profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas krosa līderi dodas uz Brenguļiem; Spīķis startēs ar Džeriņa sasisto auto

Go4speed 16.06.2016 - 14:01 Latvijas krosa līderi dodas uz Brenguļiem; Spīķis startēs ar Džeriņa sasisto auto
Foto: GD Motors 

Trešdien noslēdzās pieteikumu termiņš sestdienas, 18. jūnija Latvijas autokrosa čempionāta posmam Brenguļos. Valmieras puses trase čempionātu uzņems pirmo reizi kopš 2012. gada. Kā ziņo autocross.lv, tad atgriešanās sacīkstēs uz starta stāsies visu klašu vadošie braucēji.

Brenguļu posmam pieteikušies 55 dalībnieki. Visvairāk būs 2000 Super klasē, kur cīņām gatavi 14 dalībnieki. Braucēju sastāvs sāk stabilizēties un ar katru sacīksti pārsteigumu paliek mazāk. Taču arī šoreiz neiztikt bez pārsteigumiem - čempionāta debijai gatavojas Juris Narubins, kurš līdz šim bija startējis folkreisā, bet pirmo krosa sacīksti aizvadīja turpat Brenguļos Krosa komisijas kausā. Tikmēr Mārtiņš Spīķis trasē dosies ar sestdien sasisto Sanda Džeriņa Opel Astra. Mašīna jau pārbūvēta, sagatavota un guvusi tehniskā komisāra atzinumu, lai varētu stāties uz starta. Mārtiņš krosa debijas sezonas sākumu aizvadīja ar dzimtas Peugeot 206, tomēr šobrīd izteikti jūtams auto nogurums.


Foto: Uldis Dobelis

11 dalībnieku startēs VAZ Klasika klasē. Uz starta visi prognozētie līderi, izņemot Andri Krieviņu. Šī būs ne tikai intriģējoša, bet arī visai izšķiroša sacīkste klasei. Pēc Kalvja Tēta un Imanta Kolomenska uzvarām Smiltenē un Vecpilī, šī būs pēdējā iespēja savu vārdu teikt arī čempionam Arnim Odiņam. Ja arī savās mājās neizdosies uzvarēt, šīs klases tituls un varbūt pat medaļa būs zaudēta.

Desmit dalībnieku būs B600 bagiju klasē. Starp citu, šī klase Brenguļos nav startējusi krietni ilgāk – čempionāta posms Valmierā nav noticis kopš 2009. gada. Togad trases specifika bagijiem uzrādīja bīstamību, tāpēc B600 posms pārcēlās ar Mūsas trasi, notiekot Eiropas čempionāta posmu ietvaros. Kopš tā laika trase mainījusies, tāpēc bagijiem Brenguļos jauns sākums.

Astoņi braucēji startēs 1600 klasē, kur ierindā būs visi līderi. Visai unikāls notikums – pašlaik sarakstos nav Jānis Grīnvalds, kurš ir viens no šīs klases regulārākajiem un pieredzējušākajiem braucējiem.


Foto: GD Motors 

Open 2500 klase pirms šī posma nostājusies uz naža asmens kvoruma savākšanas ziņā. Pēc avārijas Vecpilī apstājusies Eduarda Iesalnieka sezona. Vecpils fināls par enerģisku iznāca Jānim Augulim, kura mašīnu pašlaik nav iespējams sagatavot cīņām. Savukārt sestdien Vecpilī LAF Krosa komisijas kausā, lai arī finālā sasniegts finišs, problēmas piedzīvojis Armanda Pārupes Volvo. Elektrības problēmas joprojām liedz debitēt Harijam Līgotnim. Ņemot vērā, ka nosauktie veido trešdaļu no klases braucējiem, atbirums sagaidāms pamatīgs. Situāciju pēdējā brīdī glābj Raivis Grigorovičs, kurš pieteicās kā kvorumu veidojošais sestais dalībnieks.

Pēc lieliskā sākuma ar desmit dalībniekiem Smiltenē zināmus zaudējumus cieš arī Mini bagiju klase. Brenguļos uz starta nebūs pāris braucēju, piemēram, Normants Lepšis, kurš varētu sastādīt kompāniju cīņā par uzvaru. Toties gaidāms Mata Zavarska un Markusa Ūtēna duelis.

Jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka Brenguļi ar savu atgriešanos un trases specifiku var sarūpēt īpatnējus rezultātus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png