profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kūleņiem bagātās sacīkstēs folkreisā uzvar Sloka, Čempionu krosā labākais Jerāns

Go4speed 28.09.2015 - 11:22 Kūleņiem bagātās sacīkstēs folkreisā uzvar Sloka, Čempionu krosā labākais Jerāns
Foto: Kaspars Cikmačs

Brenguļu autotrasē aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa pēdējais posms. Folkreisā ar uzvaru pēdējā posmā sezonā triumfēja Edijs Sloka, bet autokrosā, kas izcilā dalībnieku sastāva dēļ tika dēvēts arī par Čempionu autokrosu, labākais bija četrkārtējais Latvijas autokrosa čempions Raimonds Jerāns.

Kā ziņo autocross.lv, tad folkreisā uz uzvaru kopvērtējumā pirms pēdējā posma pretendēja trīs braucēji – Sloka, Mārtiņš Spīķis un Edvīns Vansovičs. 36 sportistu konkurencē fināla divpadsmitniekā nonāca Sloka un Spīķis, bet Vansovičs pusfinālā palika pirmais aiz svītras, posmā gūstot 13. vietu, zaudējot cerības uz uzvaru.

Finālbraucienā vadībā nonāca Spīķa komandas biedrs Nauris Ločmelis, bet viņam pa pēdām sekoja abi titula dalītāji Sloka un Spīķis. Visi trīs uzsāka smagu cīņu savā starpā, kas noslēdzās ar Mārtiņa Spīķa kūleni brīdī, kad viņš lauzās garām Ločmelim. Tobrīd bija skaidrs, ka Edijs Sloka kļūst par LAF Folkreisa Vasaras kausa uzvarētāju. Drīz ar degvielas padeves problēmām izstājās Ločmelis, kas Slokam ļāva nonākt līderpozīcijā un izcīnīt uzvaru arī pēdējā posmā – ceturtos sezonas sešās sacīkstēs.

Otro vietu sasniedza Miks Gabrāns, kuram šis ir augstākais rezultāts gadu ilgajā folkreisa braucēja karjerā. Trešo pozīciju guva Ritvars Kārkliņš.

Vansoviča neiekļūšana finālā deva cerības uz kopvērtējuma trešo vietu sekotājiem Matīsam Šadrim un Andrejam Lajevskim. Abu uzdevums bija finišēt top-6, lai neklātienē apsteigtu Vansoviču. Tas izdevās Lajevskim, kurš finišēja ceturtais. Līdz ar to sezonas kopvērtējumā vadošais trijnieks ir Sloka, Spīķis, Lajevskis.

Fināls un sacīkste kopumā bija spilgtu notikumu pilna. Vēl bez Mārtiņa Spīķa kūleņošanu finālā piedzīvoja Viesturs Plētiens, kura auto apmeta divus kūleņus, līdz nosēdās uz Ivara Kerna trases malā stāvošā BMW. Dienas gaitā kūleni apmeta arī Jānis Spīķis, Ritvars Kārkliņš, Raivis Riekstiņš, autokrosa finālā arī Rūdolfs Bogens.

Sacīkstes noslēgumā notika arī folkreisā iespējamā automašīnu pārdošana. Šoreiz jaunu īpašnieku atrada Edija Slokas „čempionauto”.

Komandu vērtējumā pēdējā posmā uzvaru izcīnīja Autocross.lv Folkreisa komanda, kuras sastāvā startē Kārkliņš, Plētiens un Renārs Ēķis. Sezonā komandu vērtējumā pirmā vieta Carlife Autosport Team vienībai ar brāļiem Spīķiem un Ločmeli sastāvā. Par folkreisa Vasaras kausa labāko junioru kļuvis Mārtiņš Spīķis.

LAF Krosa komisijas kausa 12. posmā, kas daudzu titulēto Latvijas autokrosa meistaru dēļ tika dēvēts par Čempionu autokrosu, uzvaru guva četrkārtējais Latvijas čempions Raimonds Jerāns – viņš dominēja visu sacīksti no pirmā brauciena līdz pat pēdējam.

Lielāka drāma bija cīņā par pārējām pjedestāla pozīcijām. Paredzētais Jerāna un Jāņa Kozlovska duelis izjuka līdz ar Kozlovska mašīnas ātrumkārbas defektu jau rīta treniņos. Rezultātā Jānis bija spiests izlaist kvalifikācijas braucienus, lai cerētu tikt finālā ar B fināla palīdzību. Tas izdevās ar grūtībām, jo B finālā Kozlovska auto notrūka viena no pusasīm.

Fināls bija grandiozs. Aiz Jerāna pēc starta otrais brauca 2000 Super šā gada Latvijas un Baltijas čempions Ainārs Kenigsbergs, bet Kozlovskis veica izcilu startu, no 12. pozīcijas jau pirmajā aplī nonākot trešajā vietā. Aināra un Jāņa duelis turpinājās visa brauciena garumā, bet viņiem bīstami tuvojās 1600 klases Latvijas un Baltijas čempions Rūdolfs Bogens. Džokera apļa kombinācijas varēja otro vietu nodot Rūdolfa rīcībā, taču Bogens agresīvi aizvadīto dienu noslēdza ar pamatīgu kūleni.

Kozlovskim ar Džokera apļa palīdzību izdevās apspēlēt Kenigsbergu, sasniedzot dramatisku otro vietu. Turklāt tas paveikts ar iepriekšējā nedēļas nogalē sacensībās Igaunijā lauztu roku. Kenigsbergs – trešais.

LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā jau priekšlaicīgi bija uzvarējis Andis Kļava. Cīņā par otro vietu Raivis Grigorovičs pieveica Raimondu Lastmani – Raimonda sacīkste neizdevās motora defekta dēļ.

Šī bija pirmā sacīkste Brenguļu autotrases jaunajiem organizatoriem autokrosa braucēja, šā gada Latvijas un Baltijas čempiona VAZ Klasika klasē Arņa Odiņa vadībā. Pirmie trases renovācijas soļi novērtēti atzinīgi, bet rīkotāju komanda atzīmē, ka Brenguļu autotrases jaunā ēra ir tikai pašā sākumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png