profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms Vecpilī notiks trases pretējā virzienā

Go4speed 01.08.2014 - 13:56 Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms Vecpilī notiks trases pretējā virzienā
Juris Spīķis sezonu iesācis ne visaiz veiksmīgi. Pēc diviem posmiem sportists atrodas 12.vietā. Foto: Go4speed

Sestdien, 2. augustā, Vecpils autotrasē norisināsies Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms. Lai gan seriāls Vecpilī viesojās vēl tikai pirms mēneša, sportistiem būs jauna pieredze - ierastā trasē tiks izmantota pretējā virzienā. Čempionātam ļoti svarīga sacīkste, jo pēc sestdienas cīņas būs atlikuši tikai divi posmi - iezīmēsies čempiontitulu pretendenti.

Vecpils autotrase jau tapšanas brīdī tika veidota tā, lai būtu aizraujoša abos braukšanas virzienos. Pretējo virzienu jau divreiz izmēģinājuši folkreisa dalībnieki, kā arī tie krosa braucēji, kuri startējuši LAF Krosa komisijas autokrosa kausā. Tomēr vairumam čempionāta dalībnieku šāda konfigurācija būs jaunums. Tas var ienest zināmas izmaiņas spēku samēros.

1600 klasē cīņā par kopvērtējuma līderpozīcijām iesaistījušies četri braucēji - Andis Kļava (Lapmežciems, SK EOS), Raimonds Mūrnieks (Pope), Rūdolfs Bogens (Cēsis, Mexa/Melatlux Racing Team) un Andis Vanters (Valmiera). Viņi būs favorīti arī šajā posmā, ar piebildi, ka klasē ātrākais tomēr šķiet Vanters, lai gan kopvērtējumā viņš ir tikai ceturtais. Zemā pozīcija veidojās līdz ar smagu kūleni un sabojātu rezultātu iepriekšējā posmā.

2000 Super klasē šis gads veidojas sarežģīts tiem, kurus dēvēja par galvenajiem favorītiem pirms sezonas - divkārtējam čempionam Jānim Miščenko (Aizkraukle, SK Ogre) un ātrajam Jurim Spīķim (Rīga, SK EOS). Jānis pēc pirmajiem diviem posmiem Smiltenē un Vecpilī ir tikai 12. vietā, bet Juris - ceturtais. Abu galvenie rezultātu bojātāji bijuši tehnikas defekti.

To lieliski izmanto pieredzējušais Ainārs Kenigsbergs (Saldus), kā arī čempionāta debitanti Mārtiņš Starks (Rīga) un Rihards Dainis (Cēsis, Mexa/Melatlux Racing Team), kuri sagrābuši kopvērtējuma pirmās trīs vietas. Tomēr, ar šādu favorītu skaitu, ir aizdomas, ka cīņa par titulu noritēs līdz pat pēdējam posmam. Skaidrs, ka Miščenko cerības uz trešo čempiontitulu pēc kārtas kļuvušas nelielas, bet Spīķis vairs nedrīkst piedzīvot izstāšanos.

Open klasē galvenais uzvaras pretendents joprojām būs čempions un sezonas līderis Agris Brediks, sevišķi pēc iepriekšējā posma uzvarētāja Laura Unāma atteikuma stāties uz starta veselības problēmu dēļ. Unāms pārsteidza konkurentus ar uzvaru pirms mēneša Vecpils autotrasē, tāpēc žēl, ka šoreiz izjūk gaidītais Laura duelis ar Agri.


Open klase. Foto: Go4speed

Aizraujoša kauja būs par pārējām pozīcijām - Ints Jeršovs un Jānis Kozlovskis būs galvenie pretendenti cīņā par pjedestāla pozīcijām, tomēr prakse rāda, ka klasē bieži rezultātus diktē automašīnu izturības problēmas.

B600 bagiju klasē cīņā par čempiontitulu šogad iesaistījušies pērnais uzvarētājs Kaspars Bumbiers, kā arī nemitīgi progresējošā Beate Klipa. Abiem pa uzvarai sezonas sākuma posmos, tomēr pašlaik šķiet, ka Bumbiers ir galvenais favorīts. Šī sacīkste ir arī pēdējais brīdis ķert līderus pērnā gada bronzas medaļniekam Valteram Zīvertam, kuram šī sezona sākusies cienījami, taču pašlaik līderi nav bijuši tiešā cīņā apdraudēti.

Interesanti, ka klasē debitēs Rihards Baumanis - vecākais no trim brāļiem, kur nu jau visi kļuvuši par krosa braucējiem: Jānis Baumanis cīnās par Eiropas čempiona titulu rallijkrosā Super 1600 klasē, vidējais brālis Artis aizvadītajā nedēļas nogalē kļuva par NEZ Rallijkrosa vicečempionu Super 1600 klasē, laiks debijai arī vecākajam brālim Rihardam. Viņš startēs ar bagiju, ar kuru 2011. un 2012. gadā par Latvijas autokrosa čempionu kļuva Jānis Baumanis.

VAZ Klasika ieskaitē pašlaik četri favorīti - Kristaps Maševskis (Rite), Arnis Odiņš (Naukšēni, Steel Tech/Autocross.lv, Edijs Zimza (Valmiera) un Kalvis Tēts (Cesvaine). Turklāt, lai gan čempionāta kopvērtējumā pēc jaunās mašīnas tehnikas defektiem pirmajos posmos izredžu vairs nav, posmā atsevišķi bīstams būs arī Imants Kolomenskis. Šajā favorītu pulkā izcelt vienu visātrāko ir neiespējami - lai runā sacīkste un fināla rezultāti!

Jau nākamajā dienā, 3. augustā, sacensības Vecpilī turpināsies ar LAF Folkreisa kausa un autokrosa kausa sacīkstēm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png