profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecpilī aizraujošas cīņas un avārijas, Bogens kļūst par čempionu

Go4speed 01.08.2015 - 20:38 Vecpilī aizraujošas cīņas un avārijas, Bogens kļūst par čempionu
Brediks un Borševskis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

1. augustā Vecpils autotrasē norisinājās kārtējais aizraujošais autokrosa posms, kurā posmu pirms sezonas beigām uzvaru 1600 klasē nodrošināja Rūdolfs Bogens. Tikmēr pārējie čempionu titula pretendenti dažādu iemeslu dēļ atlika izšķirošās cīņas uz sezonas pēdējo posmu Smiltenē.

No rīta un agrā pēcpusdienā tika aizvadīti fināla braucieni, kuros tika piedzīvotas vairākas sadursmes. Lilienšteins čempionātā atgriezies ar kūleni, savukārt sadursmi trešajā kvalifikācijā kūleni piedzīvo B600 klases  Vinukurovs, cietuši arī Liene Sproģes un Beates Klipas bagiji. Open klasē Jeršovs izstājas ar reduktora problēmām.

Pēc plkst. 16. sākās sacīkšu aizaujošākā daļa - finālbraucieni. VAZ klasē drāma - no starta vadībā izvirzījās Odiņš, taču drīz izstājās degvielas sūkņa dēļ, kas nozīmēja, ka šodien netiek noskaidrots klases čempions. Uzvaru guva Tēts, aiz sevis atstājot Zimzu. Kolomenskim izdevās apsteigt mazāk pieredzējušos konkurentus Elstu un Lindi cīņā par trešo vietu.

B600 klasē čempione Klipa piedzīvoja kūleni pirmajā aplī pēc starta. Šķita, ka viņas cerības uz čempiona titulu ir zudušas, jo vadībā nonāca Meņģelis. Tomēr Kaspars trāpa valnī un nolauž riteni - arī viņam izstāšanās. Vadībā nonāca Jānis Geisters, aiz sevis atstājot Zīvertu. Vinokurovs apdzen Sproģi cīņā par trešo vietu. Šādi līderi finišē, taču Vinokurovam piespriež sodu par Sproģes apdzīšanu dzelteno karogu zonā - pēdējais no finišējušajiem. Līdz ar to uz pjedestāla arī Sproģe. Klipas un Meņģeļa neveiksmes pievieno Zīvertu čempiontitula pretendentu pulkam ar vienādu punktu skaitu.


Klipa pēc sadurmes ar Vinukurovu. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

1600 klasē Rūdolfs Bogens kļūst par Latvijas čempionu. Vienīgais pārliecinošais kopvērtējuma līderis, kurš izmantoja iespēju sasniegt titulu priekšlaicīgi. Rūdolfam uzvara Vecpilī. Seko Mūrnieks, Silenieks, Lilienšteins un Kļava, kurš piekto vietu guva pēc Daiņa un Grīnvalda sadursmes.
2000 Super klasē startā pusasi norauj līderis un favorīts Rihards Dainis. Tikmēr Kenigsbergs aizbrauc pārliecinošā līderpozīcijā, sasniedzot otro uzvaru pēc kārtas un nonākot ļoti tuvu savam otrajam čempiontitulam kopš 2009. gada. Otrais Starks, kurš noturēja Miščenko uzbrukumus. Troika ceturtais, Beierbaha piektā, Roberts sestais.

Arī Open līderis Borševskis neizmanto izdevību - pirmajā aplī pārsista riepa un Jānis izstājas. Brediks izcīna pārliecinošu uzvaru, nedaudz saasinot cīņu par čempiona titulu. Otrais - Kozlovskis, trešais - Iesalnieks, ceturtais - Dreimanis.

Savukārt pašu mazāko dalībnieku - Mini - klasē dramatiskā finālā Aploks gūst uzvaru, aiz sevis atstājot Henilāni un Lepši. No starta vadībā aizbrauca Lepšis, taču pēc kontakta, kuru apdzenot izraisīja Aploks, abi nedaudz zaudēja laiku, zaudējot pozīcijas Henilānei. Drīz Aploks tika garām Montai, gūstot uzvaru.

Noslēdzošais čempionāta posms norisināsies 23. augustā Smiltenes Tepera trasē un sola aizraujošas cīņas visās klasēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png