profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Milžu cīņas autokrosā – uz starta gandrīz 90 dalībnieki

Go4speed 09.09.2011 - 21:23 Milžu cīņas autokrosā – uz starta gandrīz 90 dalībnieki
Foto: Go4speed

Jau šo sestdien Mūsas trasē pie Bauskas tiks aizvadīts sezonas pēdējais Latvijas autokrosa čempionāta posms, pēc kura tiks noskaidroti citu klašu čempioni.

Iepriekšējā posmā, kurš notika Smiltenē, par Latvijas čempionu Open klasē priekšlaicīgi tika kronēts Raimonds Jerāns, bet pārējās klasēs čempiontitulu var izcīnīt vairāki sportisti. Šobrīd startam pieteikušies 87 (!) sportisti, kas, kā atzina LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns, ir patīkams šoks organizatoriem.

1600 klase

Šajā klasē uz čempiontitulu pretendē četri braucēji - Reinis Lilienšteins (53 punkti), Andris Priedītis (45), Andis Vanters (44) un Janno Ligurs (42). Tāpat uz starta šajā klasē redzēsim Raimondu Tiltiņu, Jāni Nikelu un spēcīgo lietuvieti Jonu Montvidu.

2000 Super klase

Šeit par čempiontitulu cīnīsies tikai divi sportisti - Intars Spīķis (55) un Reinis Nitišs (44). Jau Smiltenē abi sportisti pierādīja, ka ir sīvi pretinieki, taču toreiz pēc savstarpējiem cīniņiem Spīķa mašīnai nolūza ritenis, kā rezultātā sportistam beigās nācās samierināties ar otro vietu. Šajā klasē pieteikumos redzami četri lietuvieši, taču, cik viņi būs stipri, salīdzinot ar mūsu braucējiem, uzzināsim pēc sacensībām.

B600 klase

Arī šeit ir jānoskaidro savs čempions. Pretendenti četri- Jānis Baumanis (44), Otto Vočtavs (43), Dmitrijs Kabanovs (35) un Aigars Liškovskis (35). Pagājušajā posmā ātrākais bija Dmitrijs Kabanovs. Patīkami, ka uz starta redzēsim Jāni Boku, kuram šīs būs pirmās sacīkstes pēc avārijas un traumas Čehijā.

Baltijas D-3A klase

Šajā klasē cīņas būs ārkārtīgi sīvas, jo uz pirmo vietu pretendē pieci sportisti. Vēl kas interesanti - pirmo no piektās vietas šķir tikai astoņi punkti. Arī šajā klasē redzēsim sportistus, kuri noteikti pretendēs uz uzvaru posmā, bet ne uz čempiontitulu. Tie ir Māris Līcis, Maido Rūsmans un pērnā kausa ieguvēja Raimonds Pupieņs.

Open klase

Šī ir vienīgā klase, kurā čempions jau zināms. Par to Smiltenē kļuvaRaimonds Jerāns (74), kurš pārspēja savu sīvāko konkurentu Jāni Kozlovski (52). Līdz ar to šeit vienīgā intriga - bronzas medaļas, uz kurām pretendē vairāki sportisti. Šajā klasē uz starta izies Aldis Zēbergs, kurš brauks ar Eiropas čempionāta pilnpiedziņas mašīnu. Kā portālam „Go4speed" atzina Saukāns, tad šajā klasē cīņa par uzvaru būs ārkārtīgi sīva, jo nevar viennozīmīgi pateikt, kurš būs ātrāks - katram savi plusi. It kā uz papīra vajadzētu būt ātrākam Zēbergam, bet, kā būs patiesībā, to mēs uzzināsim tikai sestdien.

Tāpat par uzvarām savās klasēs cīnīsies braucēji VAZ Klasika, CK 125 kroskarti un Beta bagiji klasēs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png