profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Atgriešanās autokrosā pēc 18 gadu pārtraukuma

Go4speed 01.04.2015 - 15:01 Atgriešanās autokrosā pēc 18 gadu pārtraukuma
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Pāris nedēļas pirms pieteikumu termiņa beigām Latvijas un Baltijas čempionāta pirmajam posmam visvairāk pieteikušies dalībnieki 2000 Super klasē, tā ar astoņiem pieteikumiem pārliecinoši sasniegusi sešu braucēju minimuma kvorumu.

Kā ziņo autocross.lv, tad 2000 Super klasē šīs nedeļas sākumā tika saņemti astoņi pieteikumi, kas vēl ne tuvu nav šīs klases griesti, jo esot pamats domāt, ka kategorija pulcēs sen neredzētus braucēju pulkus. Latvijas sportistu šajā klasē būs daudz, taču ievērojami sastāvu papildinās lietuvieši, kuriem arī šī ir skaitlīgākā klase.

Pieteikumu sarakstā redzami pērnā gada vadošā sešinieka pārstāvji – Ainārs Kenigsbergs, Juris Spīķis, Edijs Ošs, Rihards Dainis. Tāpat cīņām gatavojas klasē no 1600 kategorijas ienākošais Oskars Troika, arī Ilmārs Jurāns un pirmais no lietuviešiem – Raimunds Kukenis. Atgādinām, ka Smiltenē notiks arī Lietuvas autokrosa čempionāta pirmais posms.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Pieci pieteikumi nedēļas sākumā bija Open klasē, kur sacensībām pieteicās medaļnieki Jānis Kozlovskis un Lauris Unāms, kā arī Ojārs Troika, Kristaps Ašmanis un debitants Jānis Borševskis. Šajā klasē vēl daudz intrigu par gaidāmo sastāvu, ar čempiona Agra Bredika pieteikumu priekšgalā.

Pa trim pieteikumiem VAZ Klasika un B600 klasē. Imants Kolomenskis, Jānis Linde un Andris Ozoliņš jau sarakstos VAZ ieskaitē. Atšķirībā no citām klasēm, čempionāta līderi sarakstos B600 – čempione Beate Klipa un vicečempions Keivo Koivs gatavi cīņām. Tāpat arī pērn rudenī klasē debitējušais Gints Astrauskis. Ja nebūs citu pārsteigumu, ļoti iespējams, ka Smiltenē uz starta izies deviņi B600 braucēji.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Mareka Daiņa kā vienīgā pieteikums 1600 klasē varētu būt savdabīgs simbols šīs klases šā gada aktivitātei – tā nav liela. Jau gadiem ievērots, ka abas priekšpiedziņas klases viena otru nomaina dalībnieku pulka ziņā – kad vienā ir daudz sportistu, otra nīkuļo, un otrādi. Šobrīd gan par dziļu krīzi čempionātā runāt nevar – pat, ja latviešu būs maz, situāciju piesegs Lietuvas sportisti, jo pirmie trīs no pieciem posmiem Latvijas čempionātā ir kopā ar Baltijas sacīkstēm.

Pašlaik viens pieteikums arī D12 klasē, kurai Smiltenē cīņa par Smiltenes kausu – igaunis Marko Tīnass gatavs izaicināt latviešus. Klases uzdevums ir savākt sešu mašīnu kvorumu un, šķiet, tas izdosies.

Kā liecina jaunākā informācija, tad saņemti kārtējie divi pieteikumi Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta posmam Smiltenē, kas notiks aprīļa beigās. Baltijas Buggy 1600 klases čempionāta ieskaitē pieteikušies Jānis Ščerbickis un Mortens Perševics. Ja Jānis ir regulārs daudzu pēdējo gadu bagiju klases dalībnieks, tad Mortens atgriešas oficiālajā krosā pēc 18 gadu pārtraukuma!


Foto: Rihards Baumanis

Perševics karjeru autokrosā sāka vēl padomju laikā, bet brīvās Latvijas periodā bijis nacionālā čempionāta dalībnieks līdz pat 1997. gadam. Labākā sezona bija 1993. gadā, kad aglonietis šajā pašā bagiju 1600 klasē guva ceturto vietu Latvijas čempionātā. Visos pārējos brīvvalsts gados, izņemot 1995. gadu, sasniegti top-6 rezultāti. Mortens Perševics iepriekšējās sezonās cītīgi darbojies pie Ščerbicka tehnikas konstruēšanas un tehnisko ideju realizēšanas. Šogad 52 gadus vecais braucējs gatavs arī pats mesties cīņā.

Latvijas, Lietuvas un Baltijas autokrosa čempionāta pirmais posms norisināsies 26. aprīlī. Pieteikumus sportisti bez sankcijām var sūtīt līdz 16. aprīlim.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png