profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas autokrosā dramatiski brīži Open klasē, raiba diena arī mūsu dāmām (FOTO)

Go4speed 09.06.2015 - 23:18 Lietuvas autokrosā dramatiski brīži Open klasē, raiba diena arī mūsu dāmām (FOTO)
Ints Jeršovs. Foto: Tomo Markelevičiaus

Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta otrais posms Lietuvā, Vilkiču trasē ienesis izmaiņas klašu kopvērtējumos. Vienīgais pirmā posma uzvarētājs, kurš turpināja gūt panākumus arī otrajā sacīkstē, ir VAZ Klasika līderis Arnis Odiņš. 1600 klasē uzvara lietuvietim Giedrjum Stonim, 2000 Super klasē labākais lietuvietis Simons Kazbars, Open klasē uzvara Intam Jeršovam, bet B600 klasē panākums Kasparam Meņģelim.

1600 klasē finālā tika aizvadīts duelis starp Stoni un pirmā posma uzvarētāju Rūdolfu Bogenu. Lai gan Bogens izmantoja visdažādākos apdzīšanas veidus, Stonis nosargāja pirmo vietu. Līdz ar to otrais palika Rūdolfs, bet trešajā pozīcijā Raimonds Mūrnieks, aiz sevis sīvā cīņā noturot Andi Kļavu. Kopvērtējuma līderis Latvijas čempionātā ir Bogens.


Kļavas auto pēc avārijas. Foto: Tomo Markelevičiaus

2000 Super klasē uz uzvaru pretendēja vairāki sportisti, gan mājinieki, gan Latvijas braucēji. Lietuvietis Simons Kazbars tomēr nebija sakaujams, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Vienīgais, kurš izrādīja pretestību spēcīgajam kaimiņam, bija Rihards Dainis, kurš finišēja otrajā vietā. Rihards pirmajos posmos abas reizes bija otrais, kas viņam nodrošina Latvijas čempionāta līderpozīciju. Trešais Vilkiču trasē – vēl viens mājinieks Marjuss Kisielis.


Foto: Tomo Markelevičiaus

Open klasē dominēja Latvijas sportisti, taču ne bez dramatiskiem brīžiem. Sacīksti veiksmīgi sāka pirmā posma uzvarētājs Jānis Borševskis, taču dienas beigās viņu salauza Ints Jeršovs. Finālā Jeršovs uzvarēja startā, turot Borševski aiz sevis līdz pat pēdējam brauciena pagriezienam. Jānis metās pēdējās cerības uzbrukumā, kas noslēdzās ar abu mašīnu sadursmi un sagriešanos ar purngaliem pret apmali. Abi sinhroni centās atgūt pareizo braukšanas virzienu, tikmēr viņiem tuvojās trešajā vietā braucošais Agris Brediks, kuram beigās pietrūka pavisam nedaudz, lai apbrauktu stāvošos konkurentus. Līdz ar to finišā pirmais Jeršovs, Borševskis otrais, bet Brediks trešais. Kopvērtējuma vadībā – Borševskis.


Foto: Tomo Markelevičiaus

B600 klasē pārliecinošu uzvaru sasniedza Kaspars Meņģelis, aiz sevis atstājot Valteru Zīvertu un Renāru Vinokurovu, kuram šis bija pirmais autokrosa pjedestāls pēc sešu gadu pārtraukuma. Tikmēr šī sacīkste izvērtās katastrofāla abām klases dāmām - Beatei Klipai un Lienei Sproģei. Beate jau otro gadu pēc kārtas netika galā ar trases viltībām, tāpēc ceturtā vieta šķiet labākais, uz ko Klipa varēja cerēt. Sproģei priekšbraucieni bija veiksmīgāki, taču finālā nācās izstāties pēc sagriešanās pret trases apmali. Kopvērtējuma vadībā pēc pirmo posmu haotiskajiem rezultātiem ir Meņģelis.

VAZ Klasika klasē visas dienas garumā dominēja Arnis Odiņš, kurš izcīnīja uzvaras visos trīs kvalifikācijas braucienos, kā arī finālā. Finālbrauciens gan varēja nest pārsteigumu, jo no starta vadībā izvirzījās Edijs Zimza, tomēr pēc nelielas kļūdas un Odiņa uzbrukuma Edijs zaudēja līderpozīciju. Smagā cīņā ar Andri Krieviņu un igauni Heinaru Lehtsāru Zimza saglabāja otro vietu, kamēr Krieviņš trešais. Odiņš pēc divām uzvarām kļuvis par pārliecinošu kopvērtējuma līderi.


Foto: Tomo Markelevičiaus

Lietuvā tika aizvadīts arī Latvijas Bērnu čempionāta Mini bagijos otrais posms. Kārtējo sīvo dueli ar lietuvieti Normantu Lepši aizvadīja Krišs Miķelis Aploks. Gluži kā pirmajā posmā, arī Vilkičos Aplokam izdevās uzvarēt. Trešajā vietā, svinot savu pirmo pjedestālu, sezonas debitante Monta Henilāne.

Baltijas Buggy 1600 klases cīņās šoreiz bez Latvijas sportistu pjedestāliem. Lai gan Māris Līcis pretendēja uz vismaz otro vietu, avārija fināla startā izslēdza vadošo latvieti no cīņas. Uzvara tika lietuvietim Tautvidam Urbam, bet labākais no mūsējiem – Mortens Perševics, kurš guva ceturto vietu.

Nākamais Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta posms norisināsies 28. jūnijā Vecpils autotrasē. Līdz tam – 21. jūnijā Vecpilī tiks aizvadīts arī kārtējais LAF Folkreisa Vasaras kausa posms, kā arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa posms, kas kalpos kā labs treniņš čempionāta dalībniekiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png