profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šā brīža autokrosa dalībnieku sastāvs gan pārsteidz, gan liek vilties

Go4speed 07.04.2014 - 10:51 Šā brīža autokrosa dalībnieku sastāvs gan pārsteidz, gan liek vilties
Foto: Kalvis Zaļaiskalns/Go4speed

Līdz Latvijas un Baltijas autokrosa vasaras sezonas sākumam atlikušas vairs tikai trīs nedēļas – LČ un BČ starts 27. aprīlī, bet pieteikšanās noslēgsies ātrāk – 17. aprīlī. Kā ziņo autocross.lv, tad jau šobrīd dalībnieku sastāvs sarūpē pirmās intrigas.

VAZ Klasika klasē šobrīd pieteikti uzreiz deviņi braucēji, pārliecinoši pārkāpjot kvoruma (šogad – seši sportisti) robežu. Cīņai pieteikušies gandrīz visi pērnā gada vadošie braucēji – čempions Imants Kolomenskis, Odiņš, Edijs Zimza un lietuvietis Daiņus Pilipavičs, tāpat arī pērn braukušie Andris Krieviņš un Andris Ozoliņš, arī igaunis Heinars Lehtsārs jau kopš pērnā gada uzskatāms par mūsējo. Sarakstos arī debitanti šajā klasē Kaspars Garkalns un Kaspars Kūķis.


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Demžēl 1600 klasē pašlaik kvoruma sastāva vēl nav, jo ir pieteikušies tikai pieci braucēji. Turklāt, kas šķiet nedaudz neganti, trīs no viņiem ir Lietuvas braucēji. No mūsējiem pieteikumi saņemti no Mareka Daiņa un Raimonda Mūrnieka, kurš pārgājis no 2000 Super uz 1600. Citi latviešu braucēji, kā arī, pieņemams, daži lietuvieši vēl plāno pieteikties.

2000 Super klase ir otra, kura jau sasniegusi kvorumu, kas visnotaļ atbilst prognozēm. Sarakstos viens lietuvietis, kā arī seši mūsējie. Ierindā pērnā gada debitanti Normunds Krūze un Ilmārs Jurāns, kā arī gaidāmie šā gada debitanti, folkreisa absolventi Rihards Dainis un Edijs Ošs, kā arī Endijs Skolmeistars, kurš trasē gatavojas izvest Ford Fiesta automašīnu. No gaidāmajiem klases galvenajiem favorītiem pieteikts Juris Spīķis.


Foto: Kaspars Būcens, Go4speed

Open klasē
tikai trīs pieteikumi, toties visas trīs pieteiktās mašīnas principiāli atšķiras viena otras. Sarakstos Jānis Dreimanis ar leģendāro aizmugures piedziņas prototipu Talbot Matra Murena (motors aizmugurē), Kristaps Ašmanis ar klasisko Ford Focus (motors priekšā), kā arī Lauris Unāms ar pilnpiedziņas Subaru. Jāpiebilst, ka Lauris cītīgi gatavojas arī startam Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsā, TouringAutocross klasē!


Foto: Kalvis Zaļaiskalns/Go4speed

Baltijas Buggy 1600 klasē tikai divu lietuviešu pieteikumi – viens no galvenajiem favorītiem Tautvids Urba un viņa komandas biedrs Tomass Zavarskis met izaicinājumu pārējiem baltiešiem, kuri vēl, acīmredzot, gatavojas.

Zināmas atbildes līdzjutēju jautājumiem par to, kas tiek darīts B600 klases glābšanas sakarā, sniedz pieteikumu saraksts, jo šobrīd pieteicies vienīgi Keivo Koivs. Līdzīgi kā B600, arī D12 un Beta bagiju braucēju saraksti ir tukši.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png