempionāta ceturtais posms. Salonmašīnās uz starta Arnis Odiņš un Edijs Ošs, kroskartos – Roberts Vītols, Ingus Beļakovs un Beate Klipa.

Eiropas kross Čehijā
Pržerovā tiks aizvadīts Eiropas autokrosa čempionāta sestais posms. Kārtējā svarīgā sacīkste Ervinam un Justam Grenčiem kopvērtējuma pozīciju kontekstā. Pēc izcilā iepriekšējā posma Francijā, kurā abi guva uzvaru – attiecīgi, SuperBuggy un JuniorBuggy klasē – Grenči katrs savā klasē ir otrajā vietā, turklāt nedaudz pietuvojoties līderiem.

Pēc izlaistā Francijas posma sarakstos atkal brāļi Kuļikovski. Andrim starts Buggy 1600 klasē, bet Jurim – SuperBuggy. Šoreiz cīņai nav pieteicies Jānis Boks. Iespējams, tas saistīts ar tikko piedzīvotu lielisku privātās dzīves notikumu – Jānis tagad precēts kundziņš!

Ervina Grenča un Jura Kuļikovska SuperBuggy klasē 22 pieteikumi. Andra Kuļikovska Buggy 1600 klasē 28 braucēji, bet Justa Grenča JuniorBuggy cīņā tipisks 12 braucēju sastāvs.

NEZ cīņas Dānijā
NEZ Rallijkrosa čempionāta trešais – priekšpēdējais – posms norisināsies Dānijā, Nisumas trasē. NEZ Super 1600 klasē startam gatavi Arnis Odiņš un Edijs Ošs. Odiņš dodas uz Dāniju ar mērķi turpināt cīņu par klases medaļām. 14 dalībnieku pulkā nav čempionāta līderu pēc Latvijas posmiem Elisa Dukaļska un Reiņa Safonova. Taču tas īpaši neatvieglo Arņa uzdevumu, jo ierindā ir naidīgie Kalle Markanens, Lise Marija Sandmo un igaunis Andre Kurgs. Domājams, cīņa par titulu un medaļām ieilgs līdz pēdējam posmam Somijā.

Edija Oša uzdevums gaidāmajā cīņā ir atrast veidu, kā ar mistisko spēku palīdzību pārvarēt ieilgušo rezultātu krīzi. Jau iepriekš uzskaitījām Edija piedzīvotās neveiksmes rallijkrosa cīņās. Vecpils autokross veiksmes ziņā nebija labāks: līdz sarkanajiem karogiem pārliecinoša līderpozīcija finālā, bet atkārtotajā startā kļūdas un problēmas, finišā pēdējais no braucošajiem.

NEZ Kroskartu čempionātam pēdējā sacīkste – arī Robertam Vītolam CK 125 klasē, Ingum Beļakovam CK 250 un Beatei Klipa Xtreme ieskaitē. Pirms izšķirošā posma Klipa Xtreme klasē ir 11. vietā no 38 klasificētajiem braucējiem. Vītols CK 125 klasē ir astotais no 54 startējušajiem dalībniekiem. Beļakovs CK 250 klasē pirms pēdējā posma ir astotais no 39 braucējiem. Turklāt latviešiem, kuri būs startējuši visos četros posmos, palīdzēs arī punktu skaitīšanas sistēma. Pirmkārt, čempionātā tiek atmests viens sliktākais rezultāts (katram mūsējam ir bijis pa vienam neveiksmīgam posmam), otrkārt, sportistiem kā sliktākais rezultāts tiek atmests tikai posms, kurš ir praksē aizvadīts. Tas ir, nestartētais posms netiek uzskatīts par sliktāko. Sistēma gan ir interesanta ar to, ka, piemēram, kāds no braucējiem var startēt tikai vienā posmā, to uzvarēt, bet punkti, atmetot “sliktāko rezultātu”, sportistam pazūd.

Dānijā Roberta Vītola klasē 31 pieteikums, Ingus Beļakova klasē 12 pieteikumi, bet Beates Klipas klasē 15 pieteikumi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png