profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autokross Priekulē pulcē sen neredzētu dalībnieku sastāvu

Go4speed 17.06.2011 - 13:12 Autokross Priekulē pulcē sen neredzētu dalībnieku sastāvu
Go4speed.lv


Jau šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts trešais Latvijas autokrosa čempionāta posms, kurš šoreiz norisināsies Priekulē. Šoreiz šīm sacensībām pieteicies kupls un spēcīgs dalībnieku sastāvs.

Šobrīd pēc diviem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā situācija ir šāda: 1600 klasē līderis ir Kaspars Silenieks (''VW Golf III''), 2000 Super klasē pirmais ir Intars Spīķis ("Peugeot 206"), bet Open klasē līderis ir Jānis Kozlovskis (''Toyota MR2''), kurš par diviem punktiem apsteidz Raimondu Jerānu (''Matra Murena'').

Šoreiz trešajā posmā cīņas solās būt īpaši sīvas, jo gandrīz visās klasēs pieteikušies labākie un ātrākie braucēji, kas kopā startēs sešās klasēs - 1600, 2000 Super, Open, B600, D-12 un D-3A. 1600 klasē uz starta izies desmit braucēju, bet 2000 Super klasē uz starta līnijas redzēsim vairāk par pieciem dalībniekiem. Noteikti atkal sīvas cīņas būs vērojamas Open klasē, kurā uz starta stāsies gandrīz visi vadošie braucēji, tai skaitā Ints Jeršovs, kurš brauks ar pilnpiedziņas automašīnu. Aplūkojot starta sarakstu, patīkami pārsteidz D12 klase, kurā uz starta redzēsim desmit sportistus, bet B600 klasē uz starta izies astoņi braucēji. Tikmēr D-3A klasē uz starta redzēsim mājinieku Māri Līci, kurš, kā zināms, pārsvarā startē Eiropas čempionāta posmos.

Arī LAF preses sekretārs atzīst, ka šoreiz dalībnieku sastāvs ir gana kupls. ''Šobrīd var teikt, ka uz Priekules posmu savākts optimālais dalībnieku skaits,'' portālam ''Go4speed'' stāsta Viesturs Saukāns. "No šiem visiem sportistiem, kas jau pieteikušies, trūkst tikai kādu piecu braucēju, tāpēc šoreiz visas klases savākušas kvorumu (atļauju cīnīties par ieskaites punktiem). Līdz ar to katrā klasē sportistu sastāvs ir gana spēcīgs, tāpēc priekšlaicīgi prognozēt uzvarētāju pagrūti."

Runājot par Jeršova izredzēm šajā posmā, Saukāns turpina: "Šī trase, salīdzinot ar citām, nav tik mīksta, tāpēc teorētiski, ja būs sauss laiks, tad Jeršovam vajadzētu būt ātrākam nekā Valmierā (4. vieta)."

Tāpat Viesturs aicina citus sportistus sekot Jeršova piemēram un piedalīties autokrosa sacensībās. ''Gribētu izmantot iespēju un pateikt, ka krosa komisija uzaicina arī citus pilnpiedziņas (un ne tikai) braucējus, kuri noteikti varētu ņemt piemēru no Jeršova. Zinu, ka daudzi sportisti izrādījuši interesi, taču šobrīd diemžēl mēs viņus vēl neredzam uz starta līnijas. Piemēram, rallijsprints. Agrāk uz starta stājās daudz un dažādu spēkratu, kuru vidū bija arī "Audi" pilnpiedziņas mašīnas. Pēc tam, kad rallijsprintā ienāca "Subaru" un "Mitsubishi Evolution", tad daudzas mašīnas ar labiem karkasiem tika noliktas malā pie sētas. Gribētu teikt, ka tieši šis ir tas gadījums, kad tās mašīnas var vilkt ārā no šķūņiem un gāzt. Skatītājiem un pārējiem dalībniekiem par to noteikti būs liels prieks,'' tā Saukāns.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png