profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mūsā noskaidroti visi Latvijas autokrosa čempioni

Go4speed 13.09.2011 - 21:54 Mūsā noskaidroti visi Latvijas autokrosa čempioni
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Sestdien Mūsas trasē pie Bauskas tika aizvadīts sezonas pēdējais Latvijas autokrosa čempionāta posms, kurā noskaidrojās visu klašu čempioni.

Kā ziņo portāls Autocross.lv, kuriozs atgadījums Mūsas trasē noticis piektdienas vakarā, kur plosījis kaut kas līdzīgs tornado. Dažu minūšu laikā uznācis melns mākonis. Tas lika trases darbiniekiem skriet neatskatoties. Pēc kārtīga pūtiena, kas izmētājis atkritumu urnas (tālākais lidojums vienai no tām - no dalībnieku parka uz treku), atkal iestājās labs laiks.

Taču tas bija piektdien un sestdien no šī tornado nebija ne vēsts. Lai arī kopumā uz šo posmu sacensībām pieteicās gandrīz 90 dalībnieki, beigās uz starta izgāja 76 sportisti.

Pirmajā kvalifikācijas sērijā no trases bija jānovelk vienīgi Intara Grandāna bagijs. Diemžēl tehnisku problēmu dēļ uz starta neizgāja Jānis Boks. Negaidīts rezultāts D-3A klasē, kur jau no paša starta vadībā izvirzījās Ervīns Grencis, bet aiz viņa brauca Māris Līcis. Nedaudz vēlāk Māris pēc nelielas kļūdas palaida priekšā arī Aļģirtu Aleksieju, kā rezultātā Līcim nācās samierināties ar trešo rezultātu. Saspringtas cīņas bija vērojamas 1600 klasē, taču rezultāti bez lielām sensācijām. 2000 Super klasē Intars Spīķis uz brīdi pat atkrita uz piekto vietu, tomēr brauciena laikā abi kopvērtējuma līderi Reinis Nitišs un Spīķis bija pārāki par sekotājiem. Open klasē startu izcēla Aldis Zēbergs, kurš arī nosargāja pirmo pozīciju.


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Uz otro kvalifikācijas kārtu izgāja arī Boks, kurš paspēja nomainīt laika kontrolē izšķīdušo motoru. 2000 Super klasē Nitiša un Spīķa cīņa startā ļāva vadībā nonākt Aināram Kenigsbergam. Tikai pēdējā aplī Aināru apdzina un pirmo vietu izcīnīja Nitišs.  Aizraujošākā cīņa šajā kārtā bija vērojama D-3A klasē, kur kādā epizodē Līcis pārlēca priekšā sagrieztai Aleksiejus mašīnai un nolauza tai riteni. Šī un cita iemesla dēļ Līcis tika izsaukts uz pārrunām ar galveno tiesnesi.

Notikumiem bagāta bija trešā kvalifikācijas kārta. B600 klasē pēc starta saķeras Otto Vočtavs (pretendents uz čempiontitulu) un Liene Ozoliņa, palaižot garām gandrīz visus konkurentus. Rezultātā Otto tikai 8. vieta, kamēr viņa sīvākais konkurents Jānis Baumanis - otrais. Drāma arī 2000 Super klasē. Nitišs sev neraksturīgi izstumj Spīķi no trajektorijas, taču Intars atbildi parādā nepaliek - seko pamatīgs trieciens pret Ntitiša mašīnas durvīm. Nedaudz vēlāk Spīķis izstājās, kamēr uzvar Nitišs.

Arī finālā cīņas bija sīvas. 1600 klasē pārliecinoši ātrākais bija Reinis Lilienšteins, kurš šodien bija labākais visos braucienos. Otrais Janno Ligurs, kuram bija sīvā cīņā ar Andi Vanteru, Kasparu Silenieku un Mareku Tauriņu. Līdz ar to par čempionu kļuva Reinis Lilienšteins, otrais Ligurs, bet trešais - Priedītis. 2000 Super klasē no starta vadībā izvirzījās Toms Ziedāns, kurš spēja atrauties no Nitiša un izcīnīt sensacionālu uzvaru. Ļoti uzmanīgi finālbraucienu veica Intars Spīķis, kurš, lai arī izcīnīja tikai piekto vietu, kļuva par čempionu. Open klasē ātrākais bija Zēbergs, kurš arī, tāpat kā Lilienšteins, uzvarēja visos šīs dienas braucienos. Līdz ar absolūtajā kopvērtējumā aiz Jerāna un Kozlovska ierindojās Māris Rusmanis. B600: klasē Kaspars Bumbiers noturēja uzvaru, taču sīvā cīņā otro vietu izcīnīja Jānis Baumanis, kurš arī kļuva par čempionu. Otrais kopvērtējumā Vočtavs, bet Bumbieram uzvara posmā nesa bronzu sezonā. D-3A klasē pārliecinoša uzvara Ervīnam Grencim, kurš aiz sevis atstāja Maido Rūsmanu. Līdz ar to Baltijas kausu izcīnīja Remē Rāmets. VAZ klasē Daiņus Pilipavičs un Imants Kolomenskis neatstāja cerības Kasparam Salnājam. CK 125 klasē vienmuļā finālā trijniekā Dāvis Tobiass, Dzintars Ramats un Emīls Misiņš, bet Beta bagijos trijniekā Daniels Špaks, Everts Henilāns un Kristiāns Rihters.

 
Mūsas posma rezultāti 1600 klasē:

  1. Reinis Lilienšteins, VW Golf II
  2. Janno Ligurs, Lada Samara
  3. Kaspars Silenieks, VW Golf III
Mūsas posma rezultāti 2000 Super klasē:

  1. Toms Ziedāns, VW Golf II
  2. Reinis Nitišs, VW Golf III
  3. Ainārs Kenigsbergs, VW Golf III
Mūsas posma rezultāti Open klasē:

  1. Aldis Zēbergs, Toyota Corolla
  2. Darjus Tamašausks, VW Golf II 4x4
  3. Raimonds Jerāns, Talbot Matra Murena
 
Mūsas posma rezultāti B600 klasē:

  1. Kaspars Bumbiers, Semog
  2. Jānis Baumanis, Semog
  3. Otto Vočtavs, Semog
Mūsas posma rezultāti Vaz Klasika klasē:

  1. Dainjus Pilipavičs, VAZ 2105
  2. Imants Kolomenskis, VAZ 2105
  3. Kaspars Salnājs, VAZ 2101
Mūsas posma rezultāti D-3A klasē:

  1. Ervīns Grencis, Kawasaki
  2. Maido Rūsmans, Kawasaki
  3. Vitauts Kurs, Suzuki
Mūsas posma rezultāti Beta klasē:

  1. Daniels Špaks, Beta
  2. Everts Henilāns, Beta
  3. Kristiāns Rihters, Beta
Mūsas posma rezultāti CK 125 klasē:

  1. Dāvis Tobiass, CK 125
  2. Ingus Ramats, CK 125
  3. Emīls Misiņš, CK 125

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png