profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pilnpiedziņa pret aizmugures piedziņu – dublis Nr. 2

Go4speed 27.05.2011 - 13:03 Pilnpiedziņa pret aizmugures piedziņu – dublis Nr. 2
Gints Bērziņš/Go4speed


Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē, tiks dots starts sezonas otrajam Latvijas autokrosa čempionāta posmam, kurā, cerams, varēs redzēt ilgi gaidīto cīņu starp pilnpiedziņas un aizmugures piedziņas automašīnām.

Pirmajā posmā, kurš notika Smiltenē, pilnpiedziņas duelis ar ''Open'' klases aizmugures piedziņas mašīnu nenotika, jo no paša rīta apklusa Inta Jeršova ''Subaru Impreza'' automašīnas motors. Taču šoreiz Jeršovs būs klāt, tāpēc cerams, ka beidzot mēs varēsim sagaidīt ilgi gaidīto dueli.

Kā portālam „Go4speed" atzina Latvijas automobiļu federācijas (LAF) preses sekretārs Viesturs Saukāns, tad Jeršovam, salīdzinot ar pirmo posmu, šeit varētu būt priekšrocības. „Ja Smiltenē prognozes bija, ka viņam varētu iet pašvaki, tad šeit paredzu, ka viņš varētu konkurēt ar šīs klases līderiem un, ja paveiksies, pat uzvarēt. Jāatzīmē, ka šo trasi Jeršovs ļoti labi zina, kas nav mazsvarīgi."

Šobrīd sacensībām pieteikušies 35 sportisti, kuri sacentīsies sešās klasēs - otro posmu aizvadīs „1600", „Open", „2000 Super" un „VAZ Klasika" braucēji, bet pirmo posmu Brenguļos aizvadīs „kroskarti CK 125" un „Beta bagiju" klase. Visvairāk sportistu šobrīd pieteikušies 1600 klasē (11 dalībnieki), no kuriem, kā atzīst Saukāns, vismaz trešdaļa ir uzvaras pretendenti. Tas nozīmē to, ka Valmierā cīņa šajā klasē solās būt īpaši spraiga. „Kopā uz starta izies 35 sportisti, kas brauks sešās klasēs. Uzskatu, ka šoreiz pieteikumu ir pamaz. Ja „1600" un „Open" klasēs pieteikumu saraksts ir apmierinošs, tad „2000 Super" klase šoreiz nedaudz pievīla (divi sportisti)."

„Open" klasē pagaidām pieteikušies seši sportisti. Uz starta izies abi šīs klases favorīti Jānis Kozlovskis un Raimonds Jerāns (pirmajā posmā uzvarēja Jerāns, otrais palika Kozlovskis), kā arī Jeršovs.

Tāpat arī Brenguļos sezonu sāks abas krosa junioru klases - Latvijas jaunatnes čempionāts CK 125 kroskartiem un Latvijas bērnu čempionāts Beta bagijiem. Patīkami pārsteiguši Beta bagiji, kuri pirmajās sacīkstēs līdzjutējus priecēs ar astoņiem jaunajiem sportistiem. Favorīts - pērnais kopvērtējuma uzvarētājs Kristiāns Rihters.

Sacensību starts paredzēts plkst.11:30. Ieejas maksa - 3 ls, bet studentiem, skolēniem un invalīdiem, uzrādot derīgas apliecības, ieeja par brīvu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png