profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Priekulē ātrākais Jerāns, Jeršovs uzmet kūleni un izstājas

Go4speed 19.06.2011 - 13:16 Priekulē ātrākais Jerāns, Jeršovs uzmet kūleni un izstājas
Rihards Baumanis/Go4speed


Sestdien Priekulē tika aizvadīts trešais Latvijas autokrosa čempionāta posms, kurā pie uzvarām tika Baumanis, Jerāns, Nitišs, Lilienšteins un Jurciņš.

Piektdien Priekulē lija lietus, kas tādējādi trasi padarīja mitru. Brīvajos treniņos problēmas ar motoru bija Inta Jeršova „Subaru" automašīnai. Laika kontroles braucienos Open klasē ātrākais bija Raimonds Jerāns, kuram sekoja Jānis Kozlovskis, Stepons Jančauskis (brauca ar pilnpiedziņas VW Golf II) un Ints Jeršovs. Interesanti, ka B600 klasē pirmo no otrās vietas šķīra tikai 0,01 sekunde!

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Open klasē duelī ar Kozlovski uzvarēja Jerāns, savukārt Kozlovska mašīna apklusa pēdējā līkumā pirms finiša. Otrais palika Jeršovs, bet trešais - Jančausks. 2000 Super klasē ātrākais bija Reinis Nitišs, kuram sekoja Ainārs Kenigsbergs.

Otrā kvalifikācijas kārta bija notikumiem bagāta. D-3A klasē gandrīz visi braucēji uzķērās uz nolieto trasi, it īpaši Māris Līcis, kurš veselas trīs reizes izslīdēja no trases. Open klasē ātrākais bija Jerāns, dramatiski otrais - Sproģis, trešais - Jančauskis. Jāatzīmē, ka šajā braucienā Jeršovs uzķērās uz atpakaļejošās taisnes līkuma vidus, ar aizmestiem logiem ielidojot riepu krāvumā un apmeta mašīnu uz sāniem. Tāpat likstas turpinājās arī Kozlovskim, kurš bija spiests izstāties arī otrajā braucienā, abas reizes ar pusass defektu.

Pēc trešās kvalifikācijas kārtas noskaidrojās, ka pirmajā starta rindā savās klasē stāvēs: Open klasē Jerāns-Sproģis-Jančauskis, B600 klasē Baumanis-Bumbiers-Vočtavs, D-3A klasē  Rāmets-Līcis-Eglītis, Ščerbickis-Kurs, 2000 Super klasē Nitišs-Andersons-Kenigsbergs, Spīķis-Kaimiņš, Astrauskis, 1600 klasē Lilienšteins-Vanters-Kļava, bet D12 klasē - Jurciņš-Pindiss-Leimanis.

Kā ziņo portāls www.autocross.lv, tad finālā B600 klasē otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Jānis Baumanis. Aiz viņa Bumbiers un Zīverts. D-3A klasē ātrākais bija Rāmets, otro vietu guva Ščerbickis, trešo - Eglītis. Open klasē Jerāns aizvadīja dramatisku dueli ar Kozlovski. Jānis Raimondu noķēra un izmantoja viņa kļūdu, nonākot vadībā, taču Jerāns līderpozīciju atguva, bet vēl pusapli vēlāk Kozlovskis izstājās. Otro vietu sasniedza Jančauskis, trešo - Kolomenskis. 2000 Super klasē no starta līdz finišam vadībā atradās Nitišs. Spīķis apdzina Kenigsbergu, taču, lai arī pietuvojās līderim, līdz apdzīšanai tomēr bija par tālu. 1600 klasē uzvarēja Lilienšteins, bet D12 klasē no starta līdz finišam trijniekā Jurciņš, Pindiss, Leimanis.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png