profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Boks pēc otrās vietas EČ posmā: parādu atdevu ļoti 'sirsnīgi'

Go4speed 22.07.2013 - 14:40 Boks pēc otrās vietas EČ posmā: parādu atdevu ļoti 'sirsnīgi'
Jānis Boks. Foto: musa.lv, Raimonds Volonts

Latvijas autokrosa braucējs Jānis Boks izcīnījis otro vietu SuperBuggy klasē Eiropas autokrosa čempionāta piektajā posmā Francijā, Senžoržas de Montegu trasē.

Uz starta stājās ļoti kupls dalībnieku skaits - 41 sportists. Kvalifikācijas braucienos, gūstot vienu uzvaru un divas otrās vietas savos braucienos, Jānis A finālam kvalificējās no astotās starta vietas. Lieliskā finālbraucienā Boks nokļuva otrajā vietā, piekāpjoties vienīgi vairākkārtējam Eiropas čempionam vācietim Berndam Štūbem. Uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa cits vācietis Andrē Hinenkamps.

Šis ir augstākais Latvijas autokrosa braucēju sasniegums kopš 2010. gada. Interesanti, ka arī togad otro vietu un tieši Francijā (citā trasē) izcīnīja Jānis Boks.

''A finālā startēju trešās rindas ārmalā. Tā arī turēju ārējo malu līdz pirmajam līkumam, un sapratu, ka priekšā braucošie stumjas virsū iekšmalai. Notika sadursmes un visi palika lēnāki. Tā arī nesapratu, kas īsti tur notika. Drīz pēc tam dažas mašīnas jau slīdēja uz ārmalu. Braucu un redzēju tukšās vietas, tiku visiem cauri un nonācu trešajā vietā. Skaidrs, ka arī veiksme stāvēja klāt. Tālāk sekoju Štūbem un Hinenkampam, ar kuru pēdējā laikā mums bijušas nepatīkamas sadursmes un man bija iekrājušies daži parādi attiecībā uz viņu. Sevišķi pēc Novapakas posma, kur viņa rupjais sitiens pirmajā kvalifikācijā man praktiski iznīcināja visu sacīksti. Tad nu biju gatavs parādu atdot - visai sirsnīgi viņam uzsitu, pabīdīju malā un aizbraucu. Mēģināju turēt līdz Štūbem, taču, liekas, viņš bija kādu pussekundi aplī ātrāks, turklāt man mašīnai kāpa temperatūra. Redzot, ka aizmugurē viss mierīgi, atlaidu Štūbi un mierīgākā tempā braucu uz finišu. Skaidrs, ka esmu priecīgs par rezultātu, ilgi nāca! Kopumā - neaizmirstams posms," tā portālam autocross.lv atzina Jānis Boks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png