profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF izvirza Beati Klipu dalībai FIA jauno talantu akadēmijā

Go4speed 15.10.2014 - 23:38 LAF izvirza Beati Klipu dalībai FIA jauno talantu akadēmijā
Beate Klipa. Foto: Pro Kart

Latvijas Automobiļu federācija izvirzījusi Beati Klipu dalībai FIA jauno braucēju atlases konkursā FIA Young Driver Excellence Academy. Zināms, ka Beate oktobra beigās dosies uz Nīderlandi, lai piedalītos treniņu un atlases pasākumā, vēsta LAF federācijas mājas lapa.


Klipa visiem pa priekšu. Foto: Keivo Kõiv

FIA Akadēmija ir paredzēta sportistiem vecumā līdz 23 gadiem, kuri atrodas savas autosportista karjeras sākuma punktā un, kurus attiecīgā nacionālā sporta federācija – šajā gadījumā LAF – atzīst par daudzsološiem sportistiem nākotnē. Lai arī galvenā vadlīnija Akadēmijas darbā ir sportista sasniegumi un fiziskā sagatavotība, FIA Institūts, kas pārrauga FIA Akadēmiju, vēlas veidot jaunos autosportistus arī kā drošas braukšanas vēstnešus sabiedrībā.


Beate Klipa. Foto: Pro Kart

Beate Klipa, kura autosportā debitēja 2012. gadā folkreisā un Latvijas autokrosa čempionātā, šogad izcīnīja Latvijas un Baltijas autokrosa čempiones titulus B600 bagiju klasē. Šī ir pirmā reize Latvijas autokrosa vēsturē, kad sieviešu kārtas pārstāve sasniegusi nacionālo čempiona titulu. Šogad tiek izmēģināts kartings un citi motoru sporta veidi. Klipa arī aktīvi piedalījusies dažādās ārpus sacensību aktivitātēs – pretendējusi uz iekļūšanu OKartes Autosporta Akadēmijas labāko pulkā, cīnījusies par LMT Autosporta Akadēmijas balvu, bet šogad azartiski darbojas arī LAF Junioru Akadēmijas rindās.


Foto: No sportistes privātā arhīva

LAF apsvēra arī citas jauno sportistu kandidatūras darbam FIA Young Driver Excellence Academy 2014/15. Sākotnējo nomināciju saņēma viens no pēdējo gadu talantīgākajiem Latvijas autošosejas braucējiem Konstantīns Calko. Taču sportists nevar apmeklēt FIA Akadēmijas aktivitātes, jo tās sakrīt ar Calko Radical čempionāta sacensībām.

Tikmēr Beate Klipa pauda neviltotu gandarījumu par šo iespēju, un jau sākusi gatavošanos dalībai FIA Akadēmijā.
Komentāri
bitux 16.10.2014 18:27
Novēlu Beatei labus sasniegumus akadēmijā! Mums ir arī meitenes, kas mauc!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png