profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien Vecpilī var tikt noskaidroti pirmie šī gada Latvijas autokrosa čempioni

Go4speed 05.08.2016 - 14:32 Sestdien Vecpilī var tikt noskaidroti pirmie šī gada Latvijas autokrosa čempioni
Lauris Unāms. Foto: Ilgonis Feldbergs, facebook.com/autosportafoto

Sestdien Vecpils autotrasē tiks aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējais posms, kas var būt izšķiroša un svarīga sacīkste vairākiem sportistiem, jo var tikt noskaidroti pirmie trīs šā gada Latvijas autokrosa čempioni. Kā ziņo autocross.lv, tad par čempioniem var kļūt 1600 klases līderis Arnis Odiņš, 2000 Super klases līderis Juris Spīķis un Open 2500 sportists - Lauris Unāms.

1600: Odiņam pietiek ar sesto vietu
1600 klasē kopvērtējuma līderim Arnim Odiņam pietiek sasniegt Vecpilī sesto vietu, lai kļūtu neaizsniedzams pat tuvākajam sekotājam Jānim Balodim. Pat, ja Jānis gan Vecpilī, gan Smiltenē gūtu divas uzvaras un abu bonuspunktu komplektu, Odiņam pietiktu, lai kļūtu par čempionu. Jāatzīmē, ka Odiņš Vecpilī startēs ar Pētera Āboliņa VAZ 2108, jo šobrīd viņš savu kaujas auto gatavo NEZ rallijkrosa posmam Dānijā.


Odiņš priekšplānā. Foto: Ilze Krieviņa

Skaidrs, ka Vecpils posms 1600 klasē ienesīs pamatīgas izmaiņas arī pārējo medaļu dalīšanā. Motora problēmās regulēšanas laikā iedzīvojies šā brīža trešās vietas turētājs Mareks Dainis, savukārt piektajā vietā esošais Andis Skolmeistars ir viens no galvenajiem sestdienas cīņas favorītiem, un uzvaras gadījumā var nonākt trijniekā. Nopietns konkurents būs arī Jānis Lideris, kurš kopvērtējumā ir ceturtais, tikai par četriem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošā Baloža.

2000 Super: Spīķim vajag 13 punktus
Sarežģītāks ir Jura Spīķa uzdevums 2000 Super klasē. Viņš Vecpilī var kļūt par čempionu, ja sasniegs uzvaru kvalifikācijas trīs braucienu summā (bonusa punkts), bet finālā finišēs otrais, pat, ja tuvākais sekotājs Rihards Dainis sasniegs uzvaru. Vai arī  Spīķim jābūt otrajam, ja Dainis neuzvar kvalifikācijas summā un negūst bonusa punktu. Jura sniegums pēdējā laikā ir bijis interesants. Iepriekšējā LČ posmā Pilskalnos anulēta uzvara par konkurenta sagriešanu, NEZ posmā 333 trasē motora defekts, bet NEZ posmā Biķerniekos īpatnēja avārija, kad Juris trāpīja trases malā jau divus apļus stāvošās mašīnās.


Foto: facebook.com/autosportafoto

Open: Unāmam vajadzīgs 100% rezultāts
Klasē, kurā līderis šķiet vispārliecinošākais, viņam, lai kļūtu par čempionu, Vecpilī jāsasniedz visvairāk no visiem trim pretendentiem. Open klasē, lai Lauris Unāms jau Vecpilī kļūtu par čempionu, viņam teorētiski nepieciešami gan punkti par uzvaru, gan bonusa punkts. Tas ir maksimums, ko var sasniegt Jānis Dreimanis atlikušajos divos posmos (77 punkti sezonas beigās). Līdz ar to, ja Unāms uzvar Vecpilī, tad cīņa par čempiontitulu ir atrisināta, bet, ja neuzvar, tad Dreimanim ir jābūt perfektam gan Vecpilī, gan Smiltenē.

Izredzes citās klasēs? Gandrīz nekādas
Visai droši var teikt, ka Čempiontitulu dalīšana B600 un VAZ Klasika klasē nonāks līdz Smiltenes posmam augusta beigās. Matemātiski par čempioniem B600 klasē var kopvērtējuma pirmo deviņu vietu turētāji, bet reāli titulu būs jāsadala starp četriem, pieciem braucējiem. Tikmēr VAZ klasē matemātika titulu ļauj izcīnīt vēl astoņiem braucējiem, bet reālajā cīņā būs četri, pieci uzvaras dalītāji.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png