profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc gadu ilgas atpūtas Jānis Boks atgriežas Eiropas autokrosa čempionātā

Go4speed 06.04.2015 - 17:54 Pēc gadu ilgas atpūtas Jānis Boks atgriežas Eiropas autokrosa čempionātā
Jānis Boks. Foto: OFAC

Šogad Eiropas autokrosa čempionātā SuperBuggy klasē regulāriem startiem gatavojas Jānis Boks, atgriežoties seriālā pēc gada pārtraukuma. Kā ziņo autocross.lv, tad Bokam, kurš plāno startēt pilnu čempionātu, ir sagatavota jauna tehnika. Sezonai gatavojas arī otrs SuperBuggy braucējs Ervins Grencis, kā arī JuniorBuggy braucējs Justs Grencis.

Boks izlaida 2014. gada sezonu, pirmkārt, nedaudz atpūšoties no saspringtajām cīņām, otrkārt, būvējot jaunu bagiju.  ''Domāju, ka nākamgad (2014.gadu) izlaidīšu cīņas. Ir jāatpūšas. Ja godīgi, pēdējā laikā vairs nejūtu to gandarījumu, kāds tas bija kādreiz, dodoties uz sacensībām. Labi izdevusies sacīkste dod emocijas, viss ir kārtībā. Taču kopumā gribu apstāties. Zinu, ka mani tuvākie cilvēki pagaidām to vēl nepieņem, bet es tā esmu nolēmis," 2013.gada beigās teica Boks, kurš nu domas ir mainījis.


Jānis Boks.

''Plānoju startēt šā gada Eiropas čempionātā, kam Ladislava Hanāka darbnīcās sagatavota jauna mašīna. Kopumā bagijs ir ļoti līdzīgs iepriekšējam, taču izmainīta motora konstrukcija, kas šobrīd arī ir lielais nezināmais – sistēma darbosies vai nē,” saka Jānis Boks. ''Pašlaik neesmu aizvadījis izmēģinājumus, taču pirms sezonas sākuma kādai pārbaudes sacensībai jābūt. Iespējams, Smiltenē, kopā ar Buggy 1600 klasi. Taču tas vēl nav zināms, vēl ir jāpabeidz darbs ar ātrumkārbu. Skaidrs, ka, ja braucu uz Eiropu, tas nebūs ne izklaides, ne tūrisma brauciens – dodos cīnīties par augstāko iespējamo rezultātu. Kāds tas būs – pašlaik nevaru pateikt. Tāpat arī neuzstādu kādus kopvērtējuma mērķus. Taču cīnīšos.”

Šogad Eiropas čempionātā ievērojami mainās braucienu formāts – līdzšinējos C un B finālus aizstāj mūsdienās populārie pusfināli. Boks uzskata, ka sistēmā pašlaik neko sliktu neredz: ''Ja godīgi, neesmu apsēdies un iedziļinājies, vai jaunā sistēma ir laba vai slikta. Es neko sliktu tajā neredzu. Iespējams, jaunā versija ir godīgākā, jo ļauj stiprākajiem iekļūt finālā. Līdz šim dažkārt no pēdējām kvalifikācijas grupām, kurās nepulcējas stiprākie, kādam bija iespēja sakrāt labas vietas un tikt finālā, kamēr vadošajās grupās sapulcējas čempioni, kādu atstājot bez fināla. Tagad būs pusfināls, kurā stiprākajam ir iespēja apdzīt vājāko. Cita lieta, ka pusfināls vienā rāvienā ar defektu vai avāriju var pārvilkt svītru visam kvalifikācijā sasniegtajam. Taču tad tas jau vienkārši ir sports, kurā visādi gadās.”


Jānis Boks. Foto: Olivier Vogel

Arī Grenču ģimenē viss notiek. Ervina SuperBuggy piedzīvo pārbūvi, tapis jauns motors, kas būs vairāk atbilstošs pilota braukšanas stilam. Gatavojas arī juniors Justs, kurš pērn debitēja JuniorBuggy klasē. 2014. gads bija lielisks mācību process, kurā jaunākais no Grenčiem apguva gan tehniku, gan braukšanu, gan trases, sezonas nogalē demonstrējot arvien labāku sniegumu.

Par brāļu Jura un Andra Kuļikovsku plāniem precīzu ziņu vēl nav, taču iespējami starti atsevišķos Eiropas posmos.

Eiropas autokrosa čempionāts startēs 9.-10. maijā ar sacīksti Vācijā. Kopumā sezonā paredzēti astoņi posmi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png