profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EČ posms autokrosā Čehijā ļoti haotisks, vislabāk veicās Līcim

Go4speed 15.08.2011 - 13:08 EČ posms autokrosā Čehijā ļoti haotisks, vislabāk veicās Līcim
Foto: LAF


Nedēļas nogalē Čehijā, Pržerovas trasē, norisinājās Eiropas autokrosa čempionāta septītais poms un vislabāko rezultātu no latviešu autosportistiem tur uzrādīja Māris Līcis, informē Latvijas Automobiļu fedeerācija.

 

Līcis Buggy1600 klasē ieguva 12. vietu. Tikmēr Andris Kuļikovskis šajā pašā klasē guva 19. vietu. Savukārt SuperBuggy klases braucēji Jānis Boks un Juris Kuļikovskis piedzīvoja smagas avārijas.

 

Sacīkstes noritējušas ļoti haotiski, jo sestdien trasi nopludināja lietus, līdz ar to daļa no sacīkšu programmas tika pārcelta uz svētdienu. Bet svētdienas laika apstākļi provocēja daudz avāriju, braucienu apturēšanu un izstāšanos.

 

Māris Līcis veiksmīgi pārdzīvoja dramatiskos apstākļus, kvalifikācijas kopvērtējumā kvalificējoties B finālam. Šajā braucienā gūdams ceturto vietu Māris klasificēts 12. vietā. Šis rezultāts ļāvis latvietim Eiropas čempionāta kopvērtējumā pakāpties par divām pozīcijām un sasniegt 11. pozīciju.

 

„Sacīkstes bija īsts murgs, kaut ko tādu savā mūžā nebiju redzējis! Katrs otrais brauciens, nepārspīlējot, beidzās ar nopietnām avārijām vai citām likstām,” sacīja Līcis.

 

Andris Kuļikovskis bija tuvu punktu gūšanai šajā posmā, taču guva 19. vietu – pirmo pēc punktu guvēju robežas. Taču krietni smagāk klājās vecākajam brālim Jurim, kura bagijs vienā no braucieniem apmeta vairākus kūleņus. Šobrīd zem jautājuma zīmes ir viņa starts šīs nedēļas posmā Ungārijā.

 

Negadījums apturēja arī Jāņa Boka dalību sacensībās. Boks B finālā pietuvojās pagriezienam, aiz kura bija apstājies viens no konkurentiem. Drošības pēc latvietis piebremzēja, taču situāciju neizprata sekojušais konkurents, kurš pilnā ātrumā ietriecās Jāņa bagija aizmugurē. Latvieša mašīna tika uzsviesta valnim, kam sekoja trīs kūleņi un, saprotams, izstāšanās. Skaidrs, ka komanda būs spiesta izlaist nākamo posmu šonedēļ Ungārijā, taču vienība plāno atgriezties uz starta aiznākamajā posmā Francijā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png