profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta posmam Smiltenē piesakās titulēti sportisti

Go4speed 06.04.2015 - 21:33 Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta posmam Smiltenē piesakās titulēti sportisti
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Jaunākie papildinājumi Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta starta posmam Smiltenē ir titulētu sportistu pieteikumi. Kā ziņo autocross.lv, tad Baltijas un Lietuvas čempions Giedrjus Stonis izkustinājis no vietas uz sēkļa uzskrējušo 1600 klasi, bet 2000 Super klasē sarakstos nokļuvis bijušais čempions Jānis Miščenko. Iespējams, startam Smiltenē gatavojas četri Igaunijas salonauto braucēji.

Stoņa pieteikšanās ir atzīmēšanas vērta, jo viņš ir pērnā gada Lietuvas un Baltijas autokrosa čempions 1600 klasē. Jāatzīst – arī šā gada Baltijas čempionāta favorīts, vismaz, kamēr kāds nav gāzis viņu no favorīta troņa.

2000 Super klasē cīņai gatavojas 2012. un 2013. gada šīs klases čempions Jānis Miščenko. Tā kā viena no baumām par meistaru bija pat viņa nestartēšana šogad, viņa pieteikums ir lieliska ziņa.

Tikmēr par startu Baltijas čempionātā beidzot aktīvi interesējas Igaunijas sportisti. Ļoti iespējams, ka 2000 Super klasi papildinās četri igauņu braucēji. Par kontaktpersonu šajā lietā kļuvis Tomass Soe, kurš startēja šā gada LAF Krosa komisijas kausa pirmajā posmā dubļainajos Brenguļos. Atraktīvais sportists jau toreiz solīja, ka tā nav viņa pēdējā vizīte Latvijas trasēs, turklāt tikšot pierunāti uz šejieni braukt arī citi Igaunijas sportisti.

Šī ir vēl viena laba ziņa, jo Igaunijas braucēju iesaistīšanās salonautomašīnu klasēs paceltu Baltijas seriāla nozīmi. Līdz šim Baltijas čempionāts faktiski bijis (kvalitatīvs) Latvijas un Lietuvas sportistu duelis. Igauņus vairāk iespējams sastapt D12, B6000 un Buggy 1600 Baltijas čempionāta ieskaitē.

Līdz pieteikumu termiņa beigām atlikušas desmit dienas. Tās lielā mērā noteiks ne tikai Baltijas sezonas pirmā posma dalībnieku sastāvu, bet arī kopējās braucēju skaita tendences un prognozes.

Pašlaik kvorumu – sešus dalībniekus – sasniegušas 2000 Super, VAZ Klasika un Open klase. Lai gan nav šaubu, ka visas Smiltenē paredzētās klases būs ar pilnu sastāvu, skumīgi, ka ieskaites, kurām sevi visvairāk jāpierāda kā dzīvotspējīgas, gadu no gada nesteidzas laicīgi pildīt savus dalībnieku sastāvus. Kamēr vadoši speciālisti sūrojas, ka, piemēram, Autocross.lv par viņiem pārāk maz raksta, klašu dalībnieki ar savu nepieteikšanos nekādā veidā neveido iemeslus ziņu tapšanai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png