profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Borševskis gatavs startiem jaudīgākajā autokrosa klasē

Go4speed 24.03.2016 - 15:09 Borševskis gatavs startiem jaudīgākajā autokrosa klasē
Jānis Borševskis. Foto: Mārtiņš Vanags

LAF Krosa komisija publicējusi laf.lv Latvijas un Baltijas čempionāta pirmā posma Smiltenē, Tepera trasē, nolikumu un pieteikuma veidlapu, kas nozīmē to, ka viss dokumentāli sagatavots jaunās sezonas sākumam. Smiltenē paredzētas astoņas klases: Latvijas čempionāta Mini, 1600, 2000 Super, Open 2500, VAZ Klasika un B600, Baltijas klases Buggy 1600 un Open 3500.

Nesen noskaidrojās, ka Open 2500 klasē licencējušies astoņi sportisti, līdz ar to formāli izpildot LAF Krosa komisijas uzdevumu, lai klase saņemtu Latvijas čempionāta statusu. Diemžēl bez Latvijas čempionāta statusa palikusi Open 3500 klase, kurā licenci saņēma vien Aldis Zēbergs, Lauris Unāms un Jānis Borševskis.

Taču Open 3500 klase pēc Latvijas čempionāta statusa nesasniegšanas plinti krūmos nemet – lielās kubatūras auto braucēji bruņojas un cenšas virzīt klases eksistenci. Kā portālā autocross.lv atzina pērnais Open klases čempions Jānis Borševskis, tad viņš centīsies uzrunāt arī citus sportistus startiem šajā klasē.


Agris Brediks. Foto: Mārtiņš Vanags

''Mēs negribam pazaudēt šo klasi un iespēju ar, faktiski, D-1 mašīnām cīnīties Latvijas, Baltijas un starptautiskajā mērogā,'' saka Jānis Borševskis. ''Šobrīd es tiecos uz startu Smiltenē, tāpat arī Aldis Zēbergs, ar kuru esmu uzņēmis kontaktus. Noteikti gaidām arī citus potenciālos braucējus. Ja mums ļaus, Smiltenē būsim uz starta, lai rādītu skatītājiem un interesentiem, ka esam gatavi cīnīties un priecēt gan sevi, gan līdzjutējus. Ļoti ceru, ka šīs klases ietvaros ieradīsies arī kāds Lietuvas braucējs, lai mūsu kolektīvs būtu pēc iespējas skatāmāks. Kontaktēšu ar Agri Brediku, domāju, ka viņš gribēs braukt. Nojaušu, ka Lauris Unāms nepaspēs salikt mašīnu, taču nākamajos posmos ar viņu varēsim rēķināties. Šī klase var pastāvēt un dzīvot, tāpēc aicinām visus piebiedroties!”

Borševskis portālam Go4speed atzina, ka ir gatavs šogad izmēģināt spēkus arī jaunajā rallijkrosa kausā SuperCar klasē, kā arī plāno piedalīties Eiropas autokrosa čempionāta posmā Lietuvā. 

LAF Krosa komisijā apstiprina, ka, pat, ja Open 3500 nesavāks kvorumu Baltijas ieskaitei, klasei netiks likti šķēršļi startam Smiltenes posmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png