profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Beidzot startē ilgi gaidītā ziemas folkreisa un autokrosa sezona

Go4speed 05.01.2016 - 23:52 Beidzot startē ilgi gaidītā ziemas folkreisa un autokrosa sezona
Publicitātes foto

Sestdien ar sacīksti Garkalnes autotrasē Upesciemā startēs 2016. gada LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa sezona. Kā portālam pastāstīja LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns, tad abos seriālos notikušas niansētas noteikumu izmaiņas, kas cīņu padarīs interesantāku gan sportistiem, gan tiem līdzjutējiem.

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņa paredzēta septiņos posmos. Tiesa, sacīkšu būs mazāk, jo seriāla starts bija paredzēts decembrī, taču nebija cīņām atbilstošu laika apstākļu, tāpēc viens posms nenotiks. Atlikušās sešas sacīkstes plānots aizvadīt Upesciemā, Brenguļos (divreiz), Jēkabpilī, Vecpilī un Smiltenē.

Folkreisa pamatnoteikumi nemainās – tautas sports ar zemām izmaksām, ko kontrolē ar obligātu mašīnu pārdošanu par 950 eiro, ja tai ir pircējs. Tas nozīmē, ka jebkurš – konkurents, skatītājs – var iegādāties jebkuru sacensībās startējošo auto par 950 eiro. Mašīnas īpašnieks nedrīkst atteikties no šī darījuma, pretējā gadījumā draud diskvalifikācija un soda sankcijas. Šāds nosacījums liek mašīnu būvētājiem un braucējiem ievērojami apdomāt ieguldījumus tehnikas būvniecībā. Tā rezultātā mašīnas saglabā savu tehnisko vienkāršību, pieejamību, konkurences līdzvērtību, kā arī veicina tehnisko radošumu, inženieriem cenšoties uzbūvēt lētus, taču efektīvus risinājumus cīņām par uzvaru.


Publicitātes foto

LAF Krosa komisijas autokrosa kauss ir seriāls topošajiem un esošajiem Latvijas un Baltijas autokrosa braucējiem. Šī ir čempionātam paralēla sacensību sērija, kas notiek ziemas un vasaras sezonas apvienojumā. Ja folkreisam ir atsevišķi Ziemas un Vasaras kausa izcīņa, tad Krosa komisijas autokrosa kausā šīs sezonas ir apvienotas.

Folkreisa un Krosa komisijas autokrosa kausa noteikumi ir vienādi (vienīgi krosā nenotiek mašīnu pārdošana). Vispirms sportisti aizvada vairākus kvalifikācijas braucienus, bet vēlāk cīnās pusfinālos un visu izšķirošajā finālā.

Abu seriālu šī gada galvenais jaunums ir dubulta izloze sacensību rītā. Sportistiem tas nozīmē dažādākus konkurentu sastāvus kvalifikācijas braucienos. Skatītājiem, attiecīgi, būs iespēja redzēt potenciālo līderu spēku samērus situācijās, kad krasi mainās kvalifikācijas grupu sastāvi.

Līdz šīs nedēļas ceturtdienai turpinās pieteikumu sūtīšana pirmajai sacīkstei, kas sestdien norisināsies Garkalnes autotrasē Upesciemā. Jau šobrīd skaidrs, ka folkreisa arēnā tiksies arī vairāki Latvijas autokrosa čempionāta grandi. Piemēram, pēdējo gadu 2000 Super klases Latvijas čempioni Mārtiņš Starks un Jānis Miščenko, kā arī viņu sīvais konkurents Rihards Dainis. Tomēr šie, šķiet, nav beidzamie pārsteigumi dalībnieku sarakstos. Sals un sniegs sarūpējis perfektu trasi, savukārt skatītājiem iespēja cīņas vērot bez maksas!

Informāciju par Latvijas folkreisa, autokrosa un arī rallijkrosa aktivitātēm var iegūt www.autocross.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png