profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Boks dramatiskā cīņā izcīna uzvaru Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā

Mārtiņš Jankovskis 10.05.2015 - 19:01 Boks dramatiskā cīņā izcīna uzvaru Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā
Jānis Boks (vidū). Foto: Ralf Hofacker

Šajā nedēļas nogalē Vācijā, Zēlovas trasē, startēja Eiropas autokrosa čempionāts, kur pirmajā posmā uz starta izgāja trīs latviešu braucēji - SuperBuggy klasē startēja Ervins Grencis un Jānis Boks, bet JuniorBuggy - Justs Grencis.

Pēc pirmās dienas vienas kvalifikācijas kārtas Boks kļuva par SuperBuggy klases līderi, kamēr motora defekta dēļ spiests izstāties bija Ervins Grencis. Justs Grencis pirmajā kvalifikācijas braucienā savā klasē bija devītais.

Kā ziņo autocross.lv, tad otrā diena iesākās ar pamatīgiem dubļiem, jo naktī bija negaiss. Taču tā nebija problēma Bokam, kurš sāka lieliski, jo otrajā kvalifikācijas kārtā tika uzvarēts gan savā braucienā (tuvākais sekotājs tika pārspēts par 3,6 sekundēm), gan visā otrajā kvalifikācijas kārtā. Tikmēr Justs Grencis otrajā sērijā savā braucienā finišējis trešais, gūstot piekto vietu sērijas kopvērtējumā.

Trešā kvalifikācija Bokam neizdevās – finišā piektā vieta, kamēr Justs Grencis kvalificējās JuniorBuggy finālam no septītās vietas.


Jānis Boks. Foto: Ralf Hofacker

Pusfinālā Boks startēja no pirmās rindas. Aizvadot veiksmīgu braucienu, Jānis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju apsteidzot par trīs sekundēm. Šāds rezultāts nozīmēja to, ka Bokam finālā būs jāstartē no pirmās starta rindas. Otrajā pusfinālā dramatiskā cīņā uzvarēja Tureks, kuram sekoja de Jongs, kamēr sākotnēji pirmajās divās vietās braucošie Kubičeks un Hinenkamps bija spiesti izstāties.

Pēc tam sekoja saldais ēdiens – fināli. Diemžēl Justs Grencis bija spiests izstāties jau pirmajā aplī, tādējādi gūstot astoto vietu. Kā savā twitter kontā ziņoja Mareks Ivans, tad sadursmes rezultātā Grenča auto izspraucās pusass. Neveiksmīgs TouringAX fināls padevās labi startējušajam lietuvietim Pauļum Pleskovam, kurš izstājas otrajā aplī no trešās vietas.

Finālā Boks izvēlējās iekšmalu. Pirmajā līkumā Jānis bija trešais, taču vēlāk viņš apdzina Tureku un izvirzījās otrajā vietā. Vēl divus apļus līdz beigām Boks bija otrais, kurš, uzrādot ātrāko apļa laiku, lēnām tuvojās līderim, taču tad līderis Bartelenas sagriezās, tādējādi vadību ļaujot pārņemt Bokam, kurš to arī nosargāja un izcīnīja uzvaru! Skaista atgriešanās autokrosā.

Fināla rezultāti:
1. BOKS Jānis 5:05.144
2. TUREK Petr +1.739  
3. ANACLETO David +5.849  
4. De JONG Johan +6.379  
5. ŠTĚTINA Vladislav +19.908  
6. VAN ROSMALEN Glen 
+33.218  
7. BARTELEN Mike +39.181

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png