profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Līcim un Kuļikovskim punkti Eiropas autokrosa čempionātā

Go4speed 27.06.2011 - 13:19 Līcim un Kuļikovskim punkti Eiropas autokrosa čempionātā
Autocross.lv


Latvijas autosportisti Māris Līcis un Andris Kuļikovskis izcīnījuši punktus Eiropas čempionāta autokrosā piektajā posmā Vācijā, portālu „Go4speed" informēja Latvijas Automobiļu federācijā.

Līcis aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā sacensībās Buggy1600 klasē izcīnījis 11. vietu, bet Kuļikovskis - 15. vietu. Savukārt SuperBuggy klasē vienīgais Latvijas pārstāvis Juris Kuļikovskis izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Pēc šiem rezultātiem Līcis Eiropas čempionātā gan zaudējis divas vietas kopvērtējumā, noslīdot uz 12. vietu, taču no astotās pozīcijas viņu šķir tikai divi punkti. Sezonas mērķis pirmais desmitnieks Līcim joprojām ir sasniedzams.

Pēc kvalifikācijas Līcis bija 13. vietā, braucienos gūstot vienu sesto un divas ceturtās pozīcijas. Šāds rezultāts deva iespēju startēt B finālā, no kura pirmo divu vietu ieguvēji kvalificējas izšķirošajam braucienam - A finālam. A finālu latvietis aizvadīja godam, gūstot ceturto vietu un sākotnēji Līcis tika klasificēts 12. pozīcijā. Tā kā pēc tiesnešu lēmuma tika anulēts čeha Ondžeja Muzila rezultāts, Māris pakāpās pozīciju augstāk un sacīkstēs guva 11. pozīciju.

Savukārt Andris Kuļikovskis, kuram šīs bija sezonas otrās sacensības, kvalifikācijas braucienos guva ceturto, piekto un sesto vietu, kas ļāva viņam startēt B finālā. Braucienā sasniegta astotā vieta, bet pēc Muzila diskvalifikācijas kopumā posmā gūta 15. pozīcija. Kuļikovskim šis ir līdz šim augstākais rezultāts Eiropas čempionātā un pirmie divi kopvērtējuma punkti viņa Eiropas karjerā.

Nākamais Eiropas čempionāta posms notiks jau šajā nedēļas nogalē leģendārajā čehu Novapakas trasē, un sacīkstēs piedalīsies pastiprināts Latvijas sportistu sastāvs.

Precīzs Latvijas komandas sastāvs tiks paziņots vēlāk, taču sacensībām pieteikušies Māris Līcis, Andris Kuļikovskis, Oskars Eglītis un Dāvis Aupe Buggy1600 klasē, Juris Kuļikovskis un Jānis Boks SuberBuggy klasē, kā arī Jānis Bogdanovičs TouringAutocross klasē.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png