profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Boks negaidīti kļūst par līderi pēc Eiropas autokrosa čempionāta pirmās dienas (VIDEO)

Go4speed 10.05.2015 - 06:49 Boks negaidīti kļūst par līderi pēc Eiropas autokrosa čempionāta pirmās dienas (VIDEO)
Jānis Boks. Foto: Ralf Hofacker

Šajā nedēļas nogalē Vācijā, Zēlovas trasē, startēja Eiropas autokrosa čempionāts. Pirmajā posmā uz starta SuperBuggy klasē izgāja arī Latvijas sportisti - Ervins Grencis un Jānis Boks, bet JuniorBuggy startēja Justs Grencis.

Sestdien tika aizvadīta sacensību pirmā diena. Brīvajos treniņos Justs Grencis JuniorBuggy klasē uzrādīja devīto ātrāko laiku. Ervins Grencis SuperBuggy klasē finišēja piektais, bet Boks - 12. vietā.

Justs Grencis pirmajā laika kontroles sesijā finišēja devītais, līderim Šimidam zaudējot gandrīz trīs sekundes, tikmēr Ervins Grencis un Boks ieņēma vietas Top 6. Otrajā sesijā Justs Grencis uzrādīja jau sesto laiku, bet laika kontroles summā tas deva devīto vietu. Tikmēr jaudīgākajā bagiju klasē Jānis, kura spēkratam no rīta bija tehniskas problēmas (ātrumkārba), finišēja ceturtais, bet Ervins palika astotais.


Ervins Grencis. Foto: Ralf Hofacker

Pirmajā kvalifikācijā Jānim Bokam padevās izcils brauciens, kas finišā savā braucienā deva pirmo vietu, par trim sekundēm apsteidzot vienu no līderiem – Tureku! Tas dienas kopvērtējumā pēc pirmās kvalifikācijas kārtas Bokam ļāva kļūt par līderi. Diemžēl trešajā aplī motora defekta dēļ spiests izstāties bija Ervins Grencis, kuram šīs sacīkstes ir beigušās.

Justs Grencis savā braucienā palika piektais, bet pēc pirmās kvalifikācijas kārtas viņš ir devītais.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png