profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klipa un Dainis Smiltenē ies uz visu banku, Brediks Borševskim gatavo pārsteigumu

Mārtiņš Jankovskis 19.08.2015 - 00:10 Klipa un Dainis Smiltenē ies uz visu banku, Brediks Borševskim gatavo pārsteigumu
Borševskis un Brediks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Šajās brīvdienās Smiltenē norisināsies Latvijas autokrosa čempionāta noslēdzošais posms, kas solās būt ārkārtīgi aizraujošs. Šobrīd zināms, ka 1600 klasē priekšlaicīgi par čempionu kļuvis Rūdolfs Bogens, kurš, kā jau iepriekš ziņojām, sezonas noslēdzošajā posmā nolēmis izmēģināt spēkus 2000 Super klasē.

Tuvojoties izšķirošajai sacīkstei, portāls Go4speed uz sarunu aicināja vairākus sportistus, lai noskaidrotu, ka tie gatavojas sezonas izšķirošajam posmam.

Ļoti tuvu čempiontitulam 2000 Super klasē ir Ainārs Kenigsbergs, kurš par 15 punktiem apsteidz Rihardu Daini. Lai arī Rihardam šogad iespēja kļūt par Latvijas čempionu ir ļoti niecīga (Maksimums, ko šajā posmā var izcīnīt ir 16 punkti), sportists uz pēdējo LČ posmu noskaņojies kaujinieciski.


Rihards Dainis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

''Pēdējos divos Vecpils posmos mums bija tehniskas problēmas, tāpēc uz šo posmu ar Bogena gādību diezgan nopietni piestrādājam pie tehnikas uzlabošanas. Jā, šobrīd zaudējam 15 punktus, tāpēc liekas neticami, ka varētu izcīnīt čempiontitulu, bet viss ir iespējams. Taktika? Iesim uz pilnu banku, jo vairs jau nav ko zaudēt. Lai arī trešās vietas ieguvējs no mums atpaliek tikai piecus punktus, tāpat iesim un brauksim, cik ātri varēsim. Protams, varam braukt taktiski un mierīgi, bet vai tas ir vajadzīgs? Brauksim tā, lai sev un citiem ir prieks, un tad skatīsimies, kas beigās sanāks. Dosim gāzi grīdā, jo nav citu variantu,'' stāsts Rihards Dainis, kuram pēc šī posma vēl būs cīņa par Baltijas un Lietuvas čempiontitulu, kur situācija esot labvēlīgāka.

Iepriekšējā posmā Vecpils trasē pēc Beates Klipas neveiksmes ļoti tuvu čempiontitulam B600 klasē bija Kaspars Meņģelis, taču arī Kaspars pieļāva kļūdu, kas nozīmēja to, ka viss izšķirsies Smiltenes posmā. Šobrīd pirmo trijnieku šķir tikai divi punkti, tāpēc šajā klasē cīņa būs īpaši aizraujoša. Kā portālam atzina Beate, tad pēc Vecpils posmā uzmestā kūleņa bagijs bija cietis diezgan nopietni.


Beate Klipa (#1). Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

''Bagijs pēc iepriekšēja posma bija diezgan nopietni cietis, tāpēc tas tika izjaukts un pārjaukts. Cieta ne tikai dzelži, bet arī motors. Ceru, ka tagad Smiltenes posmā ar tehniku mums viss būs kārtībā. Pati pa šo laiku esmu uzturējusi sevi formā un braukusi ar kartingu. Jā, ir stress un tāda neziņa, bet ar nepacietību gaidu šīs sacīkstes, kurās iesim uz starta un dosim virsū, jo taupīt vairs nav ko. Ļoti gribu šo sezonu noslēgt uz pozitīvas nots,'' saka Beate Klipa.

Open klasē līderis ir Jānis Borševskis, kuram četrus punktus zaudē Agris Brediks. Kā pastāstīja Agris, tad pirms šī posma viņa automašīnai ir novērsti vairāki defekti, tāpēc sportists cer, ka viņam izdosies izcīnīt čempiontitulu.


Agris Brediks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

''Pirms izšķirošā posma veicam dzinēja uzlabojumus. Ja nebūtu attaisījuši vaļā motoru, tad tas noteikti neizturētu pēdējo posmu, jo bija vārsti apdauzīti, sajūga disks bija jānomaina un citas lietas. Gatavojamies ļoti nopietni, tāpēc noskaņojums ir kaujiniecisks. Redzēs, pietiks vai nepietiks mums līdz čempiontitulam, bet iesim uz pilnu, jo taupīties vairs nav jēga,'' saka Agris Brediks.

Ja Jānim šis ir pirmais gads autokrosā, tad Agrim šis ir trešais gads. Uz jautājumu, vai Agrim nav kāda viltība padomā uz pēdējo posmu, sportists smejot saka: ''Viena maza viltība mums ir. Vai tas izdosies, tas lai pagaidam paliek pie manis (smejas). Pats galvenais, lai iztur tehnika un tad jau redzēs, kā viss beigsies.''


Jānis Borševskis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kamēr pārējie konkurenti šobrīd aktīvi gatavo tehniku, tikmēr Jānim Borševskim ar auto viss ir kārtībā un sacīkstes viņš var gaidīt mierīgi un bez stresa. ''Ja godīgi, tad šobrīd ar auto neko nedaru – auto stāv un gaida, kad ar to varēs doties trasē. Man pēc iepriekšējām sacīkstēm ar tehniku viss ir kārtībā, esam nomainījuši tikai riepas. Iešu uz starta un tad jau redzēs, būs vai nebūs lemts man šogad kļūt par čempionu. Šobrīd neuztraucos un nestresoju. Jā, šobrīd situācija ir tāda, ka esmu līderis, tāpēc varu nedaudz mēģināt braukt piesardzīgi un baigi neriskēt, taču zinu, līdz ko iziešu uz starta, tā gribēšu uzvarēt. Negribu tagad iet uz startu ar domu, ka man jānotur kaut kāda pozīcija tikai turēšanas pēc, lai pēc tam, saskaitot punktus, izdotos uzvarēt. Jā, protams, gribu izcīnīt čempiontitulu, taču gribu to izdarīt cīņā. Gribu cīnīties par uzvaru. Jebkurā ziņā cīņa mums ar Agri būs sīva,'' tā Jānis Borševskis.

Open klases kopvērtējums:
1. Jānis Borševskis, Mitsubishi Lancer Evo IX, 47
2. Agris Brediks, Mitsubishi Evo Prospeed, 43
3. Ints Jeršovs, Subaru-Audi V8, 30
4. Daliuss Valjuks, VW Golf III, 28
5. Jānis Dreimanis, Talbot Matra Murena, 23
6. Jānis Kozlovskis, Toyota MR2, 21

2000 Super klases kopvērtējums:
1. Ainārs Kenigsbergs, VW Golf III, 46
2. Rihards Dainis, VW Golf II/III, 31
3. Jānis Miščenko, VW Golf II, 26
4. Mārtiņš Starks, Ford Puma, 24
5. Ritvars Zobens, Ford Fiesta/VW Golf IV, 23

B600 klases kopvērtējums:
1. Valters Zīverts, Semog, 43
2. Beate Klipa, Semog, 41
3. Kaspars Meņģelis, Semog, 41
4. Jānis Geisters, Semog, 31
5. Liene Sproģe, Tukums, 30

Vaz klasika kopvērtējums:
1. Arnis Odiņš, VAZ 2105, 52
2. Edijs Zimza, VAZ 2101, 40
3. Kalvis Tēts, VAZ 21011, 35
4. Imants Kolomenskis, VAZ 2101, 27
5. Andris Krieviņš, VAZ 2105, 22

1600 klases kopvērtējums:
1. Rūdolfs Bogens, VW Golf III, 60
2. Raimonds Mūrnieks, VW Golf III, 35
3. Andis Kļava, VW Golf III, 34
4. Giedrjus Stonis, Honda Civic, 28
5. Kaspars Silenieks, VW Golf II, 27
Komentāri
tralla33 19.08.2016 08:33
Smiltenē autokross 28 augustā!!!!!!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png