profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autokrosa svētki Vecpilī putekļos un dubļos; Skolmeistars un Džeriņš kūleņo (VIDEO)

Go4speed 30.06.2014 - 16:22 Autokrosa svētki Vecpilī putekļos un dubļos; Skolmeistars un Džeriņš kūleņo (VIDEO)
2000 Super klases līderi. Publicitātes foto

Latvijas autokrosa čempionāta otrais posms sarūpēja jaunus uzvarētājus - pirmās LČ uzvaras karjerā guva Rūdolfs Bogens 1600 klasē, Rihards Dainis 2000 Super klasē un Lauris Unāms Open klasē. VAZ Klasika klasē uzvara Kristapam Maševskim, B600 bagijos panākums Kasparam Bumbieram, bet Beta bagijos labākais - Everts Henilāns. Savukārt folkreisa un krosa kausa cīņās uzvaras, attiecīgi, Artūram Bāriņam un Edijam Ošam.

Sestdien Latvijas čempionāta otrajā posmā Vecpilī 1600 klasē pirmo uzvaru sasniedza Rūdolfs Bogens. 2012. gada LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvējs aizvadīja savu otro Latvijas autokrosa čempionāta sacīksti, gūstot panākumu. Fināla laikā gan viņam strauji pietuvojās Andis Vanters, taču sasteigtais valmierieša uzbrukums pašam noslēdzās ar pamatīgu kūleņošanu. Otro vietu pēc Vantera drāmas sasniedza Raimonds Mūrnieks, kuram čempionātā šis ir augstākais sasniegums. Trešais - Jānis Lideris.


Skolmeistara automašīna pēc kūleņa kvalifikācijā. Foto: Go4speed

2000 Super klasē finālā no starta vadībā izvirzījās pirmā posma uzvarētājs Juris Spīķis, kurš dienas gaitā iezīmējās kā sacensību galvenais uzvaras pretendents. Taču pusass defekts lika Jurim atteikties no otrās uzvaras sezonā, līderpozīciju nododot sekotāja Riharda Daiņa rīcībā. Dainis izdevību izmantoja, gūstot pārliecinošu uzvaru. Otro vietu sasniedza bijušais Latvijas čempions Ainārs Kenigsbergs, bet trešajā vietā - Mārtiņš Starks, kurš ir vienīgais abos pirmajos posmos uz pjedestāla kāpušais klases pārstāvis.

Open klasē jau no sacensību sākuma tehniskās problēmās nonāca favorīts un pirmā posma uzvarētājs Agris Brediks. Lai gan čempions drīz nokļuva līderu vidū, sacīkstē pārliecinošs bija Lauris Unāms, kuru Bredikam nebija pa spēkam apsteigt. Unāmam pārliecinoša uzvara, Brediks otrais, bet trešajā vietā - Ints Jeršovs, kuram šī bija pirmā autokrosa sacīkste šogad.

VAZ Klasika cīņās uzvaru sasniedza Kristaps Maševskis, kas viņam ir otrais panākums čempionāta posmos, bet pirmais tika gūts pirms gada turpat Vecpils autotrasē. Maševska panākums finālā pārsteidza, jo dienas gaitā viņš nebija izteikti vadošais braucējs, bet rīta laika kontrolē sasniegta tikai astotā vieta. Otro pozīciju sasniedza Kalvis Tēts, kam šis ir augstākais panākums čempionātā. Trešajā vietā - Arnis Odiņš.


Spīķa auto servisa parkā. Foto: Go4speed

B600 klasē finālā no starta vadībā izvirzījās pirmā posma uzvarētāja Beate Klipa, taču priekšpēdējā aplī pēc vairākkārtējiem uzbrukumiem viņu apdzina pērnais čempions Kaspars Bumbiers, sasniedzot šīs sezonas pirmo panākumu. Smagā cīņā trešajā vietā Valters Zīverts, kuram bija jāiztur ievērojams Dāvja Aupes un Keivo Koiva spiediens.

Beta bagiju klasē uzvara Evertam Henilānam - pārliecinošs pārsvars pār sekotājiem. Dramatiskā cīņā otro vietu sasniedza lietuvietis Normants Lepšis, bet trešais - Krišs Miķelis Aploks.

Nākamajā dienā pēc Latvijas čempionāta posma turpat Vecpilī tika aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa otrais posms, kā arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa astotā sacīkste. Abas sacensību dienas izvērtās ļoti atšķirīgas, jo sestdien valdīja karstums un putekļi, bet svētdien trase slīka dubļos, jo lietus praktiski nemitējās.

Folkreisa dubļu drāmā no starta vadībā izvirzījās Artūrs Bāriņš, kurš ir līdz šim visvairāk posmu uzvaras guvušais folkreisa braucējs. Lai gan savu labāko sacīksti aizvadījušais Reinis Lankups izdarīja spiedienu uz līderi, Bāriņa pieredze ļāva nosargāt uzvaru. Šis bija Artūra devītais panākums folkreisā, kas ir labots viņam pašam piederošais uzvaru skaita rekords.


Dubļu drāma 29.jūnija dienā. Foto: rekurzeme.lv

Lankups kļuva par dienas pārsteigumu, jo uzvarēja visos četros kvalifikācijas braucienos, sasniedzot fināla pirmo starta vietu. Iespējams, viņam būtu iespēja uzvarēt, ja vien viņš fināla startā nepieļautu pāragru izkustēšanos no vietas. Tā kā otrreizējs šāds pārkāpums nozīmētu izslēgšanu no brauciena, Reinis neriskēja starta brīdī uzsākt braucienu uz atkārtota falšstarta robežas.

Trešo vietu sacīkstē guva Artūra jaunākais brālis Roberts Bāriņš, kurš kļuva arī par Junioru kausa uzvarētāju.

Kopumā folkreisa sacīkstē uz starta stājās 33 dalībnieki.


Edijs Ošs. Foto: Go4speed

LAF Krosa komisijas autokrosa kausā pirmo uzvaru sasniedza Edijs Ošs, kurš pēc veiksmīgas riepu izvēles stratēģijas kļuva neaizsniedzams pārējiem konkurentiem. Lai gan dubļu trasēs parasti dominē priekšpiedziņas automašīnas, par pārsteigumu parūpējās Andris Ozoliņš, kurš ar klasiskās piedziņas VAZ 2105 uzvarēja kvalifikācijas kopvērtējumā, un guva pārliecinošu otro vietu finālā. Smagā cīņā par trešo vietu labākā izrādījās Monta Beierbaha, kura guva uzvaru arī Junioru ieskaitē. Kopumā krosā uz starta stājās desmit mašīnas.

Video: mājinieks Sandis Džeriņš piedzīvo kūleņošanu:

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png