profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamnedēļ Mūsas autotrasē notiks grandiozi autokrosa svētki

Go4speed 29.08.2013 - 10:25 Nākamnedēļ Mūsas autotrasē notiks grandiozi autokrosa svētki
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Nākamās nedēļas nogalē - 7. un 8. septembrī sporta kompleksā Mūsa tiks aizvadīts NEZ Ziemeļeiropas autokrosa kausa, Baltijas kausa un Latvijas autokrosa čempionāta noslēdzošais posms. Lai gan sportistu pieteikšanās termiņš ir 1. septembris, LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns zināja teikt, ka jau šobrīd startam gatavojas vairāk nekā 80 autokrosa braucēji un vairāk nekā 30 folkreisa klases dalībnieki. Šī būs trešā liela mēroga starptautiskā sacīkste šogad Mūsā un, iespējams, aizraujošākais autokrosa piedzīvojums šogad.

Sporta komplekss Mūsa allaž izcēlies ar kvalitatīvām starptautiskām sacīkstēm. Šogad jau aizvadīts FIA Eiropas autokrosa čempionāta posms un NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta sacīkste. Laiks NEZ un Baltijas autokrosam. Sportiski nedēļas nogales likme ir augsta, jo lielākajā daļā sezonas kopvērtējumu nav zināmi uzvarētāji, bet Latvijas un Lietuvas sportistu duelis visās klasēs ir vēsturiska vērtība autokrosa līdzjutējiem.


Foto: rekurzeme.lv

Šogad pirmo gadu tiek aizvadīta NEZ Ziemeļeiropas kausa izcīņa ne tikai rallijkrosā, bet arī autokrosa bagiju klasēm. Prestižākā ieskaite ir Eiropas Buggy 1600 klasē, kurā cīnās arī tie sportisti, kurus biežāk redzam Eiropas čempionāta dalībnieku pulkā nevis savās mājās. NEZ ieskaite arī B600 bagijiem, kurus krosa fani pazīst no Latvijas čempionāta cīņām. Kolorītas cīņas arī trešajā NEZ klasē - B6000, kas ir uz smago automašīnu bāzes veidotu bagiju klase.

Baltijas kauss un Latvijas čempionāts tiek aizvadīts pēc vienādas klašu formulas. Uz starta stāsies 1600 priekšpiedziņas, 2000 Super priekšpiedziņas, VAZ Klasika aizmugures piedziņas, B600 bagiju un Open klases dalībnieki. Open šogad kļuvusi par apspriestāko ieskaiti gan Latvijā, gan Baltijā. Līdz ar pilnpiedziņas auto pievienošanu aizmugures piedziņas prototipiem cīņas kļuvušas krietni azartiskākas un principiālākas. Turklāt, pat, ja pilnpiedziņas braucējiem izdodas dominēt šajā cīņā, viņu iekšējā kauja savā starpā atgādina senos Latvijas autokrosa čempionāta Divīzija 1 laikus. Vareni!


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Nākamnedēļ Mūsā tiks aizvadīts arī tautiskā LAF Folkreisa Vasaras kausa priekšpēdējais - piektais - posms. Atšķirībā no autokrosa klasēm, folkreisa braucēji izmantos rallijkrosa apli, tātad liela daļa trases būs ar asfalta segumu. Tas nozīmē, ka līdzjutēji redzēs ne tikai klasisku autokrosu, bet arī braucienus rallijkrosa versijā.

Jau šobrīd pieteikto dalībnieku skaits ir lielisks. Vairākas dienas pirms pieteikumu pieņemšanas termiņa beigām pieteikti 125 sportisti.

Tiks aizvadītas divas pilnas sacensību dienas. Lai arī tradicionāli finālbraucieni notiks svētdienas pēcpusdienā, šoreiz līdzjutējiem vērts apsvērt ierašanos sporta kompleksā Mūsa jau sestdien, 7. septembrī, jo pirmajā dienā notiks liela daļa kvalifikācijas braucienu visām klasēm. Svētdien tiks veikti atlikušie kvalifikācijas braucieni, kam sekos B un A finālbraucieni krosam, pusfināli un fināls folkreisam. Šīs būs divas līdzvērtīgas sacensību dienas, tāpēc jāapsver iespēja šo aktīvās atpūtas pasākumu vērot visas nedēļas nogales garumā!


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Sporta komplekss Mūsa iesaka skatītājiem laicīgi interesēties par biļešu iepriekšpārdošanu. Biļetes iegādājamas Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv. Tā būs izdevīgāk! Tāpat organizatori vērš uzmanību uz ceļa remontu virzienā no Rīgas uz Bausku - lai nenokavētu pirmās cīņas un nezaudētu laiku pie iebraukšanas sporta kompleksā Mūsa, skatītāji aicināti ierasties laicīgi. Sestdien pirmie braucieni ar kopēju startu paredzēti no pl.14:00, bet svētdien sacensību oficiālā atklāšana notiks pl.11:00.

Informācija par gaidāmo sacīksti un situāciju čempionātu rezultātu tabulās atrodama www.musa.lv un www.autocross.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png