profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autokrosa posmā Smiltenē var tikt kronēti pirmie čempioni

Go4speed 23.08.2013 - 19:13 Latvijas autokrosa posmā Smiltenē var tikt kronēti pirmie čempioni
Foto: Kaspars Būcens, Go4speed

Latvijas autokrosa čempionāta ceturtais posms svētdien no pl.11:30 tiks aizvadīts Smiltenē, Tepera autotrasē. Sezonas priekšpēdējā posmā, iespējams, tiks noskaidrots viens vai pat divi Latvijas čempioni - pašlaik ievērojams pārsvars kopvērtējumā ir 2000 Super klases līderim Jānim Miščenko un Open klases vadošajam braucējam Agrim Bredikam. Pārējās klasēs - 1600, VAZ Klasika un B600 - intriga līdz pēdējam posmam, jo līderu rezultāti ir ļoti līdzīgi.

2000 Super klasē Jānis Miščenko guvis uzvaras visos trīs pirmajos posmos. Izveidotais pārsvars ir tik liels, ka Jānim pietiek svētdien sasniegt otro vietu aiz tuvākā konkurēta un komandas biedra Ritvara Zobena, lai jau posmu pirms sezonas beigām kļūtu neaizsniedzams Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Ja Jānis izmanto šo izdevību, viņš kļūs par divkārtēju Latvijas čempionu, jo pērn sasniegts pirmais valsts tituls.


Foto: Kaspars Būcens, Go4speed

Posmā viņa galvenie sāncenši būs Zobens un Juris Spīķis. Juris katrā sacīkstē ir uzvaras pretendents, taču posmu finālos piedzīvotās neveiksmes nav ļāvušas kopvērtējumā pacelties augstāk par septīto vietu. Cīņu par medaļām un posma pjedestālu turpinās arī šosezon strauji progresējušais Gints Astrauskis, kā arī bijušais Latvijas čempions Ainārs Kenigsbergs.

Open klasē līderis Agris Brediks guva izšķirošo un, iespējams, čempiona titulu nesošo pārsvaru pār Intu Jeršovu iepriekšējā posmā Vecpilī, kad Jeršovs finālā izstājās pēc sadursmes ar Lauri Unāmu. Ja Brediks svētdien Smiltenē finišē priekšā kopvērtējuma sekotājiem Jānim Kozlovskim un Jeršovam, Agris priekšlaicīgi nodrošina Latvijas čempiona titulu. Tomēr, ja uzvaru un maksimālo punktu skaitu iegūs Jeršovs vai Kozlovskis, cīņa par titulu tiks pārcelta uz Bauskas posmu septembra pirmajā pusē.


Foto: Kaspars Būcens, Go4speed

Sacīkstē bez minētajiem par pjedestālu spēkosies arī Unāms, Eduards Iesalnieks, Nils Bernāns un Jānis Dreimanis. Prognozēt pjedestāla pozīciju sadalījumu ir sarežģīti, lai gan Brediks un Jeršovs uzskatāmi par galvenajiem favorītiem.

Citās LČ klases situācija saspringtāka. 1600 klasē piecu punktu robežās atrodas Andis Vanters, Andis Kļava (abiem pa 33 punktiem), kā arī Oskars Troika (30) un Jānis Balodis (28). Iespējams, šī secība arī uzrāda sportistu šā brīža spēku samēru un uzvaras izredzes. Prognozes liecina, ka šā gada tituls tiks izspēlēts Vantera un Kļavas starpā, tiesa, ja abus nepiemeklēs mašīnu tehnikas problēmas.

B600 bagiju klasē pašlaik vadībā atrodas pērnais vicečempions Kaspars Bumbiers (39), kuram seko Valters Zīverts (33). Zīvertam šī ir pēdējā iespēja saglabāt izredzes uz čempiontitulu, jo lielāks punktu deficīts pirms pēdējā posma Bumbiera māju trasē Bauskā var izrādīties nelikvidējams. Zīvertam tuvu ar 32 punktiem ir Vecpils-2 posma sensācija Beate Klipa, kura uz Smilteni dosies nu jau ar vienu uzvaru kabatā. Tomēr pašlaik par regulāru uzvaras pretendenti Beati vēl ir par agru uzskatīt.


Foto: Kaspars Būcens, Go4speed

Lai gan, izlaižot divus posmus, no cīņas par trešo čempiontitulu izstājies Jānis Baumanis, viņš Smiltenē būs uz starta, līdz ar to posma uzvaras pretendentu skaits bagiju klasē ir lielisks.

VAZ Klasika ieskaitē allaž par favorītu tiek dēvēts Imants Kolomenskis. Taču speciālista šīs sezonas trīs posmi nav pagājuši bez raizēm. Tehnikas defekti mijas pat ar avārijām - Vecpilī-2 Imants piedzīvoja pat kūleni. Tikmēr strauji progresējuši gan Kristaps Maševskis, gan Arnis Odiņš, bet ar stabilu braukšanu daudz iegūst Edijs Zimza - šie četri ir galvenie uzvaras un pjedestāla pozīciju pretendenti.

Smiltenē tiks aizvadītas cīņas arī citās ieskaitēs. Bērni spēkosies Latvijas Bērnu čempionāta Beta bagijiem kārtējā posmā. Pašlaik klases kopvērtējuma līderis ir Ričards Špaks. Savukārt D12 klases smagās automašīnas tiksies Baltijas kausa trešā posma cīņās, kas būs kārtējais principiālais Latvijas un Igaunijas sportistu duelis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png