profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ugunsdzēsības trauksme pārtrauc autokrosa un folkreisa braucēju sapulci

Go4speed 21.03.2015 - 17:13 Ugunsdzēsības trauksme pārtrauc autokrosa un folkreisa braucēju sapulci
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Sestdienas rītā Ogrē aizvadīta autokrosa un folkreisa braucēju sapulce, kurā piedalījās aptuveni 40 interesentu. Kā ziņo autocross.lv, tad par sapulces garāko, taču arī aizraujošāko, daļu kļuva 2013. un 2014. gada spilgtāko avāriju apskatīšana, kur sportisti un tiesneši dalījās iespaidos un vērtējumos par ekrānā redzēto.

Sapulce sākās ar informāciju par iespējamo transponderu sistēmas regulāru izmantošanu Latvijas čempionāta posmos, kas nodrošinātu lielāku laika ņemšanas precizitāti, atvieglotu darbu sacensību vadībai un dotu papildu iespējas sportistiem savu rezultātu analīzei. Par šīs sistēmas izmantošanu un niansēm vēl tiks lemts LAF Krosa komisijā.


Foto: Kaspars Būcens

Punktā par tehniskajiem noteikumiem diskusiju bija maz, taču tika atzīmētas izmaiņas tehniskajos noteikumos attiecībā uz izmantojamām ķiverēm. Atgādinām, ka kopš piektdienas laf.lv atrodama noteikumu jaunā versija, kas mīkstina iepriekš publicētos ķiveru noteikumus.

Sadursmju analīze bija garš, taču interesants pasākums, kurā iesaistītie varēja pētīt neskaitāmas iepriekšējo sezonu avārijas, dodot savu vērtējumu trasēs notikušajam. Interesanti, ka kopējā tendence parādīja visai lielu vienprātību tiesnešu un sportistu lēmumos, kas dažkārt ne tuvu nav tik izteikti sacensību režīmā. Autocross.lv pauž nožēlu, ka šo sapulces punktu ignorēja vairāki sekretariātu un publisko komentāru „varoņi”, kuriem allaž bijušas problēmas ar tiesnešiem sacensībās, bet šī sapulce būtu devusi daudzas atbildes par avāriju rašanos un tiesnešu darbu.


Foto: Kaspars Būcens

Sapulce noslēdzās ar zināmu drāmu – izmantotajās telpās nostrādāja ugunsdzēsības trauksmes signalizācija, kā rezultātā, ievērojot nosacījumus par miera saglabāšanu un evakuāciju, sapulces pēdējo punktu izskatīšana pārcēlās uz pagalmu.

Tiek ziņots, ka šis esot bijis viens no pēdējā laika patīkamākajiem un konstruktīvākajiem pasākumiem Latvijas autosportā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png