profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Justam Grencim Ungārijas posmā karjeras labākais rezultāts - 2.vieta

Go4speed 17.08.2015 - 10:34 Justam Grencim Ungārijas posmā karjeras labākais rezultāts - 2.vieta
Justs Grencis. Foto: Danny Krieg, autocross-info.de

Eiropas autokrosa čempionāta piektajā posmā Ungārijā cīņu aizvadīja pieci Latvijas krosa braucēji. JuniorBuggy cīņā trasē devās Justs Grencis, Buggy 1600 klasē Andris Kuļikovskis, bet SuperBuggy klasē – Jānis Boks, Ervins Grencis un Juris Kuļikovskis.

Kā vēsta autocross.lv, tad JuniorBuggy klasē Justs Grencis laika kontrolē uzrādījis devīto rezultātu 17 dalībnieku konkurencē. Andris Kuļikovskis Buggy 1600 klasē palika 14. vietā starp 35 konkurentiem. SuperBuggy laika kontrolē Ervins Grencis trešais, Jānis Boks sestais, bet Juris Kuļikovskis - 27. vietā.

Pēc kvalifikācijas sērijām visi latviešu sportisti iekļuva pusfinālā. Pirmajā pusfinālā SuperBuggy klasē Grencis startēja no trešās starta vietas. Tikmēr otrajā pusfinālā no ceturtās vietas startēja Boks, no septītās – J.Kuļikovskis. JuniorBuggy Justs Grencis startēja no ceturtās vietas, bet Buggy 1600 klasē A.Kuļikovskis – 2. pusfinālā no devītās vietas.

Lielisks pusfināla brauciens padevās Justam Grencim. Lai arī sākumā Justs ilgstoši brauca ceturtais, pēdējā aplī viņam izdevās apdzīt konkurentu un pacelties uz trešo vietu. Tas Justam finālā deva iespēju startēt no sestās vietas. Arī Buggy 1600 klasē Andris Kuļikovskis iekļuva finālā. No starta mūsu sportists aizbrauca septītais, taču pēc divu līderu izstāšanās otrajā aplī tika sasniegta vajadzīgā pozīcija.

SuperBuggy klasē finālā iekļuva Ervins Grencis, kurš finišēja piektais. Sacīksti Grencis sāka piektajā vietā, drīz paceļoties uz ceturto vietu, tomēr pēdējā aplī Munklers atguva latvietim zaudēto pozīciju. Diemžēl sākotnēji J.Kuļikovskis pusfinālā palika pirmais aiz svītras, finišējot sestais, bez cerībām kādu apdzīt tiešā cīņā. Vēlāk Štūbe otrajā pusfinālā saņēma izslēgšanu no brauciena, kā rezultātā Juris Kuļikovskis tobrīd tika finālā, taču vēlāk Štūbe tomēr atkaroja savu vietu finālā, kas nozīmēja to, ka Juris Kuļikovskis tiek atstāts aiz svītras. Tikmēr Bokam pusfinālā neizdevās starts, pēc kā Jānis brauca astotais, līdz trešajā aplī izstājas. Līdz ar to no pieciem latviešu braucējiem finālā iekļuva trīs – abi Grenči un A.Kuļikovskis.

Lielisks rezultāts finālā padevās Justam. No starta aizbraucot ceturtais, drīz Justs apdzina konkurentu un nonāca trešajā vietā. Pēdējā aplī no otrās vietas uz ceturto noslīdēja Šmids, atdodot pozīciju latvietim, kas mūsu braucējam deva augsto otro vietu! Andris Kuļikovskis Buggy 1600 klasē sasniedza astoto vietu vairāk nekā 30 dalībnieku konkurencē. Ervins Grencis finālā bija spiests izstāties, kas viņam deva desmito vietu.

Kā portālam atklāja Viesturs Saukāns, tad šis Justam bija pārliecinoši labākais rezultāts Eiropas čempionātā. Iepriekšējais labākais rezultāts bija piektā vieta iepriekšējās sacīkstēs Francijā. Jāpiebilst, ka Justs autosportā ir tikai otro sezonu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png