profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Boks un J.Grencis uz pjedestāla Eiropas autokrosa čempionāta posmā Francijā

Go4speed 13.09.2015 - 21:29 Boks un J.Grencis uz pjedestāla Eiropas autokrosa čempionāta posmā Francijā
Jānis Boks

Latvijas autokrosa braucēji Jānis Boks un Justs Grencis guva pjedestāla pozīcijas Eiropas autokrosa čempionāta septītajā posmā Francijā, Sentiņī de Vēras trasē. Boks sasniedza trešo vietu 47 dalībnieku konkurencē SuperBuggy klasē, bet Grencis guva trešo pozīciju JuniorBuggy cīņā.

Kā portālam pastāstīja Viesturs Saukāns, tad Jānis Boks SuperBuggy klasē pēc kvalifikācijas trim braucieniem sasniedza 12. pozīciju, bet savā pusfinālā guva ceturto vietu, kvalificējoties finālam no astotās starta vietas. Finālbraucienā Jānis izmantoja pirmā apļa sadursmes, uzreiz nonākot trešajā pozīcijā aiz vāciešiem Bernda Štūbes un Andre Hinenkampa. Līderu pulkā līdz finišam izmaiņu nebija, un Boks sasniedza trešo vietu. Jānim šis ir otrais pjedestāls šajā sezonā pēc uzvaras pirmajā posmā Vācijā.

SuperBuggy klases finālā iekļuva arī Ervins Grencis, kuram kvalifikācijā un pusfinālā klājās pat labāk nekā Bokam. Pēc kvalifikācijas Ervins bija trešais, arī pusfinālā sasniegta trešā vieta, kas ļāva pārliecinoši iekļūt finālā. Taču fināla trešajā aplī, cīnoties par sesto pozīciju, Grencis izstājās.

SuperBuggy klasē labi cīnījās arī Juris Kuļikovskis, taču viņš finālam nekvalificējās, posmu noslēdzot 18. vietā 47 dalībnieku konkurencē.

Justs Grencis JuniorBuggy klasē sasniedza trešo vietu, kas ir viņa otrais pjedestāls Eiropā pēc otrās vietas Ungārijas posmā. Finālā Grencis juniors startēja no septītās pozīcijas. Finālbrauciena lielu daļu veicis piektajā pozīcijā, Justs veica apdzīšanas un sagaidīja konkurentu izstāšanos, paceļoties uz trešo vietu.

Buggy 1600 klasē Andris Kuļikovskis kvalifikāciju noslēdza 18. vietā, bet pusfinālā, izstājoties brauciena pēdējā aplī, palika septītais, divas pozīcijas aiz nepieciešamā vadošā piecinieka, kas kvalificējas finālam. Līdz ar to Andris šo posmu noslēdzis 13. vietā 42 dalībnieku konkurencē.

Eiropas autokrosa čempionātā atlicis viens posms – pēc nedēļas Itālijā, Madžoras trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png