profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grenči dodas iekarot Eiropu jaunā kvalitātē

Go4speed 12.04.2015 - 22:28 Grenči dodas iekarot Eiropu jaunā kvalitātē
Justs Grencis. Foto: facebook.com/justs.grencis

Ervins un Justs Grenči gatavojas pirmajiem Eiropas autokrosa čempionāta posmiem – priekšā treniņsacīkstes Čehijā un sarežģīta sezona. Gan tēvs, gan dēls uz pirmajām cīņām dodas jaunā kvalitātē.

Ervins Grencis SuperBuggy kontekstā turpina sadarbību ar Čehijas speciālistiem, savu mašīnu starpsezonā uz Latviju nemaz nevedot. Pērnā gada sezonas nogales pjedestāls liek cerēt, ka šī sezona varētu būt līdz šim veiksmīgākā Ervina Eiropas karjerā.

Interesanti būs vērot Justa Grenča progresu Eiropas JuniorBuggy čempionāta ieskaitē. Pērn Justs debitēja Eiropas seriālā praktiski bez iepriekšējās bagiju braukšanas pieredzes, kas nozīmēja, ka katra posma katrs aplis ir jauna pieredze un piedzīvojums. Līdz ar to dažkārt apļu laiki nebija spožākie, taču tika gūta pieredze, apgūtas trases un iegūta braukšanas stabilitāte. Jau sezonas otrajā pusē Justs savos braucienos bija drošāks un ātrāks.


Ervīns Grencis.

Šajā starpsezonā aizvadīti vairāki treniņi ziemas apstākļos. Ervins par juniora veikumu stāsta: ''Mazajā bagijā tika ielikts cits motors, kas ļāva ziemā pabraukt pa sniegu un ledu. Daudz šī ziema labus apstākļus nedeva, taču tik, cik ziema bija, to izmantojām. Liekas, vienu Eiropas čempionāta sezonu Justs pa ziemu būs veicis.”

Visticamāk, Smiltenē no Grenču nometnes nevienu mašīnu uz starta neredzēsim, jo tajā pašā nedēļas nogalē Humpolecā notiks Čehijas čempionāta un Centrāleiropas zonas čempionāta pirmais posms. Neapšaubāmi, kā treniņu poligons šī būtu vērtīga sacīkste. Eiropas čempionāta pirmais posms paredzēts 9. un 10. maijā Vācijā, kam sekos pusotru mēnesi gara pauze līdz nākamajam posmam (arī Vācijā). ''Čehi labi izplānojuši savu nacionālā čempionāta kalendāru. Pirmais posms būs visiem labs treniņš pirms Eiropas čempionāta sākuma. Savukārt Starp abiem Vācijas posmiem lielajā pauzē ielikti vēl trīs posmi. Zinot, ka Čehijas čempionātā startē gandrīz spēcīgākais Eiropas sastāvs, šīs būs labas sacensības treniņiem pirms tālākām Eiropas cīņām,” sezonas sākuma kalendāru komentē Ervins.

Grencis arī atzīmē, ka Eiropas čempionāta trases kļūst arvien līdzenākas un kvalitatīvākas: „Vairs nav tādu izteiktu bedru vai rakumu trašu. Pat tās, kuras līdz šim bija skarbākas, jau pērn bija ieguvušas jaunu segumu un kļuvušas cietākas. Tas nozīmē, ka viss treniņu process jābalsta uz trasēm Eiropā, Smiltenes segums, lai arī interesants, nav tas, kurā var iemācīties braukšanu Eiropas čempionātā.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png