profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļu posms izšķirs gan folkreisa, gan autokrosa kausa titula likteni

Go4speed 20.09.2013 - 15:14 Brenguļu posms izšķirs gan folkreisa, gan autokrosa kausa titula likteni
Foto: Kalvis Zaļaiskalns/Go4speed

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē pl.10:30 tiks aizvadīts pēdējais LAF Folkreisa Vasaras kausa posms un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa posms. Situācija abos seriālos ir īpaša - folkreisā uz uzvaru sezonas kopvērtējumā pretendē pieci dalībnieki, bet autokrosā diviem līderiem pirms pēdējā posma ir vienāds punktu skaits.

Folkreiss:
LAF Folkreisa Vasaras kausā Brenguļos tiks aizvadīts sestais posms. Startam par vienīgo uzvaru pieteikušies 27 dalībnieki, turklāt iespējami vēl pāris papildinājumi. Skati tiks pievērsti kopvērtējuma līderiem, jo pirms pēdējā posma teorētiskas izredzes uz uzvaru kopvērtējumā ir pieciem dalībniekiem - Rihardam Dainim, Mārtiņam Starkam, Ivo Gabrānam, Renāram Ēķim un Sandim Džeriņam. Turklāt starp līderiem Daini un Starku ir tikai viens kopvērtējuma punkts.

Visi pieci minētie sportisti guvuši pa vienai uzvarai šā gada līdzšinējos piecos posmos. Iespējams, tas, kurš gūs vasaras sezonas otro uzvaru, arī kļūs par LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvēju.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns/Go4speed

Galvenais favorīts cīņā par pirmo vietu kopvērtējumā ir Starks, jo viņam ir pārsvars pār Gabrānu, Ēķi un Džeriņu, kas atļauj arī neuzvarēt pēdējā posmā, vienalga saglabājot izredzes uz pirmo vietu. Turklāt sīvākais konkurents Rihards Dainis startēs „krīzes režīmā", jo iepriekšējā posmā, atbilstoši folkreisa noteikumiem, tika iegādāta viņa Mazda MX3 automašīna. Riharda risinājums - sportists pieteicies cīņai ar ziemā izmantoto Honda Civic automašīnu, kurai, iespējams, ir ievērojami jaudas iztrūkumi attiecībā pret konkurentiem. Tomēr norakstīt Daini vēl pāragri.

Visi minētie ir pēdējā posma uzvaras favorīti, taču iespējams, pārsteigs vēl kāds. Ja tā, iespējams, katrā no sešiem posmiem būs cits uzvarētājs.

Autokross:
LAF Krosa komisijas autokrosa kausā pēc aizvadītiem astoņiem posmiem kopvērtējuma līderiem Andim Kļavam un Jānim Dreimanim ir vienāds punktu skaits - pa 121 punktam. Tas nozīmē, ka, kurš labāks pēdējā posmā, tas uzvar visā kopvērtējumā. Šis ir autokrosa garākais seriāls gadā, jo pirmie pieci posmi tika aizvadīti jau ziemā, kam seko četras vasaras sacensības. Trešo vietu kopvērtējumā jau nodrošinājis Ints Jeršovs, taču tas netraucēs viņam cīnīties par uzvaru svētdienas sacīkstē.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns/Go4speed

LAF Krosa komisijas kauss autokrosā ir seriāls, kurā uz starta kopīgā ieskaitē stājas visu Latvijas čempionāta salonautomašīnu klašu pārstāvji, lai tiešā cīņā noskaidrotu ātrāko un izturīgāko braucēju. Kļava ir 1600 klases pārstāvis, šogad jau sasniedzis uzvaru Baltijas kausā un Latvijas čempionātā, bet Dreimanis un Jeršovs ir Open klases dalībnieki. Kopumā seriālā šogad startējuši 33 dalībnieki.

Brenguļu autotrase atrodas aptuveni sešus kilometrus no Valmieras, braucot pa ceļu Brenguļu virzienā. Trase ir lieliski pārredzama un ir īsts amfiteātris autosporta līdzjutējiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png